Τρίτη, 24 Δεκεμβρίου, 2024
12.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Εσείς θα τρώγατε κεφτεδάκια και λουκάνικο από… ρακούν;

ΑρχικήΝέαΕσείς θα τρώγατε κεφτεδάκια και λουκάνικο από... ρακούν;
spot_img

Όσοι πάντως τα έχουν δοκιμάσει έχουν να λένε για το μαλακό και νόστιμο κρέας τους

Ένας κρεοπώλης στη βορειοανατολική Γερμανία βρήκε μια καινοτόμο λύση, όπως πιστεύει, για το αυξανόμενο πρόβλημα των ρακούν της χώρας: τα μετατρέπει σε λουκάνικα και άλλα προϊόντα κρέατος!

Ο Michael Reiss που έχει κρεοπωλείο στο Kade, περίπου 90 χιλιόμετρα δυτικά του Βερολίνου, δήλωσε στο CNN ότι η ιδέα προέκυψε κατά την αναζήτηση καινοτόμου προϊόντος που θα ξεχώριζε για να πάει στη διεθνή έκθεση τροφίμων Green Week.

Συνειδητοποίησε ότι εκατοντάδες ρακούν θανατώνονται καθημερινά ως ενοχλητικά και απλά πετιούνται στον κάδο απορριμμάτων και αποφάσισε να ρωτήσει τους τοπικούς αξιωματούχους αν θα επέτρεπαν αντ’ αυτού, να υποβληθούν σε επεξεργασία και να μετατραπούν σε τρόφιμα.

Αφού πήρε το πράσινο φως, ο Reiss άρχισε να φτιάχνει τις «μπάλες ρακούν», κεφτεδάκια από κρέας ρακούν, τα οποία, όπως είπε, έγιναν ανάρπαστα στο πανηγύρι Wildererhütte και στους πελάτες του καταστήματός του.
Σύντομα ο Reiss άρχισε να πουλάει μέσω διαδικτύου και τώρα φτιάχνει συνολικά επτά διαφορετικά προϊόντα με κρέας ρακούν.

«Είμαστε το μοναδικό μέρος στην Ευρώπη που πουλάει κρέας ρακούν», δήλωσε ο Reiss στο CNN.

«Οι άνθρωποι έρχονται από παντού, μερικές φορές οδηγούν 150 χιλιόμετρα (93 μίλια) για να έρθουν στο κατάστημά μου και το συνδυάζουν με μια ημερήσια εκδρομή επειδή θέλουν να δοκιμάσουν ρακούν».

«Πώς είναι η γεύση του; Δεν διαφέρει πολύ από άλλα κρέατα που γνωρίζετε αλλά είναι ελαφρώς πιο μαλακό! Αν φάτε δύο λουκάνικα, θα ξέρετε ποιο από τα δύο είναι ρακούν. Αλλά αν δεν το ήξερες, δεν καταλάβαινες ότι πρόκειται για κάτι πολύ διαφορετικό».

Το πρόβλημα με τα ρακούν στη Γερμανία

Αν και τα προϊόντα ρακούν του Reiss είναι κάτι σαν αξιοθέατο για τους επισκέπτες του Kade, είναι επίσης μια απάντηση σε ένα σοβαρό πρόβλημα, λέει ο ίδιος.

Αφού εισήχθησαν στη Γερμανία για χρήση σε φάρμες γούνας τη δεκαετία του 1920, τα ρακούν απελευθερώθηκαν για πρώτη φορά στη φύση το 1934, σύμφωνα με την Ένωση για τη Διατήρηση της Φύσης και της Βιοποικιλότητας (NABU).

Έκτοτε, τα θηλαστικά, τα οποία είναι ιδιαίτερα προσαρμοστικά και μπορούν να ζουν σε πόλεις και χωριά καθώς και σε δάση και λιβάδια, αναπαράγονται ταχύτατα.

Σήμερα εκτιμάται ότι υπάρχουν περίπου 2 εκατομμύρια ρακούν στη Γερμανία, μετέδωσε το γερμανικό πρακτορείο Τύπου DPA, επικαλούμενο ερευνητές του Πανεπιστημίου Γκαίτε της Φρανκφούρτης.

Τα ζώα, που κατάγονται από τη Βόρεια Αμερική, ζυγίζουν συνήθως περίπου 10 κιλά, αλλά τα μεγάλα αρσενικά μπορεί να φτάσουν τα 20 κιλά.

Αποτελούν πλέον κίνδυνο για την εγχώρια βιοποικιλότητα, ιδίως για τα ερπετά και τα αμφίβια που τρώνε, σύμφωνα με την Εταιρεία Ερευνών για τη Φύση Senckenberg της Γερμανίας. Οι επιπτώσεις τους στα απειλούμενα είδη είναι τέτοιες που ορισμένοι έχουν ζητήσει τη διαχείριση των πληθυσμών των ρακούν.

Η NABU, μία από τις μεγαλύτερες και πιο γνωστές εταιρείες διατήρησης πανίδας στη χώρα, λέει ότι το κυνήγι τους δεν είναι η λύση.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πατατάκια: Ευρήματα μελέτης σε 14 μάρκες για επικίνδυνες ουσίες, φυσικοχημικές και αισθητηριακές ιδιότητες

Πόσο ικανοποιείται η απαίτηση των καταναλωτών, για πιο υγιεινά πατατάκια χωρίς συμβιβασμούς στη γεύση και την ποιότητα.

Μελομακάρονα εμπορίου: Το συντηρητικό που περιέχουν και το “ψεύτικο” συστατικό

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τα συντηρητικά και τα πρόσθετα στα μελομακάρονα εμπορίου.

Τα 8 πιο κρίσιμα ζητήματα που αντιμετωπίζει η σύγχρονη βιομηχανία τροφίμων

Ομάδα εμπειρογνωμόνων από την ακαδημαϊκή κοινότητα και τη βιομηχανία, ξεχώρισε τα πιο σημαντικά ζητήματα που αντιμετωπίζει η βιομηχανία τροφίμων που σχετίζονται με την επιστήμη και την τεχνολογία των τροφίμων από ερευνητική σκοπιά.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο