Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
14.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Αυξάνεται ραγδαία η ζήτηση των καταναλωτών για βιώσιμη συσκευασία

ΑρχικήΝέαΣυσκευασίαΑυξάνεται ραγδαία η ζήτηση των καταναλωτών για βιώσιμη συσκευασία
spot_img

Πλέον οι καταναλωτές επιλέγουν περισσότερο τρόφιμα σε ανανεώσιμες, ανακυκλώσιμες και κομποστοποιήσιμες συσκευασίες.

αγοράζουν τρόφιμα Οι ανανεώσιμες, ανακυκλώσιμες και κομποστοποιήσιμες συσκευασίες γίνονται όλο και πιο σημαντικές για τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις. Μια πρόσφατη έκθεση του Food Navigator , υπογράμμισε τη σημασία της βιώσιμης συσκευασίας για τις επιχειρήσεις που παράγουν Fast Moving Consumer Goods (FMCG) , οι οποίες περιλαμβάνουν τρόφιμα και ποτά. Λόγω της αυξανόμενης ζήτησης των καταναλωτών, η βιωσιμότητα των συνειδητών επιλογών των καταναλωτών και των ρυθμιστικών απαιτήσεων έχει εξελιχθεί από τάση σε κρίσιμη πτυχή των λειτουργιών FMCG (Ταχέως μεταβαλλόμενα καταναλωτικά αγαθά).

 Στις μέρες μας, οι καταναλωτές έχουν ολοένα και μεγαλύτερη περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση, γεγονός που τους οδηγεί να αναζητούν συσκευασίες που είναι ανανεώσιμες, ανακυκλώσιμες και κομποστοποιήσιμες. Όπως αναφέρει το Food Navigator, η έρευνα δείχνει ότι η αγορά βιώσιμων προϊόντων επεκτείνεται με σημαντική ταχύτητα. Ένα σημαντικό ποσοστό καταναλωτών αποδίδει μεγάλη αξία στη βιωσιμότητα και βασίζει τις αποφάσεις του στον τρόπο με τον οποίο η συσκευασία επηρεάζει το περιβάλλον.

Επιπλέον μελέτη των McKinsey & Company και NielsenQ υπογραμμίζει τη σχέση μεταξύ των καταναλωτικών δαπανών και των ισχυρισμών που σχετίζονται με τη βιωσιμότητα στη συσκευασία προϊόντων, η οποία υποστηρίζει την κίνηση προς βιώσιμες πρακτικές και την υιοθέτηση της συσκευασίας με βάση το χαρτί. Μια έρευνα του Euromonitor διαπίστωσε επίσης ότι το 44% των καταναλωτών επιλέγουν βιώσιμες συσκευασίες και δίνουν προτεραιότητα στους ισχυρισμούς ανακύκλωσης έναντι συγκεκριμένων υλικών που χρησιμοποιούνται.

https://www.safefoodadvocacy.eu/the-growing-emphasis-on-sustainable-packaging-in-fmcg-industry/

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο