Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
13.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ιταλία: Μειωμένη παραγωγή ελαιόλαδου, ρυζιού και ντομάτας λόγω ξηρασίας

Μειωμένες αποδόσεις στις καλλιέργειες ελαιόδεντρων, ρυζιού και ντομάτας - Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πέντε Ιταλικές περιοχές λόγω ξηρασίας

ΑρχικήΝέαΔιεθνήΙταλία: Μειωμένη παραγωγή ελαιόλαδου, ρυζιού και ντομάτας λόγω ξηρασίας
spot_img

Μειωμένες αποδόσεις στις καλλιέργειες ελαιόδεντρων, ρυζιού και ντομάτας – Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πέντε Ιταλικές περιοχές λόγω ξηρασίας

Αντιμέτωπη με την χειρότερη ξηρασία των τελευταίων 70 ετών βρίσκεται η Ιταλία με αποτέλεσμα να απειλείται η επάρκεια σε ελαιόλαδο, ρύζι ριζότο και πασάτα (η γνωστή σάλτσα ντομάτας) και να υπάρχει ενδεχόμενο για περαιτέρω αυξήσεις στις τιμές αυτών των προϊόντων.

Στην κοιλάδα του Πάδου όπου καλλιεργείται το ρύζι alborio (το ρύζι για ριζότο) προειδοποίησαν ότι η σοδειά θα είναι μειωμένη. Οι αγορά αναμένει αύξηση της τιμής σε ρύζι και ντομάτες έως και 50% γεγονός που θα οδηγήσει και σε μείωση των εξαγωγών. Μείωση 20-30% σε σχέση με πέρυσι αναμένεται και στην παραγωγή ελαιόλαδου, κάτι που σύμφωνα με τους ειδικούς του κλάδου θα οδηγήσει σε περιορισμένη προσφορά και σε νέα αύξηση της τιμής, καθώς οι τιμές ιταλικού έξτρα παρθένου ελαιολάδου βρίσκονται ήδη πάνω από 28% σε σχέση με πριν από δύο χρόνια. Παράλληλα και το κόστος του ιταλικού ρυζιού και ντομάτας έχει ήδη υπερδιπλασιαστεί τα τελευταία δύο χρόνια.

Τα ελαιόδεντρα δεν παράγουν καρπούς λόγω της μειωμένης υγρασίας του εδάφους και εάν δεν βρέξει σύντομα η καλλιέργειες θα μειωθούν δραματικά.

Πέντε περιοχές της Ιταλίας στα βόρεια της χώρας έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και η κυβέρνηση ανακοίνωσε έκτακτα κονδύλια για τους αγρότες στην κοιλάδα του Πάδου. Η μεγαλύτερη αγροτική ένωση της Ιταλίας, Coldiretti, δήλωσε ότι η ξηρασία απειλεί περισσότερο από το 30% της αγροτικής παραγωγής της χώρας και τις μισές φάρμες στην κοιλάδα του Πάδου, όπου παράγεται το ζαμπόν Πάρμας.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο