Κυριακή, 24 Νοεμβρίου, 2024
12.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Σκουλήκι πάνω σε μπουκιά που ετοιμάζεται να δαγκώσει κριτικός εστιατορίων! (Βίντεο)

ΑρχικήΝέαΣκουλήκι πάνω σε μπουκιά που ετοιμάζεται να δαγκώσει κριτικός εστιατορίων! (Βίντεο)
spot_img

Η αλυσίδα σούσι κλείνει προσωρινά μετά τις αντιδράσεις.

Μερικές φορές, λένε, είναι καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς… Κάποιες άλλες είναι καλύτερα και να μη μιλάς και να μη μασάς λέμε εμείς…

Στις 10 Νοεμβρίου, ο διάσημος κριτικός φαγητού στο TikTok Keith Lee δημοσίευσε μια άκρως επαινετική κριτική για το FOB Sushi Bar, που βρίσκεται στη γειτονιά Belltown του Σιάτλ.

Ο Lee, ο οποίος έχει περισσότερους από 16,8 εκατομμύρια ακόλουθους, δοκίμασε 10 διαφορετικά είδη σούσι που πωλούνται στο FOB, αλλά ξεχώρισε το hamachi ως το αγαπημένο του, βαθμολογώντας το με 8,5 στα 10. Αυτό το κομμάτι σασίμι έμελλε να γίνει σύντομα το επίκεντρο μιας διαμάχης.

https://www.tiktok.com/@keith_lee125/video/7435535531976461598
Η βαθμολόγηση του Lee οδήγησε αρχικά σε μια σημαντική άνοδο στην επιχείρηση όπως συμβαίνει συνήθως με όλες του τις καλές κριτικές, – ένα φαινόμενο που οι θαυμαστές αποκαλούν « Εφέ Keith Lee ». Ο Vincent Chen, συνιδιοκτήτης της αλυσίδας σούσι, στις 13 Νοεμβρίου δήλωνε ότι είχε δει αύξηση 50% στις πωλήσεις, και η επιχείρηση είχε ανάγκη για περισσότερο απόθεμα τροφίμων καθώς υπήρχαν ακόμη και πελάτες που έρχονταν από μακριά για να δοκιμάσουν γι αυτό που είχε ονομάσει ο Keith Lee, ηδονή του ουρανίσκου.


«καλέ, αυτό το ψάρι κινείται στο 1:50», σχολίασε ένας χρήστης του TikTok, «είναι σκουλήκι!», έγραψε ένας δεύτερος … «Το είδα να κινείται»… «KEITH LEE ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ;;», και κάπως έτσι τα σχόλια έγιναν χιονοστιβάδα και η αργή κίνηση έδωσε την αληθινή εικόνα!
Άλλη TikToker δημοσίευσε ένα βίντεο που επισημαίνει την ακριβή στιγμή της κίνησης του σκουληκιού και αυτό προβλήθηκε 7,9 εκατομμύρια φορές.

Στις 15 Νοεμβρίου, το FOB δημοσίευσε μια δήλωση στο Instagram , ευχαριστώντας τον Lee για την επίσκεψη, αλλά αρνήθηκε ότι υπήρχε σκουλήκι στο σασίμι του.

«Θέλουμε να αντιμετωπίσουμε αυτόν τον ισχυρισμό άμεσα και να σας διαβεβαιώσουμε ότι είναι εντελώς ψευδής», αναφέρει η δήλωση. «Στο FOB Sushi, δεσμευόμαστε να τηρούμε τα υψηλότερα πρότυπα υγείας και ασφάλειας για να παρέχουμε καθαρά, φρέσκα και ασφαλή τρόφιμα για κάθε πελάτη».

Η FOB είπε ότι τα θαλασσινά της προέρχονται από αξιόπιστους προμηθευτές που ακολουθούν τον κανονισμό για την ανάλυση κινδύνου κρίσιμων σημείων ελέγχου του FDA , ο οποίος διασφαλίζει τη «συμμόρφωση με αυστηρά πρότυπα ασφαλείας», συμπεριλαμβανομένης της κατάψυξης των ψαριών σε συγκεκριμένες θερμοκρασίες για την εξάλειψη των παρασίτων.

«Σχετικά με το βίντεο, η κίνηση που παρατηρείται στο ψάρι μπορεί να οφείλεται στη φυσική ελαστικότητα ή την πίεση των chopsticks όταν εφαρμόζονται στη δομή του», συνεχίζει η δήλωση.

Στις 18 Νοεμβρίου, ο Lee δημοσίευσε ένα βίντεο απαντώντας στην κατάσταση, λέγοντας: «Δεν μπορώ να επιβεβαιώσω ή να διαψεύσω τι ήταν, αλλά μπορώ να επιβεβαιώσω ότι είμαι καλά».

«Δεν πιστεύω στην κατάρριψη οποιασδήποτε επιχείρησης, αλλά την ίδια στιγμή, η υγεία των ανθρώπων είναι σε κίνδυνο», λέει ο Lee, προσθέτοντας ότι υπάρχουν πάντα κίνδυνοι με την κατανάλωση ωμής τροφής. Αρνήθηκε επίσης ότι έφταιγε για την κίνηση στο βίντεο. «Απλώς προσωπικά θα ευχόμουν να έβγαιναν και να ήταν πιο υπόλογοι στις κατηγορίες».

Η FOB αποφάσισε να κλείσει προσωρινά τα εστιατόριά της στο Seattle και το Bellevue «μέχρι νεωτέρας», επικαλούμενη τις ανησυχίες του κοινού για την ασφάλεια των τροφίμων που σερβίρει.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ανάκληση 150.000 εμφιαλωμένων νερών: Το  «τεράστιο λάθος» των αρχών

Τον γύρο του κόσμου έκανε μία λανθασμένη ανακοίνωση προκαλώντας την αντίδραση της εταιρείας.

Εμπειρίες επιθεωρητών ασφάλειας τροφίμων: Η πιο συχνή και κοινή παράβαση

Ποιες είναι οι προτάσεις των ερευνητών για την συμμόρφωση των επιχειρήσεων στον τομέα της ασφάλειας τροφίμων.

Αξίζει να ακολουθήσει κάποιος το επάγγελμα του διαιτολόγου; Του Νίκου Ζορζοβίλη*

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του να είσαι διαιτολόγος.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο