Δευτέρα, 14 Απριλίου, 2025
11.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Σαλμονέλα σε εισαγόμενα μανιτάρια: Συναγερμός σε 14 Ευρωπαϊκές χώρες

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΣαλμονέλα σε εισαγόμενα μανιτάρια: Συναγερμός σε 14 Ευρωπαϊκές χώρες
spot_img

Οι Φινλανδικές αρχές κατά τη διάρκεια ελέγχων εντόπισαν Salmonella enterica Serovar Stanley, (σε 1 στα 5 δείγματα /25 g) σε εισαγόμενα στην Ευρώπη μανιτάρια, από το Βιετνάμ.

Η Ευρωπαϊκή Πύλη έγκαιρης προειδοποίησης για την ασφάλεια τροφίμων RASFF, ενημερώθηκε από την Φινλανδία για επικίνδυνα άγρια μανιτάρια που εισάγονται στην Ευρώπη από το Βιετνάμ, μέσω Ολλανδίας.

- Advertisement -

 Οι Φινλανδικές αρχές κατά τη διάρκεια ελέγχων εντόπισαν Salmonella enterica Serovar Stanley, (σε 1 στα 5 δείγματα /25 g), ένα παθογόνο που μολύνει τα τρόφιμα και σχετίζεται με κρούσματα σαλμονέλας σε διάφορους ξενιστές, όπως ανθρώπους και ζώα φάρμας, μέσω προϊόντων όπως γαλακτοκομικά και λαχανικά. Παρά το γεγονός ότι έχουν κατασκευαστεί αρκετά εμβόλια στελεχών Salmonella , κανένα από αυτά δεν αναπτύχθηκε σύμφωνα με τον ορό Stanley μέχρι σήμερα.

Τα αποξηραμένα άγρια μανιτάρια εισάγονται σε 14 χώρες: Αυστρία, Βέλγιο, Δανία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ουγγαρία, Ισλανδία, Ιρλανδία, Ολλανδία, Σλοβακία, Ισπανία, Σουηδία και Ελβετία. Η Πύλη RAFF χαρακτηρίζει τον κίνδυνο από την κατανάλωση αυτών των μανιταριών σοβαρό.

Οι αρμόδιες αρχές της Φινλανδίας έχουν προχωρήσει ήδη σε ανάκληση, ενώ έχει ειδοποιηθεί η Ολλανδία ως χώρα διανομής.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Εκτεθήκαμε διεθνώς: Ελληνικό σκεύος ευθύνεται για δηλητηρίαση Γάλλου από μόλυβδο

Η Γαλλία ενημέρωσε το Ευρωπαϊκό RASFF για σοβαρό κίνδυνο από ελληνικό σκεύος

Ποια είναι η καλύτερη μαρινάδα για το κρέας σας – Τι αποκαλύπτει η επιστήμη για το μαρινάρισμα του κρέατος με οξέα

Μια σειρά πειραμάτων καταρρίπτει μύθους και επιβεβαιώνει ότι η επιλογή του σωστού οξέος μπορεί να κάνει τη διαφορά στην υφή, τη γεύση και τη ζουμερότητα του κρέατος.

Το φθηνό ψάρι στο “στόχαστρο” Οργανώσεων – Γιατί και ποιοι εξέδωσαν οδηγία να μην το τρώμε – Αντιδρά η ευρωπαϊκή Αλιεία

Η αλιευτική βιομηχανία της ΕΕ καταγγέλλει τη συμβουλή των ΜΚΟ προς τους καταναλωτές να σταματήσουν να αγοράζουν το ψάρι που αλιεύει ο στόλος της ΕΕ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα