ΑρχικήΝέαΔελτία ΤύπουOrbis Vini 2026: Η μοναδική έκθεση στην Ελλάδα αφιερωμένη στα κρασιά του...

Orbis Vini 2026: Η μοναδική έκθεση στην Ελλάδα αφιερωμένη στα κρασιά του παγκόσμιου αμπελώνα

Η μόνη έκθεση στην Ελλάδα αφιερωμένη στον παγκόσμιο αμπελώνα

2 λεπτά ανάγνωσης

Η έκθεση Orbis Vini, που στα λατινικά σημαίνει «τα κρασιά του κόσμου», διοργανώνεται φέτος για 2 η χρονιά με το ίδιο αντικείμενο: το εισαγόμενο κρασί. Φέτος διεξάγεται τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου στο ξενοδοχείο Sofitel Athens Airport με ώρες λειτουργίας 11:00–19:00. Η έκθεση απευθύνεται αποκλειστικά σε επαγγελματίες HoReCa και Οινεμπορίου.

Συμμετέχουν 20 εισαγωγικές εταιρείες, που θα παρουσιάσουν προς γευστική δοκιμή περίπου 500 κρασιά από 200 οινοποιεία 14 χωρών. Μάλιστα, θα παρευρίσκονται και ξένοι οινοποιοί, προσφέροντας μια ιδιαίτερη ευκαιρία γνωριμίας και ανταλλαγής απόψεων.

- Advertisement -

Η είσοδος και η δοκιμή όλων των κρασιών της έκθεσης είναι δωρεάν για τους επαγγελματίες HoReCa και Οινεμπορίου, με την προϋπόθεση της προεγγραφής στο www.orbisvini.com, όπου υπάρχουν και αναλυτικές πληροφορίες για την έκθεση. Η Orbis Vini δεν απευθύνεται στο καταναλωτικό κοινό αλλά αποκλειστικά σε επαγγελματίες.

Διοργανώτρια της έκθεσης είναι η εταιρεία οινικής επικοινωνίας Vinetum, με εμπειρία άνω των 30 ετών σε ανάλογες εκδηλώσεις, ανάμεσά τους το Οινόραμα, που είναι η κορυφαία έκθεση ελληνικού κρασιού στον κόσμο. «Η πρώτη διοργάνωση της Orbis Vini, πέρυσι, μας έπεισε πως η επιλογή να κάνουμε μία έκθεση μόνο για την αγορά ξένων κρασιών στην Ελλάδα ήταν σωστή. Η εκτίμησή μας πως η στιγμή για μια τέτοια έκθεση ήταν ώριμη δικαιώθηκε από την επιτυχία της, αφήνοντας ικανοποιημένους εκθέτες και επισκέπτες.

- Advertisement -

Άλλωστε, σήμερα που το ελληνικό κρασί ενισχύει συνεχώς την ποιότητά του, η συνύπαρξη με τα ξένα κρασιά δεν προκαλεί τον παραμικρό φόβο», σημειώνει ο Ντίνος Στεργίδης, γενικός διευθυντής της Vinetum και δημοσιογράφος οίνου.

Η Orbis Vini περιλαμβάνει και στοχευμένα masterclasses, ενώ οι επισκέπτες της θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα κρασιά της χρησιμοποιώντας τα κορυφαία ποτήρια κρασιού Riedel, που είναι χορηγός της έκθεσης, όπως και τα μεταλλικά νερά Δουμπιά και Θεόνη, που θα αναζωογονήσουν τον ουρανίσκο επισκεπτών και εκθετών.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Ευρωπαϊκός συναγερμός μετά από καταγγελία για νεκρό βάτραχο σε έτοιμη σαλάτα – Κίνδυνοι για την υγεία και συστάσεις

Τι αποκαλύπτουν επιστημονικές μελέτες για την παρουσία αμφιβίων σε έτοιμες σαλάτες και ποιους κινδύνους αντιμετωπίζουν οι καταναλωτές.

Αποκλειστικό: Πώς μια άδεια συσκευασία σαλάτας «ξεκλείδωσε» την έρευνα για επιδημία Salmonella – Η άμεση απάντηση των αρχών στο cibum

Τα αποκλειστικά στοιχεία που παραχώρησε η Σουηδική Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας στο Cibum για την επιδημιολογική διερεύνηση της Salmonella Napoli.

Παιδική παχυσαρκία: Ο ΠΟΥ βάζει όρια στα φάρμακα και δίνει προτεραιότητα στη διατροφή και την άσκηση

Οι πρώτες παγκόσμιες οδηγίες για παιδιά και εφήβους δίνουν έμφαση στη διατροφή, τη φυσική δραστηριότητα και τη συμπεριφορική υποστήριξη