Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024
24.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η Salmonella στο φυστικοβούτυρο Jif φέρνει “τσουνάμι” ανακλήσεων

ΑρχικήΝέαΗ Salmonella στο φυστικοβούτυρο Jif φέρνει "τσουνάμι" ανακλήσεων
spot_img

Η Salmonella που συνδέεται με το φυστικοβούτυρο Jif φαίνεται να προκαλεί ένα νέο τσουνάμι ανακλήσεων σε διάφορα μέρη της Αμερικής, καθώς η λίστα των ανακαλούμενων προϊόντων στις ΗΠΑ μεγαλώνει, με 11 κωδικούς προϊόντων να ανακαλούνται για τον ίδιο λόγο και στον Καναδά.

Πριν λίγες ημέρες, το CDC, ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) και άλλες ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ, ανακοίνωσαν πως συλλέγουν δεδομένα για να διερευνήσουν μια νέα εστία λοιμώξεων Salmonella Senftenberg σε αρκετές πολιτείες.

Τα επιδημιολογικά και εργαστηριακά δεδομένα δείχνουν ότι το φυστικοβούτυρο μάρκας Jif μπορεί να έχει επιμολυνθεί με Salmonella Senftenberg και πιστεύεται πως είναι η πηγή τροφίμου της εστίας.

Η J.M. Smucker Co. στις 20 Μαΐου ανακάλεσε 49 κωδικούς προϊόντων του φυστικοβούτυρου Jif που πωλούνται στις ΗΠΑ λόγω της εξέλιξης αυτής.

Η Cargill σε πρόσφατη ανακοίνωση του FDA, ενημέρωσε το καταναλωτικό κοινό πως ανακαλεί οικειοθελώς 795 συσκευασίες των 8oz (περίπου 227gr) προϊόντος που περιέχουν φυστικοβούτυρο Jif λόγω της πιθανότητας επιμόλυνσης από σαλμονέλα.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία ανακαλεί οικειοθελώς επιλεγμένες παρτίδες κράκερ με φυστικοβούτυρο και επικάλυψη μαύρης σοκολάτας και σοκολάτας γάλακτος Ritz®, το Meltaways φυστικοβούτυρο, το αυγά με φυστικοβούτυρο και Fudge που πωλούνται τοπικά μέσω του των καταστημάτων λιανικής πώλησης και online. Η ανακοίνωση αναφέρει πως τα συγκεκριμένα προϊόντα περιέχουν φυστικοβούτυρο Jif που ανακλήθηκε από την εταιρεία J.M. Smucker στις 20 Μαΐου 2022.

Στις 22 Μαΐου, και ο Καναδικός Οργανισμός Επιθεώρησης Τροφίμων ανακοίνωσε μια πολύ μεγάλη ανάκληση σχετική με το ύποπτο φυστικοβούτυρο.

Στην επίσημη ανακοίνωση του CFIA, αναφέρονται 11 κωδικοί προϊόντων που ανακαλούνται, μεταξύ των οποίων τραγανό φυστικοβούτυρο, κρεμώδες φυστικοβούτυρο, σκούρο φυστικοβούτυρο, TO GO Creamy Peanut Butter 8 Individual Cups.

Η υπεύθυνη εταιρεία, Smucker Foods of Canada Corp. αναφέρει πως τα προϊόντα αυτά αποσύρονται από την αγορά λόγω πιθανής μόλυνσης από Salmonella. Τα ανακαλούμενα προϊόντα έχουν πωληθεί σε εθνικό επίπεδο στον Καναδά και online.

Αυτή η ανάκληση προκλήθηκε από ανάκληση σε άλλη χώρα. Δεν έχουν αναφερθεί ασθένειες που να σχετίζονται με την κατανάλωση αυτών των προϊόντων στον Καναδά.

Στη λίστα των ανακλήσεων που προκλήθηκαν από το JIF, έρχεται να προστεθεί και το προϊόν “GetGo Μήλα με φυστικοβούτυρο Dip” της εταιρείας Giant Eagle, που πωλούνται σε σταθμούς GetGo σε όλη την Πενσυλβάνια, το Οχάιο, τη Δυτική Βιρτζίνια και την Ιντιάνα λόγω πιθανής μόλυνσης από Salmonella.

Η GetGo έμαθε για το θέμα κατά τη διάρκεια της έρευνας του λιανοπωλητή σχετικά με την ανάκληση του φυστικοβούτυρου Jif από την εταιρεία J.M. Smucker και τα αποτελέσματα της εν λόγω διερεύνησης έδειξαν πως το φυστικοβούτυρο που χρησιμοποιείται για το συγκεκριμένο προϊόν επηρεάζεται από την ανάκληση φυστικοβούτυρο Jif.

Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχουν υπάρξει αναφορές ασθενειών που να συνδέονται με το σύνολο των ανακαλούμενων προϊόντων, σύμφωνα με την εταιρεία.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πιπεριές: Ποιο χρώμα είναι πιο υγιεινό;

Οι πιπεριές είναι γνωστές για τα πολλαπλά τους οφέλη για την υγεία, αλλά η διαφορά στο χρώμα τους μπορεί να υποδηλώνει διαφοροποιημένη περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά.

Μέχρι πόσα πατατάκια με πράσινα σημάδια μπορείτε να φάτε για να μην αρρωστήσετε

Επειδή υπάρχουν μέσα σε σακουλάκι γνωστής εταιρείας, δεν σημαίνει ότι πρέπει και να τα καταναλώσετε.

Listeria monocytogenes σε εστιατόρια και καφέ: Ποια τα επικίνδυνα σημεία επιμόλυνσης και πώς μεταφέρεται

Η παρουσία L. monocytogenes στο περιβάλλον και τυχόν αποτυχίες στις GMP θα μπορούσαν να προωθήσουν την επιμόλυνση των τροφίμων με αυτό το παθογόνο, που αποτελεί σοβαρό κίνδυνο για τους καταναλωτές.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο