Τετάρτη, 25 Δεκεμβρίου, 2024
10.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Σαλμονέλα σε εισαγόμενα μανιτάρια: Συναγερμός σε 14 Ευρωπαϊκές χώρες

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΣαλμονέλα σε εισαγόμενα μανιτάρια: Συναγερμός σε 14 Ευρωπαϊκές χώρες
spot_img

Οι Φινλανδικές αρχές κατά τη διάρκεια ελέγχων εντόπισαν Salmonella enterica Serovar Stanley, (σε 1 στα 5 δείγματα /25 g) σε εισαγόμενα στην Ευρώπη μανιτάρια, από το Βιετνάμ.

Η Ευρωπαϊκή Πύλη έγκαιρης προειδοποίησης για την ασφάλεια τροφίμων RASFF, ενημερώθηκε από την Φινλανδία για επικίνδυνα άγρια μανιτάρια που εισάγονται στην Ευρώπη από το Βιετνάμ, μέσω Ολλανδίας.

 Οι Φινλανδικές αρχές κατά τη διάρκεια ελέγχων εντόπισαν Salmonella enterica Serovar Stanley, (σε 1 στα 5 δείγματα /25 g), ένα παθογόνο που μολύνει τα τρόφιμα και σχετίζεται με κρούσματα σαλμονέλας σε διάφορους ξενιστές, όπως ανθρώπους και ζώα φάρμας, μέσω προϊόντων όπως γαλακτοκομικά και λαχανικά. Παρά το γεγονός ότι έχουν κατασκευαστεί αρκετά εμβόλια στελεχών Salmonella , κανένα από αυτά δεν αναπτύχθηκε σύμφωνα με τον ορό Stanley μέχρι σήμερα.

Τα αποξηραμένα άγρια μανιτάρια εισάγονται σε 14 χώρες: Αυστρία, Βέλγιο, Δανία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ουγγαρία, Ισλανδία, Ιρλανδία, Ολλανδία, Σλοβακία, Ισπανία, Σουηδία και Ελβετία. Η Πύλη RAFF χαρακτηρίζει τον κίνδυνο από την κατανάλωση αυτών των μανιταριών σοβαρό.

Οι αρμόδιες αρχές της Φινλανδίας έχουν προχωρήσει ήδη σε ανάκληση, ενώ έχει ειδοποιηθεί η Ολλανδία ως χώρα διανομής.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Τι πιστεύουν οι Έλληνες για τα φυτοφάρμακα – Μεγάλη πανελλαδική έρευνα

Ασφάλεια φυτοφαρμάκων στις ελληνικές φυτικές τροφές από την σκοπιά του καταναλωτή.

Θανατηφόρο περιστατικό οδήγησε τους επιστήμονες στην ανακάλυψη νέου βακτηρίου που προσβάλλει τα τρόφιμα  

Το «νέο» βακτήριο μπορεί να επιβιώσει σε ιδιαίτερα σκληρές συνθήκες ζέστης ή κρύου

Πατατάκια: Ευρήματα μελέτης σε 14 μάρκες για επικίνδυνες ουσίες, φυσικοχημικές και αισθητηριακές ιδιότητες

Πόσο ικανοποιείται η απαίτηση των καταναλωτών, για πιο υγιεινά πατατάκια χωρίς συμβιβασμούς στη γεύση και την ποιότητα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο