Τρίτη, 24 Δεκεμβρίου, 2024
12.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

ΥπΑΑΤ: δικαιότερη και αντικειμενικότερη σήμανση προϊόντων

ΑρχικήΝέαΥπΑΑΤ: δικαιότερη και αντικειμενικότερη σήμανση προϊόντων
spot_img

cibum team


  Η δυνατότητα συνεργασίας Ελλάδας-Πορτογαλίας σε ζητήματα ιχθυοκαλλιεργειών και ιχθυηρών συζητήθηκε, μεταξύ άλλων, στη συνάντηση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιου Λιβανού με τον Πορτογάλο υπουργό Θαλασσίων Θεμάτων Ρικάρντο Σεράο Σάντος και τον υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για θέματα Διεθνοποίησης Εουρίκο Μπριζάντε Ντίας.

Στη συνάντηση που έλαβε μέρος και η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Φωτεινή Αραμπατζή, τέθηκαν επίσης θέματα που αφορούν την επανεξέταση της υφιστάμενης Κοινής Αλιευτικής Πολιτικής (ΚΑλΠ), ζητήματα που θα απασχολήσουν τη Σύνοδο των υπουργών Αλιείας στη Λισσαβόνα που θα γίνει τον ερχόμενο Ιούνιο, η διμερής συνεργασίας σε θέματα Υδατοκαλλιεργειών, κυρίως σε τεχνολογία και εξοπλισμό, αλλά και οι εξαγωγές κονσερβοποιημένων και επεξεργασμένων ιχθυηρών.

Ο κ. Λιβανός ανέφερε ότι η Ελλάδα είναι «πρωταθλήτρια» των εξαγωγών σε ότι αφορά τα προϊόντα υδατοκαλλιέργειας και συμπλήρωσε πως η περαιτέρω ανάπτυξη του κλάδου «αποτελεί βασική προτεραιότητα στην πρόταση της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη για την αξιοποίηση των πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης», όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΥΠΑΑΤ.

Απηύθυνε κάλεσμα στον Πορτογάλο υπουργό Θαλασσίων Θεμάτων να προσυπογράψει την κοινή πρωτοβουλία της Ελλάδος και άλλων χωρών μελών της ΕΕ για μια δικαιότερη και αντικειμενικότερη σήμανση προϊόντων.

Από τη μεριά της η κ. Αραμπατζή μίλησε για την προσπάθεια που γίνεται από πλευράς υπουργείου για τη διευθέτηση του θαλάσσιου χωροταξικού της χώρας (νομιμοποίηση ΠΟΑΥ), ενώ αναφέρθηκε και στο σχεδιασμό ενός ειδικού προγράμματος εκσυγχρονισμού, ψηφιοποίησης και ανάπτυξης των μονάδων Ιχθυοκαλλιέργειας με νέα προϊόντα και νέες αγορές με την υποστήριξη των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, ειδικά για τον Τομέα των Υδατοκαλλιεργειών.

 Τέλος, επισημάνθηκε η ιδιαίτερη βαρύτητα που δίνεται από την Ελλάδα για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, της βιώσιμης ανάπτυξης και της προστασίας των ιχθυοαποθεμάτων τονίζοντας μεταξύ άλλων το Μνημόνιο Συνεργασίας με την «ΕΝΑΛΕΙΑ» και τους αλιείς για τον καθαρισμό των θαλασσών από το πλαστικό.


Δείτε: Έρευνα: οι φυτοφάγοι έχουν περισσότερους υγιείς βιοδείκτες από τους κρεατοφάγους 

Δείτε: Υπ. Εργασίας: Άδεια πατρότητας 14 ημερών μετ’ αποδοχών  

Δείτε: Νοθεία Φέτας: δημοσιοποιήθηκε το πόρισμα του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ για την γαλακτοβιομηχανία ΟΜΗΡΟΣ  

Δείτε: EFSA: πιο συστηματικός τρόπος υπολογισμού και παρουσίασης του χρόνου ζωής  

 Δείτε: ΣΕΑΟΠ: Αλλάζει το ρυθμιστικό πλαίσιο παραγωγής και επισήμανσης των αλκοολούχων ποτών της Ευρώπης   

Δείτε: Εντός των επόμενων ημερών η σύμβαση στον τουρισμό γίνεται υποχρεωτική σε όλο τον κλάδο  

 Δείτε: Αντίστροφη μέτρηση για την υποδοχή τουριστών στις 15 Μαΐου  

 Δείτε: «Το πάει το γράμμα» ο μουσακάς; 

Δείτε: Αγρότες σε ΗΠΑ και ΗΒ θάβουν τα εσώρουχα τους στα χωράφια  

Δείτε: Απόφαση σταθμός της ΕΕ: ενέκρινε έντομα ως τρόφιμα. Γιατί η κατανάλωση εντόμων είναι μονόδρομος για την ανθρωπότητα. 

Δείτε: Ψωμί του τοστ: πότε και γιατί απαγορεύτηκε η πώλησή του  

 

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πατατάκια: Ευρήματα μελέτης σε 14 μάρκες για επικίνδυνες ουσίες, φυσικοχημικές και αισθητηριακές ιδιότητες

Πόσο ικανοποιείται η απαίτηση των καταναλωτών, για πιο υγιεινά πατατάκια χωρίς συμβιβασμούς στη γεύση και την ποιότητα.

Μελομακάρονα εμπορίου: Το συντηρητικό που περιέχουν και το “ψεύτικο” συστατικό

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τα συντηρητικά και τα πρόσθετα στα μελομακάρονα εμπορίου.

Τα 8 πιο κρίσιμα ζητήματα που αντιμετωπίζει η σύγχρονη βιομηχανία τροφίμων

Ομάδα εμπειρογνωμόνων από την ακαδημαϊκή κοινότητα και τη βιομηχανία, ξεχώρισε τα πιο σημαντικά ζητήματα που αντιμετωπίζει η βιομηχανία τροφίμων που σχετίζονται με την επιστήμη και την τεχνολογία των τροφίμων από ερευνητική σκοπιά.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο