Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
17.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Οινογνωσία: Γευστική εμπειρία κρασιού και σοκολάτας

ΑρχικήPicksNews LineΟινογνωσία: Γευστική εμπειρία κρασιού και σοκολάτας
spot_img

Συνεργασία οινοποιείου με σοκολατοποιία στη Καλιφόρνια των ΗΠΑ.

   Τη γευστική εμπειρία τριών συνδυασμών κρασιού και σοκολάτας θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι επισκέπτες Baldacci Family Vineyards στη Νάπα, σύμφωνα με το Forbes. Για αυτό το εγχείρημα, το οινοποιείο έχει συνεργαστεί με την εταιρία της σεφ Holly Peterson, Flourish Chocolate.

    Η Peterson λέει ότι το μυστικό βρίσκεται στον τρόπο παρασκευής της σοκολάτας. «Σε αυτές τις ειδικά φτιαγμένες σοκολάτες, συνδυάζω το χαρακτηριστικό μας κακάο, το οποίο έχει υποστεί εκτεταμένη ζύμωση σε απαλές σκληρές, πικρές γεύσεις και ζωντανεύει τον καθαρό μεταξένιο πλούτο της σοκολάτας, με μοναδικές γεύσεις που συνδυάζονται εξαιρετικά με τα κρασιά Baldacci Family Vineyards».

Σύμφωνα με τη σεφ, τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσει ένας επισκέπτης προκειμένου να γευτεί όλες τις νότες των συνδυασμών σοκολάτας και κρασιού είναι:

1. “Δοκιμάστε το κρασί. Απόλαυσέ το. Παρατηρήστε τις γεύσεις, τις υφές, τη δεξιοτεχνία και το φινίρισμα”.

2. “Δοκιμάστε τη σοκολάτα. Αφήστε τη να λιώσει στον ουρανίσκο σας αργά, χωρίς να τη μασάτε. Πάρτε το χρόνο σας και παρατηρήστε πώς οι γεύσεις παραμένουν στον ουρανίσκο”.

3. “Δοκιμάστε ξανά το κρασί. Παρατηρήστε πώς οι γεύσεις και των δύο αλληλεπιδρούν μεταξύ τους”.

4. “Μπορεί να χαμογελάτε σε αυτό το σημείο, γι’ αυτό συνιστώ ανεπιφύλακτα να επαναλάβετε αυτήν τη διαδικασία”.

   Οι τρεις συνδυασμοί σοκολάτας και κρασιού που θα απολαμβάνουν οι καλεσμένοι κατά την 60λεπτη επίσκεψη είναι:

  • Baldacci Family Vineyards Los Carneros Chardonnay σε συνδυασμό με το Flourish’s Makrut Lime Asian Fan. Τα εσπεριδοειδή και τα ελαφρώς πικρά χαρακτηριστικά του φύλλου lime makrut αρωματίζουν τη γκανάζ σοκολάτας, καθιστώντας την το τέλειο ταίρι για αυτό το τραγανό Chardonnay γεμάτο φρούτα και μπαχαρικά.
  • Baldacci Family Vineyards Elizabeth Los Carneros Pinot Noir σε συνδυασμό με το Chai Bronze Fleur de Lys. Εδώ, οι λουλουδένιες και εξωτικές γεύσεις του μπαχαρικού Chai αναμειγνύονται με το Pinot Noir με τρόπο που αναδεικνύει τις μοναδικές γεύσεις του κρασιού από ρόδι, δέρμα δαμάσκηνου, μόκα και μπαχαρικό βελανιδιάς.
  • Baldacci Family Vineyards Fraternity Red Wine Blend συνδυάστηκε με Strawberry Black Pepper Grape. Οι γεύσεις φρούτων ακολουθούμενες από τολμηρές στρώσεις λιώνουν σε ένα θερμαινόμενο τελείωμα με αυτή την σοκολάτα. Ο συνδυασμός αναδεικνύει τη δομή, την πολυπλοκότητα και τις τολμηρές γεύσεις αυτού του κόκκινου στυλ Μπορντό. 

 

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Τα «φάουλ» της Ελληνικής βιομηχανίας Τροφίμων το 2023 – Κατασχέθηκαν 128,8 τόνοι μη ασφαλών τροφίμων

Απολογισμός ελέγχων του ΕΦΕΤ για το 2023 - Οι επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών είχαν το υψηλότερο ποσοστό μη συμμορφούμενων εγκαταστάσεων.

Άρχισαν οι εγγραφές στα FEA 2024, τον θεσμό επιβράβευσης της αριστείας στον κλάδο των τροφίμων

Διάκριση, προβολή και σημαντικά έπαθλα που προσφέρουν οι χορηγοί των FΕΑ 2024 στους νικητές.

Απογοητευτικά τα αποτελέσματα της παγκόσμιας έρευνας του Campden BRI για την εκπαίδευση ασφάλειας τροφίμων στη Βιομηχανία

Αυτή είναι η 8η παγκόσμια έρευνα κατάρτισης για την ασφάλεια τροφίμων που διοργανώθηκε με την Intertek Alchemy σε συνεργασία με τις BRCGS, BSI, Intertek, SGS, SQF, TSI.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα