Κυριακή, 17 Νοεμβρίου, 2024
12.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Το μεγαλύτερο ξέσπασμα σαλμονέλας των τελευταίων 10 ετών οφείλεται σε κρεμμύδια!

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΤο μεγαλύτερο ξέσπασμα σαλμονέλας των τελευταίων 10 ετών οφείλεται σε κρεμμύδια!
spot_img

Τα μολυσμένα με σαλμονέλα κρεμμύδια προκάλεσαν 1.127 ασθένειες στις ΗΠΑ και 515 στον Καναδά.

Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA), μαζί με πολιτειακούς και ομοσπονδιακούς εταίρους, ερεύνησε το ξέσπασμα σαλμονέλας το 2020, για να εντοπίσει πιθανούς παράγοντες που μπορεί να οδήγησαν στη μόλυνση του κόκκινου κρεμμυδιού με Salmonella Newport. Η επιδημία, η οποία προκάλεσε 1.127 ασθένειες και 515 αναφερόμενες περιπτώσεις στον Καναδά, είναι η μεγαλύτερη επιδημία σαλμονέλας τα τελευταία 10 χρόνια σύμφωνα με τον FDA.

 Αυτό το ξέσπασμα είναι επίσης αξιοσημείωτο επειδή το όχημα τροφίμων, ολόκληρα κόκκινα κρεμμύδια, είναι ένα ακατέργαστο γεωργικό προϊόν που δεν είχε προηγουμένως συσχετιστεί με έξαρση τροφιμογενούς ασθένειας. Μια πρόσφατη έκθεση από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων διαπίστωσε ότι μια φάρμα προβάτων ήταν πιθανότατα ένας παράγοντας που συνέβαλε στη μόλυνση των κρεμμυδιών.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Οι οπτικές παρατηρήσεις των εμπλεκόμενων χωραφιών καλλιέργειας κόκκινου κρεμμυδιού υποδεικνύουν πολλές πιθανές ευκαιρίες μόλυνσης, όπως νερό άρδευσης, πρόβατα που βόσκουν σε παρακείμενη γη, καθώς και σημάδια εισβολής ζώων, όπως κοπάδια και μεγάλα κοπάδια. πτηνών που μπορεί να μεταδώσουν μόλυνση. Ευκαιρίες για μετάδοση του βακτηρίου εντοπίστηκαν και κατά τη διάρκεια των δραστηριοτήτων συσκευασίας. Οι οπτικές παρατηρήσεις και η ανασκόπηση αρχείων των πρακτικών του συσκευαστηρίου επιβεβαίωσαν πολλές ευκαιρίες για εξάπλωση τροφιμογενών παθογόνων όπως η σαλμονέλα , συμπεριλαμβανομένων σημαδιών εισβολής ζώων και παρασίτων καθώς και επιφανειών που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα που δεν είχαν επιθεωρηθεί, συντηρηθεί, καθαριστεί ή απολυμανθεί τόσο συχνά, όπως απαιτείται για την προστασία από μόλυνση των προϊόντων».

Ο FDA, συνέστησε στους καλλιεργητές να διεξάγουν αξιολογήσεις κινδύνου που μπορεί να σχετίζονται με γειτονικές χρήσεις γης —ειδικά σε σχέση με την παρουσία ζώων και άγριας ζωής και την πιθανότητα απορροής σε αναπτυσσόμενα χωράφια ή πηγές νερού— και να εφαρμόζουν κατάλληλες στρατηγικές μετριασμού του κινδύνου. 

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η νέα αξιολόγηση της EFSA για την ασφάλεια της ζαχαρίνης

Πολλές μελέτες απαντούν αν η σακχαρίνη είναι ασφαλής για ανθρώπινη κατανάλωση.

«Βράσε το, για 5 λεπτά» – Οι νέες οδηγίες των αρχών για τις έτοιμες σούπες, μετά τον θάνατο γυναίκας από αλλαντίαση

Νέα αξιολόγηση και σύσταση του Υπουργείου Υγείας της Ιταλίας μετά τον θάνατο γυναίκας που έφαγε RTE σούπα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο