Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024
20.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

FDA: Ανάκληση κρέμας με πολτό μήλου έπειτα από καταγγελία καταναλωτή για 5 ασθένειες

ΑρχικήPicksNews LineFDA: Ανάκληση κρέμας με πολτό μήλου έπειτα από καταγγελία καταναλωτή για 5 ασθένειες
spot_img

Σύμφωνα με ανακοίνωση του FDA, η εταιρεία Vadilal Industries στις ΗΠΑ ανακαλεί οικειοθελώς δύο παρτίδες κατεψυγμένων Custard Apple Pulp μπορεί να έχει συμβεί επιμόλυνση με Salmonella.

Το προϊόν διανεμήθηκε σε όλη τη χώρα μέσω καταστημάτων λιανικής πώλησης και πωλείται σε πακέτα των 1000gr. Τα πακέτα επισημαίνονται ως “Custard Apple Pulp”.

Πηγή: FDA

Η ανάκληση ξεκίνησε όταν ο FDA έλαβε μία μόνο καταγγελία, που ανέφερε 5 ασθένειες και η δειγματοληψία του FDA που πραγματοποιήθηκε στη συνέχεια αποκάλυψε την παρουσία Salmonella στο προϊόν.

Οι καταναλωτές που έχουν αγοράσει το Custard Apple Pulp με αυτούς τους κωδικούς παρτίδας θα πρέπει να διακόψουν τη χρήση ή να την επιστρέψουν στο κατάστημα αγοράς για πλήρη επιστροφή χρημάτων. Οι λιανοπωλητές που ενδέχεται να έχουν διανείμει περαιτέρω τους κωδικούς παρτίδας που ανακλήθηκαν θα πρέπει να μοιραστούν αυτήν την ειδοποίηση με τους πελάτες τους.

Η Salmonella είναι ένα βακτήριο που μπορεί να προκαλέσει σοβαρές, και μερικές φορές θανατηφόρες, λοιμώξεις σε μικρά παιδιά, αδύναμους ή ηλικιωμένους ανθρώπους, και άλλους με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα. Τα υγιή άτομα που έχουν μολυνθεί με  Salmonella συχνά βιώνουν πυρετό, διάρροια (η οποία μπορεί να είναι αιματηρή), ναυτία, έμετο και κοιλιακό άλγος. Σε σπάνιες περιπτώσεις, η μόλυνση με Salmonella μπορεί να οδηγήσει τον μικροοργανισμό να εισέλθει στην κυκλοφορία του αίματος και να παράγει πιο σοβαρές ασθένειες όπως αρτηριακές λοιμώξεις, ενδοκαρδίτιδα και αρθρίτιδα.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

EFSA: Διαβούλευση για μέγιστο επιθυμητό επίπεδο βιταμίνης Ε λόγω κινδύνων για την υγεία

Ποιοι είναι οι κίνδυνοι από την υπερβολική πρόσληψη βιταμίνης Ε.

Νέα απειλή για την ασφάλεια τροφίμων αποκαλύφθηκε από τον FΑΟ

Οι τρεις κορυφαίοι ένοχοι πίσω από ιογενείς τροφιμογενείς ασθένειες σύμφωνα με τον FAO.

Αντιδράσεις στα σχέδια της ΕΕ για μηδενική ανοχή στη Listeria – Ρεκόρ σχολίων στην ανοιχτή διαβούλευση

Η Επιτροπή θέλει να εξασφαλίσει υψηλότερο επίπεδο προστασίας των καταναλωτών έναντι της Listeria monocytogenes σε έτοιμα για κατανάλωση τρόφιμα αλλά αντιμετωπίζει έντονες αντιδράσεις από την Ευρωπαϊκή βιομηχανία τροφίμων.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα