Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
15.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ασθένειες μανιταριών: Το 10% – 15% των καλλιεργειών μανιταριών χάνεται κάθε χρόνο

ΑρχικήΝέαΑσθένειες μανιταριών: Το 10% - 15% των καλλιεργειών μανιταριών χάνεται κάθε χρόνο
spot_img

Τα επιβλαβή παθογόνα, τα παράσιτα και τα μικρόβια μειώνουν τις αποδόσεις των καλλιεργειών μανιταριών εδώ και δεκαετίες.

Μια νέα επιχορήγηση για περισσότερα από 7 εκατομμύρια δολάρια από το Εθνικό Ινστιτούτο Τροφίμων και Γεωργίας του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ, θα χρηματοδοτήσει ένα επερχόμενο έργο με επικεφαλής ερευνητές του Penn State, οι οποίοι στοχεύουν στην ανάπτυξη νέων εργαλείων διαχείρισης παρασίτων για καλλιέργειες μανιταριών. Σχεδιάζουν επίσης να δημιουργήσουν νέες ευκαιρίες προσέγγισης στους καλλιεργητές, τους ιδιοκτήτες αγροκτημάτων, τους κατοίκους και τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής.

Ο David Beyer, καθηγητής μανιταριών στο Κολλέγιο Γεωργικών Επιστημών και διευθυντής του προγράμματος για την επιχορήγηση, είπε ότι ενώ τα μανιτάρια αποτελούν σημαντική πηγή μετάλλων και βασικών θρεπτικών συστατικών, εκτιμάται ότι το 10% έως 15% των καλλιεργειών μανιταριών χάνεται κάθε χρόνο από παράσιτα και ασθένεια. Ο Beyer είπε ότι μια κοινή πρόκληση για τους καλλιεργητές είναι ότι τα μανιτάρια που έχουν μολυνθεί από τον ιό μπορεί να παρουσιάσουν συμπτώματα ή να μην εμφανίσουν συμπτώματα και οι μειωμένες αποδόσεις και η καθυστερημένη παραγωγή μανιταριών μπορεί να θεωρηθούν εσφαλμένα ως άλλα προβλήματα.

Σύμφωνα με την ερευνητική ομάδα, υπάρχουν αρκετές τρέχουσες απειλές για τις καλλιέργειες μανιταριών. Τόσο η φωριδική μύγα όσο και η σκνίπα του μύκητα είναι ευρέως διαδεδομένα παράσιτα. Η πράσινη μούχλα Trichoderma, η ξηρή φυσαλίδα, η τριχωτή μούχλα και η μούχλα αράχνης είναι σημαντικά παθογόνα μυκήτων που προκαλούν επίσης τις φάρμες μανιταριών. Επιπλέον, η βακτηριακή κηλίδα και ο ισομετρικός ιός La France (LFIV) είναι ασθένειες που παρουσιάζουν επαναλαμβανόμενα προβλήματα στα αγροκτήματα.

Στο πλαίσιο της νέας επιχορήγησης, οι ερευνητές θα λάβουν πολλά μέτρα για την αντιμετώπιση αυτών των απειλών. Θα αναπτύξουν και θα ενσωματώσουν νέα εργαλεία και στρατηγικές με το Cropsmarts, μια σουίτα εφαρμογών ιστού και κινητών που αναπτύχθηκε προηγουμένως από τον Steve Haynes, καθηγητή επιστήμης της πληροφορίας και τεχνολογίας στο Penn State και κύριο ερευνητή για το τρέχον έργο. Η ομάδα θα σχεδιάσει επίσης νέα ολοκληρωμένα εργαλεία διαχείρισης παρασίτων για τον έλεγχο των πληθυσμών μυγών, που απειλούν τις καλλιέργειες τρέφονται με μανιτάρια και μεταδίδουν ασθένειες.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο