Η διαδικτυακή αυτή εκδήλωση συνδιοργανώνεται από το ίδρυμα Rosa-Luxemburg και την IPES-Food στις 15 Ιουνίου 2022
Τη σημερινή εποχή μια νέα γενιά αντιμετωπίζει αυξανόμενη επισιτιστική ανασφάλεια.
Οι παγκόσμιες τιμές των τροφίμων έφτασαν σε πρωτοφανή υψηλά επίπεδα την περίοδο Μαρτίου – Απριλίου του 2022, επηρεάζοντας σκληρά τις ανασφαλείς χώρες και τους πληθυσμούς των τροφίμων. Αυτή η τρίτη παγκόσμια κρίση των τιμών των τροφίμων μέσα σε 15 χρόνια πυροδοτήθηκε από τον πόλεμο της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία. Ταυτόχρονα όμως, έχει τροφοδοτηθεί από επίμονες υποκείμενες αδυναμίες, καθώς και αδυναμίες οι οποίες βασίζονται τα συστήματα τροφίμων – όπως η εξάρτηση από τις εισαγωγές και η υπερβολική κερδοσκοπία των εμπόρων.
Σε αυτή την διαδικτυακή εκδήλωση για τους διαμορφωτές πολιτικής και την κοινωνία των πολιτών, κορυφαίοι εμπειρογνώμονες στον τομέα της επισιτιστικής ασφάλειας κάνουν απολογισμό των κρίσιμων παραγόντων που αναζωπυρώνουν τις φλόγες της παγκόσμιας πείνας. Και παρέχουν συγκεκριμένες πολιτικές προδιαγραφές για το τι μπορεί να γίνει για την ανακούφιση της κρίσης των τιμών των τροφίμων και για τη δημιουργία πιο ανθεκτικών συστημάτων τροφίμων και γεωργικών προϊόντων μακροπρόθεσμα.
Ομιλητές:
- Michael Fakhri, Ειδικός Εισηγητής του ΟΗΕ για το δικαίωμα στα τρόφιμα
- Jennifer Clapp, IPES-Food, και καθηγήτρια παγκόσμιας επισιτιστικής ασφάλειας και βιωσιμότητας στο Πανεπιστήμιο του Waterloo, Καναδάς
- Nada Trigui, Παρατηρητήριο Οικονομίας της Τυνησίας, μέλος του Δικτύου Επισιτιστικής Κυριαρχίας της Βόρειας Αφρικής
- Maya Takagi, Επικεφαλής Περιφερειακού Προγράμματος για τον FAO Λατινικής Αμερικής και Καραϊβικής
Ημερομηνία και ώρα: Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2022, 14:00 (CET)
Για την παρακολούθηση της ημερίδας απαιτείται εγγραφή: https://bit.ly/3PCozRH
Η διαδικτυακή εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στα αγγλικά και τα γαλλικά με ταυτόχρονη διερμηνεία.
Για περισσότερες πληροφορίες, πατήστε εδώ