Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024
18.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

35 άνθρωποι στο νοσοκομείο και 28 στη ΜΕΘ μετά από γεύμα σε Fast food στο Ριάντ

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια Τροφίμων35 άνθρωποι στο νοσοκομείο και 28 στη ΜΕΘ μετά από γεύμα σε Fast food στο Ριάντ
spot_img

Το βακτήριο Clostridium botulinum που προκαλεί αλλαντίαση, είναι η αιτία της μαζικής τροφικής δηλητηρίασης.

Το βακτήριο Clostridium botulinum ήταν υπεύθυνο για την τροφική δηλητηρίαση που οδήγησε στο νοσοκομείο 35 άτομα, 28 από αυτούς σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με την ArabNews. Τα κρούσματα τροφικής δηλητηρίασης ξέσπασαν την προηγούμενη Πέμπτη, από την τοπική αλυσίδα εστιατορίων γρήγορου φαγητού Hamburgini. «Έξι περιπτώσεις έχουν αναρρώσει πλήρως μετά την κατάλληλη υγειονομική περίθαλψη και δύο έχουν λάβει εξιτήριο με ασφάλεια. Ωστόσο, 35 άτομα παραμένουν νοσηλευόμενα, με 28 από αυτούς στην εντατική», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Μοχάμεντ Αμπνταλάλι.

   Το βακτήριο Colstridium botulinum μεγαλώνει και παράγει τοξίνες στα τρόφιμα πριν από την κατανάλωση, προκαλώντας αλλαντίαση, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε παράλυση και θάνατο εάν δεν αντιμετωπιστεί. Το βακτήριο αυτό παράγει σπόρια τα οποία υπάρχουν ευρέως στο περιβάλλον συμπεριλαμβανομένου του εδάφους, των ποταμών και του θαλασσινού νερού. Η ανάπτυξη των βακτηρίων και ο σχηματισμός τοξινών συμβαίνουν σε προϊόντα με χαμηλή περιεκτικότητα σε οξυγόνο και ορισμένους συνδυασμούς θερμοκρασίας αποθήκευσης και παραμέτρων συντήρησης. Αυτό συμβαίνει συχνότερα σε ελαφρώς διατηρημένα τρόφιμα και σε ανεπαρκώς επεξεργασμένα, κονσερβοποιημένα στο σπίτι ή σπιτικά εμφιαλωμένα τρόφιμα. Τα συμπτώματα αυτού του τύπου τροφικής δηλητηρίασης μπορεί να κυμαίνονται από ήπια γαστρεντερικά προβλήματα έως πιο σοβαρά σημάδια όπως διπλή όραση, δυσκολία στην αναπνοή και παράλυση.

   Λίγους μήνες πριν, με βαρύτατες κατηγορίες ήρθε αντιμέτωπος ο ιδιοκτήτης του chin Tchin Wine μπαρ στο Μπορντό της Γαλλίας, όπου τον περασμένο Σεπτέμβριο, σέρβιρε σαρδέλες σε κονσέρβα (τις οποίες είχε συσκευάσει ο ίδιος), η οποία είχε επιμολυνθεί με την τοξίνη της αλλαντίασης, με αποτέλεσμα μια Ελληνίδα να χάσει τη ζωή της και άλλη 15 να νοσηλευτούν.

  Το ξέσπασμα αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά την Πέμπτη, όταν ο δήμος του Ριάντ έλαβε αναφορά για κρούσματα τροφικής δηλητηρίασης που συνδέονται με την αλυσίδα εστιατορίων Hamburgini. Τώρα οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας έκλεισαν όλα τα υποκαταστήματα της αλυσίδας γρήγορου φαγητού Hamburgini και το εργοστάσιό της στο Ριάντ ως απάντηση, ανέφερε το Arab News.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ηχηρή αποχώρηση Χαρουτουνιάν από τον ΕΛΓΟ Δήμητρα – Ανταλλαγές πυρών με τον Λευτέρη Αυγενάκη

Επιστολή παραίτησης στον πρωθυπουργό έστειλε ο πρόεδρος του ΕΛΓΟ – Έχει λήξει η θητεία του λέει το ΥΠΑΑΤ.

Απάτη τροφίμων: Πως μας πλασάρουν Ιαπωνική τσιπούρα για… φαγκρί! Πως μπορούμε να τα ξεχωρίζουμε

Το πελαγίσιο φαγκρί της μεσογείου Pargus pargus θεωρείται πολύ πιο ποιοτικό ψάρι και πιο ακριβό από την κόκκινη ιαπωνική τσιπούρα και η παραπλάνηση πάει σύννεφο!

Απαγορευμένο φυτοφάρμακο σε ελληνικό ελαιόλαδο: Η απάντηση της GAEA στο cibum

H GAEA λήγει τη συνεργασία με το ελαιοτριβείο - "Κυνήγι" για να εντοπιστεί ο αγρότης/ελαιοπαραγωγός - Μετά τη Δανία και τη Ρουμανία, το ελληνικό ελαιόλαδο GAEA αποσύρεται και από Νορβηγία και Γερμανία.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα