Τετάρτη, 8 Ιανουαρίου, 2025
14.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Δείτε τι έγινε όταν κάποιος “βούτηξε” μπισκότα σε μπύρα 

ΑρχικήΝέαΔείτε τι έγινε όταν κάποιος "βούτηξε" μπισκότα σε μπύρα 
spot_img

Προβληματισμένος για την ποιότητα των γευμάτων στο αεροπλάνο ή απλά ανόητος ταξιδιώτης;

Η ποιότητα του φαγητού στο αεροπλάνο είναι θέμα που απασχολεί συχνά τους επιβάτες τα τελευταία χρόνια. Δεν ξέρουμε βέβαια, αν το ενδεχόμενο προσφοράς κακής ποιότητας γεύματος από τις αεροσυνοδούς έκανε τον συγκεκριμένο επιβάτη της American Airlines να κάνει τον δικό του συνδυασμό τροφών για να ξέρει τουλάχιστον ότι, ό,τι πάθει θα το πάθει από δική του ευθύνη: Βούτηξε το μπισκότο του σε ένα πλαστικό φλιτζάνι με μπύρα Heineken και το ανέβασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αν και δεν είναι ασυνήθιστο να βουτάμε μπισκότο σε ζεστό ρόφημα – όπως ο καφές – οι χρήστες έμειναν έκπληκτοι από τον συνδυασμό μπισκότου με μπύρα.

«Είσαι για τα σίδερα, σχολίασε κάποιος. 

«Πρωινό για πρωταθλητές», γέλασε ένας άλλος.

Φαγητό στο αεροπλάνο: Μήπως να το αφήναμε καλύτερα;

Πέρυσι, ένας ειδικός σε θέματα φυσικής κατάστασης και διατροφής αποκάλυψε γιατί δεν θα έτρωγε ποτέ ενώ πετούσε – ακόμα και όταν ταξίδευε στην πρώτη θέση με πιάτα που άξιζαν το εστιατόριο.

Μιλώντας σε podcast, ο Michael Sheedy, 31, προειδοποίησε ότι η πίεση και η ανύψωση στην καμπίνα καθιστούν δυσκολότερη τη μετακίνηση των τροφίμων στο σώμα.

Αυτή η αλλαγή στην πίεση του αέρα, μαζί με την κίνηση του αεροπλάνου, σημαίνει ότι η χωνεμένη τροφή δεν μπορεί να μετακινηθεί αποτελεσματικά στο λεπτό έντερο. Αυτό μπορεί να προκαλέσει πόνο στο στομάχι, φούσκωμα, αέρια και να κάνει πιο δύσκολο να κάνετε το νούμερο δύο. Για αυτόν τον λόγο, οι επιβάτες με IBS μπορεί να βρουν τα συμπτώματά τους να φουντώνουν.

Υποστηρίζοντας τους ισχυρισμούς του, η γαστρεντερολόγος Δρ Έλενα Ιβανίνα, με έδρα τη Νέα Υόρκη, είπε στο DailyMail.com ότι «η κοιλιά jet είναι πράγματι ένα πραγματικό φαινόμενο» και είναι καλύτερα να μην τρώτε ενώ βρίσκεστε στον αέρα.

Όπως εξηγεί: «Τα ταξίδια και οι σχετικές αλλαγές ώρας, ο μειωμένος ύπνος και τα τροποποιημένα προγράμματα διατροφής και οι επιλογές φαγητού διαταράσσουν την πέψη – αλλά και η πτήση από μόνη της αλλάζει την πέψη επίσης λόγω της πίεσης στην καμπίνα.

«Το αέριο στο έντερο μπορεί να επεκταθεί όταν η πίεση του αέρα μειώνεται σε υψηλότερα υψόμετρα και μπορεί να αισθάνεστε σαν φούσκωμα, διάταση και επείγουσα ανάγκη για διέλευση αερίων.

«Στην πραγματικότητα, μελέτες έχουν δείξει ότι οι αστροναύτες που πήγαιναν στο διάστημα, είχαν μια αφύσικη μείωση στην κινητικότητα του στομάχου μετά το φαγητό τις πρώτες μέρες της πτήσης στο διάστημα».

Η αδράνεια για μεγάλα χρονικά διαστήματα σε έναν περιορισμένο χώρο μπορεί επίσης να συμβάλει στη δημιουργία αερίων, καθώς και να δυσκολεύει την πέψη των τροφίμων στο λεπτό έντερο.

Ως εκ τούτου, η Δρ Ivanina λέει ότι είναι καλύτερο να τρώτε πριν και μετά την πτήση, εάν είναι δυνατόν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Έγκυος 27χρονη Influencer πέθανε από πνιγμό κατά τη διάρκεια γεύματος σε εστιατόριο

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο