ΑρχικήΝέαΑσθένειες μανιταριών: Το 10% - 15% των καλλιεργειών μανιταριών χάνεται κάθε χρόνο

Ασθένειες μανιταριών: Το 10% – 15% των καλλιεργειών μανιταριών χάνεται κάθε χρόνο

2 λεπτά ανάγνωσης

Τα επιβλαβή παθογόνα, τα παράσιτα και τα μικρόβια μειώνουν τις αποδόσεις των καλλιεργειών μανιταριών εδώ και δεκαετίες.

Μια νέα επιχορήγηση για περισσότερα από 7 εκατομμύρια δολάρια από το Εθνικό Ινστιτούτο Τροφίμων και Γεωργίας του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ, θα χρηματοδοτήσει ένα επερχόμενο έργο με επικεφαλής ερευνητές του Penn State, οι οποίοι στοχεύουν στην ανάπτυξη νέων εργαλείων διαχείρισης παρασίτων για καλλιέργειες μανιταριών. Σχεδιάζουν επίσης να δημιουργήσουν νέες ευκαιρίες προσέγγισης στους καλλιεργητές, τους ιδιοκτήτες αγροκτημάτων, τους κατοίκους και τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής.

- Advertisement -

Ο David Beyer, καθηγητής μανιταριών στο Κολλέγιο Γεωργικών Επιστημών και διευθυντής του προγράμματος για την επιχορήγηση, είπε ότι ενώ τα μανιτάρια αποτελούν σημαντική πηγή μετάλλων και βασικών θρεπτικών συστατικών, εκτιμάται ότι το 10% έως 15% των καλλιεργειών μανιταριών χάνεται κάθε χρόνο από παράσιτα και ασθένεια. Ο Beyer είπε ότι μια κοινή πρόκληση για τους καλλιεργητές είναι ότι τα μανιτάρια που έχουν μολυνθεί από τον ιό μπορεί να παρουσιάσουν συμπτώματα ή να μην εμφανίσουν συμπτώματα και οι μειωμένες αποδόσεις και η καθυστερημένη παραγωγή μανιταριών μπορεί να θεωρηθούν εσφαλμένα ως άλλα προβλήματα.

Σύμφωνα με την ερευνητική ομάδα, υπάρχουν αρκετές τρέχουσες απειλές για τις καλλιέργειες μανιταριών. Τόσο η φωριδική μύγα όσο και η σκνίπα του μύκητα είναι ευρέως διαδεδομένα παράσιτα. Η πράσινη μούχλα Trichoderma, η ξηρή φυσαλίδα, η τριχωτή μούχλα και η μούχλα αράχνης είναι σημαντικά παθογόνα μυκήτων που προκαλούν επίσης τις φάρμες μανιταριών. Επιπλέον, η βακτηριακή κηλίδα και ο ισομετρικός ιός La France (LFIV) είναι ασθένειες που παρουσιάζουν επαναλαμβανόμενα προβλήματα στα αγροκτήματα.

- Advertisement -

Στο πλαίσιο της νέας επιχορήγησης, οι ερευνητές θα λάβουν πολλά μέτρα για την αντιμετώπιση αυτών των απειλών. Θα αναπτύξουν και θα ενσωματώσουν νέα εργαλεία και στρατηγικές με το Cropsmarts, μια σουίτα εφαρμογών ιστού και κινητών που αναπτύχθηκε προηγουμένως από τον Steve Haynes, καθηγητή επιστήμης της πληροφορίας και τεχνολογίας στο Penn State και κύριο ερευνητή για το τρέχον έργο. Η ομάδα θα σχεδιάσει επίσης νέα ολοκληρωμένα εργαλεία διαχείρισης παρασίτων για τον έλεγχο των πληθυσμών μυγών, που απειλούν τις καλλιέργειες τρέφονται με μανιτάρια και μεταδίδουν ασθένειες.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Είναι τελικά το γλυκαντικό ασπαρτάμη καρκινογόνο; Δημοσιεύτηκε η γνωμοδότηση της EFSA προκαλώντας αντιδράσεις

Η νέα επιστημονική αξιολόγηση για την ασπαρτάμη προκάλεσε άμεσες αντιδράσεις και άνοιξε νέο κύκλο αντιπαράθεσης.

Μολυσμένα ζυμαρικά πίσω από 88 κρούσματα με διάρροια και εμετούς – Οι κάμερες έδειξαν τι συνέβη στην κουζίνα του εστιατορίου

Η επιστημονική έρευνα αποκάλυψε μια ασυνήθιστη διαδρομή επιμόλυνσης και οι κάμερες έδωσαν κρίσιμες απαντήσεις.

Θανάσης Καλλιντέρης: Έχασε τα πάντα, ξεκίνησε από την αρχή με 100 ευρώ και σήμερα πρωταγωνιστεί στα ελληνικά microgreens

Η απώλεια στις χρηματαγορές, τα μεροκάματα και το «all in» πίσω από μια ξεχωριστή επιχειρηματική ιστορία