Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
24.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Προσοχή: Προειδοποίηση για επικίνδυνη σκόνη πρωτεΐνης που κυκλοφορεί ευρέως στην Ελληνική αγορά

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΠροσοχή: Προειδοποίηση για επικίνδυνη σκόνη πρωτεΐνης που κυκλοφορεί ευρέως στην Ελληνική αγορά
spot_img

Παράγεται στην Ουγγαρία και διανέμεται σε 17 χώρες – Ειδοποίηση RASFF.

 Σε 17 χώρες μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα διανέμεται συμπλήρωμα διατροφής το οποίο συνιστά κίνδυνο για όσους πάσχουν από αλλεργίες. Η Ουγγαρία ενημέρωσε την Ευρωπαϊκή Πύλη Έγκαιρης Ειδοποίησης για τα Τρόφιμα RASFF για vegan πρωτεΐνη σε σκόνη σε διάφορες γεύσεις.

Πρόκειται για το προϊόν Nutriverse – Vegan Protein PEA και RICE στο οποίο μετά από αναλύσεις, εντοπίστηκε σόγια ένα από τα βασικά αλλεργιογόνα, χωρίς να αναγράφεται στην ετικέτα.

Ο κίνδυνος από τη RASFF χαρακτηρίζεται σοβαρός.

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η νομοθεσία ορίζει ότι τα συστατικά που προκαλούν συχνότερα αλλεργίες ή δυσανεξίες πρέπει να αναγράφονται στην ετικέτα των τροφίμων. Δηλαδή: δημητριακά που περιέχουν γλουτένη,  καρκινοειδή, αυγά, ψάρια, φιστίκια, σόγια, γάλα, ξηροί καρποί (αμύγδαλα, κάσιους, πεκάν, ξηροί καρποί Βραζιλίας, φιστίκια, μακαντέμια ή ξηροί καρποί Queensland), σέλινο, μουστάρδα, σουσάμι, διοξείδιο του θείου ή θειώδη, λούπινα, μαλάκια. Οι αντιδράσεις υπερευαισθησίας προκαλούνται κυρίως από πρωτεΐνες και μόνο σε άτομα που είναι ευαίσθητα σε αυτές. Η ανοσολογική απόκριση μπορεί να είναι άμεση ή καθυστερημένη, αλλά περισσότερες τροφικές αλλεργίες είναι άμεσες.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Καρκινογόνες ουσίες σε λαδόκολλα ψησίματος – Ευρήματα νέας μελέτης

Επιβραδυντικά φλόγας και καρκινογόνες ουσίες πάνω από τα ρυθμιστικά όρια σε ορισμένα «οικολογικά» χαρτιά ψησίματος.

Φυτοφάρμακα σε τρόφιμα: Δημοσιεύτηκε η έκθεση της EFSA για το 2022

Συστάσεις στους διαχειριστές κινδύνου για την αύξηση της αποτελεσματικότητας των ευρωπαϊκών συστημάτων ελέγχου.

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ραβέντι σε συνταγές – Σοβαρός κίνδυνος

Το υπουργείο τροφίμων, γεωργίας και αλιείας της Δανίας προειδοποιεί: Μη τρώτε τα φύλλα από ραβέντι.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα