Τρίτη, 25 Μαρτίου, 2025
15.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

H Σχολή Γαστρονομίας της ΑΚΜΗΣ και η École Ducasse μετέφεραν τον γαστρονομικό πλούτο της Pesceterian Cuisine στο κέντρο της Αθήνας

ΑρχικήΝέαΔελτία ΤύπουH Σχολή Γαστρονομίας της ΑΚΜΗΣ και η École Ducasse μετέφεραν τον γαστρονομικό πλούτο της Pesceterian Cuisine στο κέντρο της Αθήνας
spot_img

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με έμπνευση από τη θάλασσα και με γαλλικές haute cuisine επιρροές ολοκληρώθηκε το φετινό γαστρονομικό ταξίδι της ΑΚΜΗΣ και της École Ducasse

- Advertisement -

Η τεχνογνωσία και η φιλοσοφία του φημισμένου chef και ιδρυτή της διάσημης γαλλικής σχολής, Alain Ducasse ταξίδεψε στην Αθήνα για το καθιερωμένο ραντεβού του Μεγαλύτερου Διεθνή Εκπαιδευτικού Οργανισμού στην Ελλάδα με τους επαγγελματίες της εστίασης. Με πρώτη ύλη τους «θησαυρούς» της θάλασσας, ο Julian Mercier, διευθυντής εκπαίδευσης της École Ducasse, ξεδίπλωσε ένα γαστρονομικό αφήγημα, απόλυτα συνυφασμένο με τις επιταγές της σύγχρονης κουλτούρας της Pesceterian Cuisine, η οποία αντανακλά την τάση των καταναλωτών για αναζήτηση βιώσιμων και περιβαλλοντικά υπεύθυνων διατροφικών λύσεων.

Κατά την πρώτη ημέρα, υπό την καθοδήγηση του γάλλου chef, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να εξερευνήσουν σε βάθος τη φιλοσοφία και τις τεχνικές της Pescetarian Κουζίνας, συνδυάζοντας τη γευστική αρμονία με τη βιωσιμότητα και τη σύγχρονη γαστρονομική καινοτομία.

Η δεύτερη ημέρα ήταν αφιερωμένη στη φιλοσοφία του PESCETARIAN BUFFET, με στόχο τη δημιουργία γευμάτων υψηλής αισθητικής και λειτουργικότητας, κατάλληλων για ξενοδοχεία και εστιατόρια που επιθυμούν να ενσωματώσουν βιώσιμες επιλογές στα μενού τους. Στο πλαίσιο αυτό, παρουσιάστηκαν προηγμένες τεχνικές για μεγάλης κλίμακας προετοιμασία, ακρίβεια στις υφές και ισορροπία γεύσεων σε buffet-style.

Το συντονισμό της διοργάνωσης ανέλαβε η Gastronomy Essentials Ltd., ενώ πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του INSETE.

Χρυσοί Χορηγοί: Alios S.A Seafood & Sushi, BRIDOR, 4F, Ε. Δακιδης ΕΕ, Unilever Food Solutions Greece, ENA ENA, Μανιταριών Γεύσεις, HERBeat microculture, Cooking Hellas, Cookbookstore.gr

Χορηγός Tableware: EGEM SA

Χορηγός Εξοπλισμού: Xenex S.A.

Χορηγός Ένδυσης: ChefStyle

Assistant Chefs : Αριστοτέλης Μέγκουλας, Βασίλης Μακράκης, Νίκος Ζανής, Αντώνης Πολυκρέτης

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Εσείς γνωρίζετε πόσα γλυκαντικά καταναλώνετε; Τα απογοητευτικά αλλά και αποκαλυπτικά ευρήματα μελέτης

Το κόλπο της βιομηχανίας τροφίμων για να μην φαίνεται ότι ξεπερνά το νομοθετημένα όρια για την παρουσία γλυκαντικών, αλλά και να επιτυγχάνει ένα βέλτιστο γευστικό προφίλ

Αλουμίνιο στις σοκολάτες: Μέγιστο αποδεκτό όριο και πιθανοί κίνδυνοι

Γνωμοδότηση της επιστημονικής επιτροπής της FASFC για το ανώτατο αποδεκτό όριο παρουσίας αλουμινίου σε σκόνη κακάο και σε σοκολάτα και σε προϊόντα σοκολάτας.

Ενεργειακά ποτά: Συμπεράσματα έρευνας για τις επιπτώσεις στο καρδιαγγειακό σύστημα των εφήβων

Συλλογή δεδομένων από 5.000 εφήβους για την κατανάλωση ενεργειακών ποτών και τις επιπτώσεις της στην υγεία
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα