Το προσχέδιο της έκδοσης 9 του BRC Global Standard for Food Safety κυκλοφόρησε και τα ενδιαφερόμενα μέρη καλούνται να καταθέσουν σχόλια και προτάσεις μέχρι τις 22 Ιανουαρίου 2022.
Στις βασικές αλλαγές είναι ο χαρακτηρισμός ορισμένων απαιτήσεων ως ΘΕΜΕΛΙΩΔΗΣ (FUNTAMENTAL). Αυτές είναι:
- 1.1Senior management commitment and continual improvement
- 2 The food safety plan – HACCP
- 3.4 Internal audits
- 3.5.1Management of suppliers of raw materials and packaging
- 3.7 Corrective and preventive actions
- 3.9 Traceability
- 4.3 Layout, product flow and segregation
- 4.11 Housekeeping and hygiene
- 5.3 Management of allergens
- 6.1 Control of operations
- 6.2 Labelling and pack control
- 7.1 Training: raw material handling, preparation, processing, packing and
storage areas
Για να κατεβάσετε το προσχέδιο πατήστε ΕΔΩ.
Το BRC Food Safety Standard εφαρμόζεται σήμερα από 30.000 επιχειρήσεις τροφίμων σε 130 χώρες και γίνεται αποδεκτό από το 70% των 10 κορυφαίων παγκόσμιων λιανοπωλητών, το 60% των 10 κορυφαίων εστιατορίων γρήγορης εξυπηρέτησης και το 50% των κορυφαίων 25 επιχειρήσεων παραγωγής τροφίμων.