Δευτέρα, 14 Απριλίου, 2025
19.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Το μεγαλύτερο ξέσπασμα σαλμονέλας των τελευταίων 10 ετών οφείλεται σε κρεμμύδια!

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΤο μεγαλύτερο ξέσπασμα σαλμονέλας των τελευταίων 10 ετών οφείλεται σε κρεμμύδια!
spot_img

Τα μολυσμένα με σαλμονέλα κρεμμύδια προκάλεσαν 1.127 ασθένειες στις ΗΠΑ και 515 στον Καναδά.

Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA), μαζί με πολιτειακούς και ομοσπονδιακούς εταίρους, ερεύνησε το ξέσπασμα σαλμονέλας το 2020, για να εντοπίσει πιθανούς παράγοντες που μπορεί να οδήγησαν στη μόλυνση του κόκκινου κρεμμυδιού με Salmonella Newport. Η επιδημία, η οποία προκάλεσε 1.127 ασθένειες και 515 αναφερόμενες περιπτώσεις στον Καναδά, είναι η μεγαλύτερη επιδημία σαλμονέλας τα τελευταία 10 χρόνια σύμφωνα με τον FDA.

- Advertisement -

 Αυτό το ξέσπασμα είναι επίσης αξιοσημείωτο επειδή το όχημα τροφίμων, ολόκληρα κόκκινα κρεμμύδια, είναι ένα ακατέργαστο γεωργικό προϊόν που δεν είχε προηγουμένως συσχετιστεί με έξαρση τροφιμογενούς ασθένειας. Μια πρόσφατη έκθεση από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων διαπίστωσε ότι μια φάρμα προβάτων ήταν πιθανότατα ένας παράγοντας που συνέβαλε στη μόλυνση των κρεμμυδιών.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Οι οπτικές παρατηρήσεις των εμπλεκόμενων χωραφιών καλλιέργειας κόκκινου κρεμμυδιού υποδεικνύουν πολλές πιθανές ευκαιρίες μόλυνσης, όπως νερό άρδευσης, πρόβατα που βόσκουν σε παρακείμενη γη, καθώς και σημάδια εισβολής ζώων, όπως κοπάδια και μεγάλα κοπάδια. πτηνών που μπορεί να μεταδώσουν μόλυνση. Ευκαιρίες για μετάδοση του βακτηρίου εντοπίστηκαν και κατά τη διάρκεια των δραστηριοτήτων συσκευασίας. Οι οπτικές παρατηρήσεις και η ανασκόπηση αρχείων των πρακτικών του συσκευαστηρίου επιβεβαίωσαν πολλές ευκαιρίες για εξάπλωση τροφιμογενών παθογόνων όπως η σαλμονέλα , συμπεριλαμβανομένων σημαδιών εισβολής ζώων και παρασίτων καθώς και επιφανειών που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα που δεν είχαν επιθεωρηθεί, συντηρηθεί, καθαριστεί ή απολυμανθεί τόσο συχνά, όπως απαιτείται για την προστασία από μόλυνση των προϊόντων».

Ο FDA, συνέστησε στους καλλιεργητές να διεξάγουν αξιολογήσεις κινδύνου που μπορεί να σχετίζονται με γειτονικές χρήσεις γης —ειδικά σε σχέση με την παρουσία ζώων και άγριας ζωής και την πιθανότητα απορροής σε αναπτυσσόμενα χωράφια ή πηγές νερού— και να εφαρμόζουν κατάλληλες στρατηγικές μετριασμού του κινδύνου. 

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Λιναρόσπορος: Απαγορευτικός για τα παιδιά λένε επιστήμονες

Γιατί ο λιναρόσπορος που είναι τόσο ωφέλιμος, δεν πρέπει να καταναλώνεται από μωρά και μικρά παιδιά, ούτε ως πασπάλισμα σε άλλα τρόφιμα

Εκτεθήκαμε διεθνώς: Ελληνικό σκεύος ευθύνεται για δηλητηρίαση Γάλλου από μόλυβδο

Η Γαλλία ενημέρωσε το Ευρωπαϊκό RASFF για σοβαρό κίνδυνο από ελληνικό σκεύος

Ποια είναι η καλύτερη μαρινάδα για το κρέας σας – Τι αποκαλύπτει η επιστήμη για το μαρινάρισμα του κρέατος με οξέα

Μια σειρά πειραμάτων καταρρίπτει μύθους και επιβεβαιώνει ότι η επιλογή του σωστού οξέος μπορεί να κάνει τη διαφορά στην υφή, τη γεύση και τη ζουμερότητα του κρέατος.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα