Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου, 2022
29.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

«Πρωτοβουλία»: Επιστολή στο ΥΠΑΑΤ για τη διατροφική επισήμανση εμπρόσθιου πεδίου στις συσκευασίες τροφίμων (FOPNL)

ΑρχικήPicksNews Line«Πρωτοβουλία»: Επιστολή στο ΥΠΑΑΤ για τη διατροφική επισήμανση εμπρόσθιου πεδίου στις συσκευασίες τροφίμων (FOPNL)
spot_img

Στις 3 Αυγούστου, το Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθήνας απέστειλε επιστολή στο ΥΠΑΑΤ, με κοινοποίηση στον ΕΦΕΤ, σχετικά με τα αποτελέσματα της μελέτης για τη διατροφική επισήμανση εμπρόσθιου πεδίου στις συσκευασίες τροφίμων.

Η συγκεκριμένη επιστολή εμπεριέχει επισημάνσεις της “Πρωτοβουλίας” σχετικά με τα αποτελέσματα της μελέτης της επιστημονικής επιτροπής για τη διατροφική επισήμανση FOPNL.

Αναφέρεται, πως το Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθήνας (ΒΕΑ) έχει αναλάβει τον συντονισμό μιας μεγάλης “Πρωτοβουλίας για ένα αποτελεσματικό σύστημα διατροφικής εκπαίδευσης“, στην οποία συμμετέχουν η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων, η ΓΣΕΒΕΕ, και 13 ακόμα παραγωγικοί φορείς – Σύνδεσμοι, Καταναλωτικές οργανώσεις, με στόχο την ορθή ενημέρωση των καταναλωτών σχετικά με την υγιεινή διατροφή. Παράλληλα όμως, και κυρίως, στόχος της Πρωτοβουλίας είναι η διαμόρφωση μιας ενιαίας εθνικής θέσης, προκειμένου να αποτραπεί η εφαρμογή ενός συστήματος αξιολόγησης όπως το Nutri-score, το οποίο χαρακτηρίζεται στην επιστολή ως “παραπλανητικό”.

Αναφέρεται δε, πως στην μελέτη σχετικά με την FOPNL, δεν επετράπη η συμμετοχή της “Πρωτοβουλίας”, παρ’ όλ’ αυτά η επιστημονική ομάδα της ανέλαβε την αξιολόγηση της μελέτης.

Στην πιο κάτω επιστολή, μπορείτε να διαβάσετε τις διαπιστώσεις και τις παρατηρήσεις που διατύπωσε η ομάδα.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img

Must read

Επιστήμη: Βρέθηκε το αλεύρι που… αδυνατίζει!

Μείωση του σωματικού βάρους και καλύτερη ανοχή στην ινσουλίνη υπόσχεται η χρήση οκτενυλοηλεκτρικού αμύλου στη βιομηχανία τροφίμων, σύμφωνα με νέα μελέτη

Σκουλήκι μέσα σε ελληνικές φρυγανιές ευρείας κατανάλωσης!

Χαρακτηριστικό παράδειγμα μη συμμορφούμενου προϊόντος πριν την ημερομηνία λήξης

Listeria στα Ιταλικά λουκάνικα ΑΙΑ: 6 θάνατοι και 61 ασθενείς – Διανομή σε περισσότερες από 30 ευρωπαϊκές χώρες

Πρόκειται για μία από τις πιο σοβαρές περιπτώσεις μόλυνσης τροφίμων στην Ιταλία τα τελευταία 50 χρόνια
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα