Πέμπτη, 2 Ιανουαρίου, 2025
11.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Ανοιχτή διαβούλευση για την ετικέτα στα βιολογικά προϊόντα

ΑρχικήΝέαΔελτία ΤύπουΕυρωπαϊκή Επιτροπή: Ανοιχτή διαβούλευση για την ετικέτα στα βιολογικά προϊόντα
spot_img

Ζητούνται διευκρινίσεις σχετικά με τις εκδόσεις που μπορούν να χρησιμοποιηθούν.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκίνησε στις 30 Απριλίου 2024 ανοιχτή διαβούλευση για τη χρήση λογότυπων βιολογικής παραγωγής της ΕΕ. Το παρόν σχέδιο πράξης είναι ανοικτό για την υποβολή παρατηρήσεων για 4 εβδομάδες (28 Μαΐου 2024). Αυτές θα ληφθούν υπόψη για την οριστικοποίηση αυτής της πρωτοβουλίας. 

Το λογότυπο βιολογικής παραγωγής μπορεί να χρησιμοποιείται μόνο για προϊόντα που έχουν πιστοποιηθεί ως βιολογικά από εξουσιοδοτημένη υπηρεσία ή φορέα ελέγχου. Αυτό σημαίνει ότι πληρούν αυστηρές προϋποθέσεις στον τρόπο παραγωγής, επεξεργασίας, μεταφοράς και αποθήκευσής τους. Το λογότυπο μπορεί να χρησιμοποιείται μόνο σε προϊόντα που περιέχουν τουλάχιστον 95 % βιολογικά συστατικά και τα οποία πληρούν περαιτέρω αυστηρές προϋποθέσεις για το υπόλοιπο 5 %. Το ίδιο συστατικό δεν μπορεί να περιέχεται και σε βιολογική και μη βιολογική μορφή.

Δίπλα στο λογότυπο βιολογικής παραγωγής της ΕΕ, πρέπει να εμφανίζεται ο κωδικός αριθμός του φορέα ελέγχου, καθώς και ο τόπος εκτροφής των γεωργικών πρώτων υλών από τις οποίες αποτελείται το προϊόν.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ελληνικό τυρί με καρκινογόνες ουσίες προκάλεσε ευρωπαϊκό συναγερμό – Eξάγεται σε 6 χώρες (φωτο)

Συστατικά ορυκτελαίων (MOAH) που ταξινομούνται από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων ως δυνητικά καρκινογόνα, σε φέτες vegan τυριού ελληνικής εταιρείας.

3+1 αλήθειες για τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα

Τι γνωρίζουμε και τι όχι για τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα.

Δημοσιεύτηκε ο Κανονισμός της ΕΕ για την χρήση δισφαινόλης Α (BPA) σε υλικά επαφής με τρόφιμα – Οι νέες υποχρεώσεις συμμόρφωσης

Με την δημοσίευση του νέου Κανονισμού (ΕΕ) 2024/3190 τροποποιείται ο Κανονισμός (ΕΕ) 10/2011 και καταργείται ο Κανονισμός (ΕΕ) 2018/213
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο