Κυριακή, 24 Νοεμβρίου, 2024
9.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Δ. Σταμενίτης προς αγρότες: «Κίνητρα για αξιοποίηση νέων τεχνολογιών και νέων μεθόδων παραγωγής» 

ΑρχικήΝέαΔ. Σταμενίτης προς αγρότες: «Κίνητρα για αξιοποίηση νέων τεχνολογιών και νέων μεθόδων παραγωγής» 
spot_img

«Ψηφιακός Μετασχηματισμός, προς μία Βιώσιμη Γεωργία».

Στα κίνητρα που δίνει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τη διάδοση της «έξυπνης γεωργίας» αναφέρθηκε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Διονύσης Σταμενίτης, σε ημερίδα με τίτλο «Ψηφιακός Μετασχηματισμός, προς μία Βιώσιμη Γεωργία» που διοργάνωσε η εταιρία farmB σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Τορίνο.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σταμενίτης αναφέρθηκε στο παράδειγμα των Σχεδίων Βελτίωσης, τα οποία αφορούν τον εκσυγχρονισμό των γεωργικών εκμεταλλεύσεων και στο πλαίσιο των οποίων είναι επιλέξιμο το σύνολο των επενδύσεων που συμβάλουν στον ψηφιακό μετασχηματισμό της γεωργίας.

Παράλληλα, στάθηκε στο Μέτρο 16, το οποίο εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στο πλαίσιο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, και έχει σκοπό την προώθηση της συνεργασίας φορέων που δραστηριοποιούνται στον αγροτικό τομέα για την εισαγωγή στην γεωργική εκμετάλλευση καινοτόμων επενδύσεων και επενδύσεων ψηφιακού μετασχηματισμού.

Τέλος, ο υφυπουργός τόνισε την ιδιαίτερη έμφαση που δίνει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στον εκσυγχρονισμό συνολικά του πρωτογενούς τομέα και στην εναρμόνιση αυτού με τα νέα δεδομένα, που δημιουργεί κυρίως η κλιματική κρίση.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ανάκληση 150.000 εμφιαλωμένων νερών: Το  «τεράστιο λάθος» των αρχών

Τον γύρο του κόσμου έκανε μία λανθασμένη ανακοίνωση προκαλώντας την αντίδραση της εταιρείας.

Εμπειρίες επιθεωρητών ασφάλειας τροφίμων: Η πιο συχνή και κοινή παράβαση

Ποιες είναι οι προτάσεις των ερευνητών για την συμμόρφωση των επιχειρήσεων στον τομέα της ασφάλειας τροφίμων.

Αξίζει να ακολουθήσει κάποιος το επάγγελμα του διαιτολόγου; Του Νίκου Ζορζοβίλη*

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του να είσαι διαιτολόγος.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο