Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
18.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

«Πρωτοβουλία»: Επιστολή στο ΥΠΑΑΤ για τη διατροφική επισήμανση εμπρόσθιου πεδίου στις συσκευασίες τροφίμων (FOPNL)

ΑρχικήPicksNews Line«Πρωτοβουλία»: Επιστολή στο ΥΠΑΑΤ για τη διατροφική επισήμανση εμπρόσθιου πεδίου στις συσκευασίες τροφίμων (FOPNL)
spot_img

Στις 3 Αυγούστου, το Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθήνας απέστειλε επιστολή στο ΥΠΑΑΤ, με κοινοποίηση στον ΕΦΕΤ, σχετικά με τα αποτελέσματα της μελέτης για τη διατροφική επισήμανση εμπρόσθιου πεδίου στις συσκευασίες τροφίμων.

Η συγκεκριμένη επιστολή εμπεριέχει επισημάνσεις της “Πρωτοβουλίας” σχετικά με τα αποτελέσματα της μελέτης της επιστημονικής επιτροπής για τη διατροφική επισήμανση FOPNL.

Αναφέρεται, πως το Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθήνας (ΒΕΑ) έχει αναλάβει τον συντονισμό μιας μεγάλης “Πρωτοβουλίας για ένα αποτελεσματικό σύστημα διατροφικής εκπαίδευσης“, στην οποία συμμετέχουν η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων, η ΓΣΕΒΕΕ, και 13 ακόμα παραγωγικοί φορείς – Σύνδεσμοι, Καταναλωτικές οργανώσεις, με στόχο την ορθή ενημέρωση των καταναλωτών σχετικά με την υγιεινή διατροφή. Παράλληλα όμως, και κυρίως, στόχος της Πρωτοβουλίας είναι η διαμόρφωση μιας ενιαίας εθνικής θέσης, προκειμένου να αποτραπεί η εφαρμογή ενός συστήματος αξιολόγησης όπως το Nutri-score, το οποίο χαρακτηρίζεται στην επιστολή ως “παραπλανητικό”.

Αναφέρεται δε, πως στην μελέτη σχετικά με την FOPNL, δεν επετράπη η συμμετοχή της “Πρωτοβουλίας”, παρ’ όλ’ αυτά η επιστημονική ομάδα της ανέλαβε την αξιολόγηση της μελέτης.

Στην πιο κάτω επιστολή, μπορείτε να διαβάσετε τις διαπιστώσεις και τις παρατηρήσεις που διατύπωσε η ομάδα.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Νέα μελέτη αποκαλύπτει τους κινδύνους για την υγεία από δημοφιλές γλυκαντικό που υπάρχει σε κέικ, τσίχλες και παγωτά

Μια κοινή τεχνητή γλυκαντική ουσία που βρίσκεται σε ανθρακούχα ποτά, τσίχλες και παγωτά μπορεί να βλάψει το έντερο, όπως έδειξε έρευνα.

Αυτό το ξέρετε; Ποιο λογότυπο δημοφιλούς τροφίμου έχει φιλοτεχνήσει ο Σαλβαντόρ Νταλί

Οι περισσότεροι δε γνωρίζουν ότι πίσω από το λογότυπο ενός θρυλικού και παγκόσμιου προϊόντος κρύβεται μια μεγάλη μορφή της ζωγραφικής.

Καρκινογόνες ουσίες σε λαδόκολλα ψησίματος – Ευρήματα νέας μελέτης

Επιβραδυντικά φλόγας και καρκινογόνες ουσίες πάνω από τα ρυθμιστικά όρια σε ορισμένα «οικολογικά» χαρτιά ψησίματος.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα