Δευτέρα, Ιανουάριος 13, 2025
8.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Προσπάθησαν να εισάγουν στην Ελλάδα Τουρκικό σουσάμι με σαλμονέλα

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΠροσπάθησαν να εισάγουν στην Ελλάδα Τουρκικό σουσάμι με σαλμονέλα
spot_img

Ειδοποίηση RASFF από τις ελληνικές αρχές.

Σε σημερινό δημοσίευμα του Cibum, έγινε αναφορά για επικίνδυνα αμπελόφυλλα προέλευσης Τουρκίας που εισάγονται στην Ελλάδα και στα οποία οι Βουλγαρικές αρχές – που ενημέρωσαν την Ευρωπαϊκή Πύλη Έγκαιρης Ειδοποίησης για τα Τρόφιμα RASFF – εντόπισαν φυτοφάρμακα άνω των νόμιμων ορίων. Μάλιστα χθες 12 Ιουνίου, η RASFF «κατακλύστηκε» από ειδοποιήσεις για επικίνδυνα τουρκικά προϊόντα. 

Αλλά όπως φαίνεται το θέμα των ακατάλληλων προς κατανάλωση τουρκικών προϊόντων, δεν έχει τέλος. Σήμερα η Ελλάδα ειδοποίησε τη RASFF για σαλμονέλα σε σουσάμι προέλευσης Τουρκίας. Το παθογόνο εντόπισαν οι Ελληνικές Αρχές στα σύνορα και δέσμευσαν το φορτίο προκειμένου να μην κυκλοφορήσει το προϊόν στην ελληνική αγορά. Ο κίνδυνος για τους καταναλωτές χαρακτηρίστηκε από το Ευρωπαϊκό σύστημα «σοβαρός».

Υπενθυμίζεται πως το σουσάμι είναι η πρώτη ύλη για πολλά προϊόντα που είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στη χώρα μας όπως ταχίνι, χαλβάς, παστέλι και ταχινόπιτα.

Τα τρόφιμα που είναι μολυσμένα με βακτήρια σαλμονέλας δεν διαθέτουν κάποια κοινά χαρακτηριστικά που να καθιστούν ευδιάκριτο για εμάς το παθογόνο. Έτσι είναι πιο εύκολο να μεταφερθεί στους καταναλωτές και να προκαλέσει συμπτώματα όπως διάρροια, εμετό κ.α. Ωστόσο μεγαλύτερο κίνδυνο διατρέχουν μεγάλες ηλικίες, ευπαθείς ομάδες και βρέφη, που το ανοσοποιητικό τους είναι εύθραυστο.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η δυσάρεστη “έκπληξη” που κρύβουν τα συκωτάκια – Ανατροπή στα έως τώρα δεδομένα φέρνει νέα έρευνα

Σχεδόν τα μισά από τα συκωτάκια από μοσχάρι, χοιρινό, κοτόπουλο και αρνί που αναλύθηκαν ήταν μολυσμένα με Campylobacter - Ποιο είδος είναι το πιο μολυσμένο.

Επανάσταση στην αντιμετώπιση των βιοφίλμ σε μονάδες επεξεργασίας – Επιστήμονες εντόπισαν τον “αδυσώπητο” εχθρό τους

Επιστήμονες ανακάλυψαν φυσική ουσία που εμποδίζει τον σχηματισμό βιοφίλμ.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο