Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
20.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Αυξάνεται η παγκόσμια ζήτηση για γάλα καμήλας

ΑρχικήΝέαΑυξάνεται η παγκόσμια ζήτηση για γάλα καμήλας
spot_img

Η αυστραλιανή επωνυμία Humpalicious Camel Milk αναμένει να διπλασιάσει την παραγωγή της για να ανταποκριθεί στην αυξημένη ζήτηση για γάλα καμήλας.

Η Tara “TJ” Hill είναι η μοναδική εταιρεία παραγωγής γάλακτος καμήλας στην Νότια Αυστραλία, με την επωνυμία της Humpalicious Camel Milk, την οποία κατέχει 8 χρόνια.

Ωστόσο, το τελευταίο έτος , η εταιρεία αναφέρει μια αυξημένη ζήτηση για τα προϊόντα της, γεγονός που θα οδηγήσει στο διπλασιασμό της παραγωγής της.

Αλλά που οφείλεται το αυξανόμενο ενδιαφέρον στο γάλα καμήλας; Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ιστοσελίδας ABC News, μπορεί να ευθύνεται το αυξανόμενο ενδιαφέρον των γιατρών για τα οφέλη του γάλακτος καμήλας, καθώς δεν περιέχει αλλεργιογόνα, σε αντίθεση με τα αντίστοιχα ζωικά, αγελαδινό ή κατσικίσιο. Μάλιστα, η επιχείρηση Humpalicious έδωσε τη λύση σε πολλούς γιατρούς που αναζητούσαν το σκεύασμα, το οποίο ήταν δυσεύρετο.

Στο ίδιο δημοσίευμα, ένας γαστρεντερολόγος στην Αδελαΐδα, ο Δρ. Kaazan, δήλωσε πως το γάλα καμήλας έχει τα σχεδόν τα ίδια οφέλη με το αγελαδινό, αλλά δεν περιέχει βήτα-λακτοσφαιρίνη, η οποία συχνά προκαλεί αλλεργίες και δυσανεξίες.

Επιπλέον, μια δίμηνη μελέτη σε 20 ενήλικες με διαβήτη τύπου 2 έδειξε πως καταναλώνοντας μόνο 2  φλιτζάνια (500 ml) γάλα καμήλας την ημέρα μείωναν την ευαισθησία στην ινσουλίνη βελτιώθηκε σε σύγκριση με αυτούς που έπιναν αγελαδινό γάλα.

Πράσινο φως από την Κομισιόν

Εν τω μεταξύ το Σεπτέμβριο του 2021 η Κομισιόν έδωσε την συναίνεσή της στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα να εισάγουν γάλα καμήλας σε χώρες εντός της Ένωσης.

Ο Eng Saif Al Shara, βοηθός υφυπουργός για τον τομέα των βιώσιμων κοινοτήτων και αναπληρωτής υφυπουργός για τον τομέα της ποικιλομορφίας των τροφίμων στο υπουργείο Περιβάλλοντος των ΗΑΕ είχε δηλώσει: «Με 4.500 τόνους που παράγονται ετησίως, το γάλα καμήλας και τα προϊόντα του συγκαταλέγονται στις χαρακτηριστικές τροφές των ΗΑΕ. Έχουν μεγάλη ζήτηση σε τοπικό επίπεδο και πλέον εισβάλλουν σε περιφερειακές και παγκόσμιες αγορές. Αυτό απαιτεί συνεχή παρακολούθηση από τις αρμόδιες αρχές, όπως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για να είναι ενήμεροι με τις απαιτήσεις εισαγωγής και να βοηθούν τους τοπικούς παραγωγούς να τις πληρούν».

Το γάλα καμήλας στη ΔΕΘ – Μια αναδυόμενη αγορά

Δεν είναι μόνο η μακρινή μας Αυστραλία που έχει υιοθετήσει το γάλα καμήλας. Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ήδη κυκλοφορεί σε κάποιες αγορές, ενώ έκανε τα δειλά του πρώτα αναγνωριστικά βήματα στο ελληνικό καταναλωτικό κοινό στα πλαίσια της 86ης ΔΕΘ με το «Camelait», που συνιστά πλήρες γάλα καμήλας σε σκόνη.

Ο  Brand Manager Dairy & Juice της Al Ain Farms των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Μπερνάρ Κολμπέρα εξηγεί πως η αγορά για το γάλα καμήλας είναι τεράστια- αν και όχι τόσο συνηθισμένη. Στην πραγματικότητα, η εταιρεία παραγωγής του Camelait διαθέτει περίπου 3.000 καμήλες μόνο για την παραγωγή του γάλακτος αυτού και η ζήτηση αυξάνεται κάθε χρόνο.

Ωστόσο, η Αυστραλιανή Tara Hill δεν έχει ακόμα επίδοξα σχέδια επέκτασης. Εκπρόσωπος της TJ Hill, μιλώντας στο ABC News δηλώνει πως οι καμήλες εκ φύσεως δεν παράγουν τόσο πολύ γάλα όσο οι αγελάδες (4 λίτρα προς 50 αντίστοιχα), αλλά και πως ως επιχείρηση θέλουν να διασφαλίσουν την ποιότητα  του γάλακτός τους και την ευημερία των ζώων τους παραμένοντας σχετικά περιορισμένης κλίμακας επιχείρηση και όχι ένα μεγάλο γαλακτοκομείο.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Καρκινογόνες ουσίες σε λαδόκολλα ψησίματος – Ευρήματα νέας μελέτης

Επιβραδυντικά φλόγας και καρκινογόνες ουσίες πάνω από τα ρυθμιστικά όρια σε ορισμένα «οικολογικά» χαρτιά ψησίματος.

Φυτοφάρμακα σε τρόφιμα: Δημοσιεύτηκε η έκθεση της EFSA για το 2022

Συστάσεις στους διαχειριστές κινδύνου για την αύξηση της αποτελεσματικότητας των ευρωπαϊκών συστημάτων ελέγχου.

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ραβέντι σε συνταγές – Σοβαρός κίνδυνος

Το υπουργείο τροφίμων, γεωργίας και αλιείας της Δανίας προειδοποιεί: Μη τρώτε τα φύλλα από ραβέντι.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα