ΑρχικήΝέαΠλαστικά Θράκης: Μείωση πωλήσεων και ενίσχυση λειτουργικής κερδοφορίας (EBITDA) το πρώτο τρίμηνο...

Πλαστικά Θράκης: Μείωση πωλήσεων και ενίσχυση λειτουργικής κερδοφορίας (EBITDA) το πρώτο τρίμηνο του 2023

2 λεπτά ανάγνωσης

Η μείωση αποτυπώνει τη σχεδόν μηδενική ζήτηση των προϊόντων προστασίας από τον COVID-19.

Στα 93 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκε ο κύκλος εργασιών από συνεχιζόμενες δραστηριότητες του ομίλου Πλαστικά Θράκης το πρώτο τρίμηνο του 202: μειωμένος κατά 12,5% ενώ αύξηση 4% σημειώθηκε στα συγκρίσιμα κέρδη προ τόκων, αποσβέσεων και φόρων (EBITDA) συνεχίζοντας τις επιδόσεις της προηγούμενης χρονιάς.

- Advertisement -

   Συγκεκριμένα, τα κέρδη EBITDA από το παραδοσιακό χαρτοφυλάκιο προϊόντων, για το πρώτο τρίμηνο του 2023, ανέρχονται σε 11,7 εκατ. ευρώ συγκριτικά με 11,2 εκατ. ευρώ για το πρώτο τρίμηνο του 2022.

   Σημειώνεται ότι το πρώτο τρίμηνο του 2022 περιελάβανε επιπλέον και μη επαναλαμβανόμενα κέρδη, ύψους 4,3 εκατ. ευρώ, που σχετίζονταν με προϊόντα COVID-19 (συνολικό EBITDA πρώτου τριμήνου 2022: 15,5 εκατ. ευρώ).

- Advertisement -

   Οι συνολικές πωλήσεις μειώθηκαν κατά 12,5% από 106,3 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο τρίμηνο του 2022 και διαμορφώθηκαν σε 93 εκατ. ευρώ, αποτυπώνοντας, όπως ήταν αναμενόμενο, τη σχεδόν μηδενική ζήτηση των προϊόντων προστασίας από τον COVID-19, την επίδραση από τη σημαντική μείωση στις τιμές πώλησης το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους και παρά το ότι οι όγκοι πωλήσεων μειώθηκαν μόνο οριακά κατά 4% λόγω της συγκρατημένης ζήτησης στην αγορά.

   Υπενθυμίζεται πως τους πρώτους μήνες του 2022, οι τιμές των πρώτων υλών εκτινάχθηκαν σε ιστορικά υψηλά επίπεδα με αποτέλεσμα και οι τιμές πώλησης να κινηθούν ανοδικά, ενώ επήλθε σχετική διόρθωση στη συνέχεια.

- Advertisement -

   Ισχυρή μείωση παρουσίασε ο όμιλος στον καθαρό δανεισμό ύψους 31,2% ο οποίος διαμορφώθηκε στα 14,8 εκατ. ευρώ από 21,5 εκατ. ευρώ στο τέλος του προηγούμενου έτους.

   Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο όμιλος Πλαστικά Θράκης συνεχίζει, παρά το ασταθές μακροοικονομικό περιβάλλον και τις δυσμενείς συνθήκες στην παγκόσμια αγορά, να σημειώνει με συνέπεια σταθερή, βιώσιμη ανάπτυξη και αύξηση κερδοφορίας στη βάση ενός ισχυρού επενδυτικού πλάνου για το 2023 ύψους ~30 εκατ. ευρώ, το οποίο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

   Στόχος του ομίλου παραμένει η διαρκής ενίσχυση της παραγωγικής δυναμικής του, η βελτίωση του προϊοντικού μίγματος, αλλά και η επιτάχυνση της εξαιρετικής πορείας που έχει ήδη αναπτύξει με ισχυρές επιδόσεις και σημαντικά αποτελέσματα. Ο όμιλος συνεχώς εξελίσσεται με όχημα την καινοτομία και με βασικό άξονα την ολιστική βιώσιμη ανάπτυξή του μακροπρόθεσμα όπως αποδεικνύεται μεταξύ άλλων από την πρόσφατη διάκρισή του στο Forbes ESG Tranparency Index, ανάμεσα στις κορυφαίες εταιρείες στην Ελλάδα.

- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας Τροφίμων: Οι “30 Εντολές” που μπορούν να αποτρέψουν μια τροφική δηλητηρίαση

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας Τροφίμων, το cibum συγκεντρώνει 30 πρακτικές οδηγίες που μπορούν να συμβάλουν ουσιαστικά στη μείωση των τροφιμογενών περιστατικών και στην προστασία της δημόσιας υγείας

Παρθένο ελαιόλαδο: Ελλάδα και Γαλλία στις χώρες με ευρήματα φυτοφαρμάκων, σύμφωνα με την EFSA

Αυξημένα τα ευρήματα υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων στο παρθένο ελαιόλαδο σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Ευρωπαϊκής Αρχής Ασφάλειας Τροφίμων

Ελλάδα: Ποιος φταίει για την ακρίβεια στα τρόφιμα; Τι απαντούν οι εκπρόσωποι του κλάδου

Η βιομηχανία και το λιανεμπόριο αποδίδουν τις ανατιμήσεις στο υψηλό ενεργειακό κόστος, τις διεθνείς πιέσεις και τις αυξήσεις στα νωπά προϊόντα, απορρίπτοντας τις κατηγορίες περί υπερβολικών κερδών