ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΘεσσαλονίκη: Στο νοσοκομείο 11 άνθρωποι με τροφική δηλητηρίαση από μανιτάρια

Θεσσαλονίκη: Στο νοσοκομείο 11 άνθρωποι με τροφική δηλητηρίαση από μανιτάρια

1 λεπτά ανάγνωσης

Σε δυο νοσοκομεία Θεσσαλονίκης και Πολυγύρου μεταφέρθηκαν οι 11 Ρουμάνοι εργάτες που εμφάνισαν συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης από μανιτάρια.

Σε δύο νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και του Πολυγύρου μεταφέρθηκαν από το Άγιον Όρος 11 αλλοδαποί εργάτες που εμφάνισαν συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης(εμετοί, αφυδάτωση) πιθανόν μετά από κατανάλωση άγριων μανιταριών. Το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας ενημερώθηκε λίγο μετά τη μία το μεσημέρι για το συμβάν και ασθενοφόρα παρέλαβαν από την Ουρανούπολη τους αλλοδαπούς και τους μετέφεραν στα νοσοκομεία.

- Advertisement -

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για Ρουμάνους εργάτες που απασχολούνται σε εποχιακές εργασίες σε μοναστήρια του Αγίου Όρους. Οι 7 απ’ αυτούς διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης και η κατάστασή τους ,τις πρώτες ώρες της νοσηλείας τους χαρακτηρίζεται σταθερή και θα παραμείνουν νοσηλευόμενοι για ιατρική παρακολούθηση. Οι υπόλοιποι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Πολυγύρου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Η Μαίρη συστήνεται: Η κομμώτρια που ερωτεύτηκε έναν επιστήμονα και μπήκε στον κόσμο της ασφάλειας τροφίμων

Η αυθόρμητη κομμώτρια από τη Γλυφάδα παίρνει το μικρόφωνο, αποκαλύπτει ένα επικό love story που ξεκίνησε από ένα μανικιούρ και υπόσχεται να βάλει σε τάξη τις επιστημονικές εμμονές του Τάσου

Ελληνικά σχολικά κυλικεία: Τέλος τα τσιπς, τα κρουασάν και οι σοκολάτες – Τι θα μπορούν να αγοράζουν οι μαθητές από Σεπτέμβριο

Με στόχο να ενισχυθεί ο ρόλος του σχολείου στην υιοθέτηση σωστών διατροφικών συνηθειών από μικρή ηλικία.

Πώς μία έτοιμη σάλτσα της αγοράς εξολοθρεύει επικίνδυνα βακτήρια αντί να τα αναπτύσσει σύμφωνα με πειραματική μελέτη

Οι ερευνητές παρακολούθησαν επί 14 ημέρες την πορεία 14 στελεχών λιστέριας και σαλμονέλας μετά την εισαγωγή τους σε τρόφιμα έτοιμα προς κατανάλωση