Δευτέρα, 27 Μαρτίου, 2023
16.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Να γιατί δουλεύουν παιδιά στη βιομηχανία τροφίμων των ΗΠΑ

ΑρχικήΝέαΔιεθνήΝα γιατί δουλεύουν παιδιά στη βιομηχανία τροφίμων των ΗΠΑ
spot_img

Ενώ η παιδική εργασία παίρνει τρομακτικές διαστάσεις στις ΗΠΑ, πολιτείες Ρεπουμπλικάνων, κάνουν τα πράγματα πιο εύκολα για εταιρίες που απασχολούν ανήλικους.

   Στο Αρκάνσας, καταργείται η γονική συναίνεση για να ξεκινήσει ένα παιδί να εργάζεται ή να λάβει πιστοποιητικό απασχόλησης, μετά από το σχετικό νόμο προσλήψεων νέων του 2023 που υπέγραψε η Κυβερνήτης Σάρα Σάντερς.

   Στην Αϊόβα, παιδιά ηλικίας 14-15 ετών μπορούν να εργαστούν σε συγκεκριμένες θέσεις εργασίας στη βιομηχανίας συσκευασίας κρέατος, όπως προβλέπει σχετικό νομοσχέδιο, που παράλληλα προστατεύει τις εταιρίες από αστική ευθύνη σε περίπτωση εργατικού ατυχήματος ή και θανάτου. Εδώ αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με το ΝΙΗ που αναλύει δεδομένα του Οργανισμού Υγιεινής και Ασφάλειας στην Εργασία (OSHA) και από δεδομένα πιστοποιητικού θανάτου, υπολογίζονται τουλάχιστον 100 θάνατοι ετησίως στις ΗΠΑ, που σχετίζονται με εργασία ανηλίκων.

   Στο Οχάιο καταργήθηκε ο νόμος σύμφωνα με τον οποίο, παιδιά κάτω των 16 ετών, κατά την σχολική περίοδο θα πρέπει να εργάζονται το πολύ 3 ώρες την ημέρα ως νωρίς το απόγευμα, και όχι περισσότερες από 18 ώρες την εβδομάδα. Ωστόσο το νέο νομοσχέδιο που ψήφισε η γερουσία, επιτρέπει σε παιδιά 14-15 ετών να εργάζονται ως τις 9 το βράδυ ανεξαρτήτως σχολικής περιόδου, με μοναδική προϋπόθεση την άδεια από κηδεμόνα.

   Αυτές οι νέες νομοθεσίες από Ρεπουμπλικανούς στις λεγόμενες “κόκκινες πολιτείες” έρχονται να χαλαρώσουν τα πράγματα για τις επιχειρήσεις που έχει αποδειχθεί επανειλλημένα πως απασχολούνται παιδιά σε επικίνδυνες θέσεις στη βιομηχανία συσκευασίας κρέατος. Οι εργασίες αυτές συχνά περιελάμβαναν επικίνδυνα μηχανήματα και διαβρωτικά χημικά. Οι Ρεπουμπλικάνοι από την πλευρά τους όμως υποστηρίζουν πως απλώς μειώνουν τη γραφειοκρατία, τη στιγμή που οδεύουν σε κατάργηση κάθε κρατικής προστασίας της παιδικής εργασίας.

   Η στενή σχέση της παιδικής εργασίας με την βιομηχανία συσκευασίας κρέατος, ήταν η αφορμή για το πρόστιμο 1,5 εκατ. δολαρίων και της έρευνας από την Εσωτερική Ασφάλεια για εμπορία ανθρώπων στη συγκεκριμένη βιομηχανία. Υποστηρίζεται πως πολλές από τις εισροές προσφύγων στις ΗΠΑ, χρωστούν σημαντικά ποσά στα μεξικανικά καρτέλ, γεγονός που τα καθιστά ιδιαίτερα ευάλωτα σε προγράμματα εμπορίας ανθρώπων, σύμφωνα με το FoodSaftyNews. Ωστόσο, δεν υπάρχουν κρατικές αναφορές για ενίσχυση των νόμων για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img

Must read

1821: Πως η κλεφτουριά πολεμούσε τον Τούρκο αλλά και τη Salmonella

Πώς κατάφερναν να επιβιώσουν και μάλιστα να πολεμούν με σθένος οι ορεσίβιοι αγωνιστές του ‘21, οι κλέφτες και οι αρματoλοί; Τι μεθόδους χρησιμοποιούσαν για να μην δηλητηριάζονται από τα φαγητά που έτρωγαν στα βουνά;

Ελλάδα: Καρκινογόνο εισαγόμενο τσίλι – Ειδοποίηση RASFF – Περιέχει 7 επικίνδυνα φυτοφάρμακα

Προσπάθησαν να εισάγουν στη χώρα μας τσίλι σε σκόνη «τίγκα» στα φυτοφάρμακα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα