ΑρχικήPicksNews LineFDA: Ανάκληση κρέμας με πολτό μήλου έπειτα από καταγγελία καταναλωτή για 5...

FDA: Ανάκληση κρέμας με πολτό μήλου έπειτα από καταγγελία καταναλωτή για 5 ασθένειες

2 λεπτά ανάγνωσης

Σύμφωνα με ανακοίνωση του FDA, η εταιρεία Vadilal Industries στις ΗΠΑ ανακαλεί οικειοθελώς δύο παρτίδες κατεψυγμένων Custard Apple Pulp μπορεί να έχει συμβεί επιμόλυνση με Salmonella.

Το προϊόν διανεμήθηκε σε όλη τη χώρα μέσω καταστημάτων λιανικής πώλησης και πωλείται σε πακέτα των 1000gr. Τα πακέτα επισημαίνονται ως “Custard Apple Pulp”.

- Advertisement -
Πηγή: FDA

Η ανάκληση ξεκίνησε όταν ο FDA έλαβε μία μόνο καταγγελία, που ανέφερε 5 ασθένειες και η δειγματοληψία του FDA που πραγματοποιήθηκε στη συνέχεια αποκάλυψε την παρουσία Salmonella στο προϊόν.

Οι καταναλωτές που έχουν αγοράσει το Custard Apple Pulp με αυτούς τους κωδικούς παρτίδας θα πρέπει να διακόψουν τη χρήση ή να την επιστρέψουν στο κατάστημα αγοράς για πλήρη επιστροφή χρημάτων. Οι λιανοπωλητές που ενδέχεται να έχουν διανείμει περαιτέρω τους κωδικούς παρτίδας που ανακλήθηκαν θα πρέπει να μοιραστούν αυτήν την ειδοποίηση με τους πελάτες τους.

- Advertisement -

Η Salmonella είναι ένα βακτήριο που μπορεί να προκαλέσει σοβαρές, και μερικές φορές θανατηφόρες, λοιμώξεις σε μικρά παιδιά, αδύναμους ή ηλικιωμένους ανθρώπους, και άλλους με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα. Τα υγιή άτομα που έχουν μολυνθεί με  Salmonella συχνά βιώνουν πυρετό, διάρροια (η οποία μπορεί να είναι αιματηρή), ναυτία, έμετο και κοιλιακό άλγος. Σε σπάνιες περιπτώσεις, η μόλυνση με Salmonella μπορεί να οδηγήσει τον μικροοργανισμό να εισέλθει στην κυκλοφορία του αίματος και να παράγει πιο σοβαρές ασθένειες όπως αρτηριακές λοιμώξεις, ενδοκαρδίτιδα και αρθρίτιδα.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Ελληνικά κοτόπουλα: Πάνω από 4 στα 10 δείγματα θετικά σε Salmonella και σχεδόν 6 στα 10 σε Campylobacter – Μελέτη ΑΠΘ

Μελέτη του ΑΠΘ σε 233 κοτόπουλα βρήκε Salmonella στο 42,5% και Campylobacter στο 57,5% των δειγμάτων. Τι έδειξαν οι αναλύσεις.

Γαύρος και σαρδέλα στην Ελληνική αγορά: Πόσο πληρώνεται ο αλιέας και πόσο πληρώνει ο καταναλωτής – Έρευνα

Νέα μελέτη φωτίζει τις τιμές πρώτης πώλησης – Στα 1,86 ευρώ ο γαύρος έναντι 5,30 ευρώ στη λιανική.

Ελλάδα: Έξι έφηβοι με συμπτώματα δηλητηρίασης στο Νοσοκομείο Κατερίνης – Είχαν φάει σάντουιτς με κοτόπουλο

Με ελικόπτερο απομακρύνθηκαν οι έξι μαθητές από την Πετρόστρουγκα του Ολύμπου και στη συνέχεια παραλήφθηκαν από ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.