Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
23.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Περισσότερο Vegan οι Ολυμπιακοί αγώνες στο Παρίσι

ΑρχικήΟικιακάVEGANismΠερισσότερο Vegan οι Ολυμπιακοί αγώνες στο Παρίσι
spot_img

Στόχος είναι να μειωθεί στο μισό το αποτύπωμα άνθρακα.

   Ένα βιώσιμο στόχο να μειώσει το αποτύπωμα άνθρακα έως 50% μέσω των γευμάτων του έχει το Παρίσι, το οποίο φέτος θα στεγάσει του θερινούς Ολυμπιακούς αγώνες. Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, το 33% του φαγητού στο εστιατόριο Athletes’ Village θα είναι φυτικής προέλευσης, μαζί με το 60% της προσφοράς σνακ για το ευρύ κοινό καθώς και το 50% της διατροφής του εργατικού δυναμικού. Στο επίκεντρο της παροχής τροφίμων με βάση τα φυτά θα βρίσκεται το Garden Gourmet της Nestlé, το οποίο θα προσφέρει τα προϊόντα του τόσο σε αθλητές και θεατές όσο και  στο προσωπικό.

   «Από την έναρξη του έργου, θέλαμε οι Αγώνες του Παρισιού 2024 να είναι μια ευκαιρία να ανακαλύψουμε και να προωθήσουμε έναν πιο υπεύθυνο τρόπο διατροφής από περιβαλλοντική άποψη», δήλωσε ο πρόεδρος του Παρισιού 2024, Τόνι Εστανγκέτ, σε δήλωση. . «… Από αθλητές, εθελοντές και συνεργάτες μέχρι θεατές και μέσα ενημέρωσης, όλοι θα μπορούν να πειραματιστούν με μια πιο φυτική διατροφή κατά τη διάρκεια των Αγώνων».

   Συνολικά, περίπου 13 εκατομμύρια γεύματα θα σερβιριστούν κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων. Αν και δεν γνωρίζουμε ακόμη πόσα από αυτά θα είναι vegan και χορτοφαγικά, με τα μενού να μην έχουν ακόμη οριστικοποιηθεί, τα νέα θεωρούνται ως ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός στην παραδοσιακά κρεατοφαγική Γαλλία.

   Εκτός από το χορτοφαγικό φαγητό, η υπάρχουσα γκάμα της εταιρείας περιλαμβάνει πολλές πλήρως vegan επιλογές, όπως μπέργκερ, φαλάφελ και φιλέτα και φυτικό «τόνο». Οπότε, περιμένουμε να δούμε αν κάποιο από αυτά θα φτάσει στο τελικό μενού των Ολυμπιακών Αγώνων. «Το να είσαι επίσημος υποστηρικτής των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού 2024 είναι ένα σημαντικό επίτευγμα», δήλωσε ο Marco Zanchi, επικεφαλής του Food France – Garden Gourmet, στο PlantBasedNews (PBN). «Αυτή η συνεργασία δεν είναι μόνο μια εξαιρετική πλατφόρμα για την προώθηση προϊόντων φυτικής προέλευσης, αλλά στοχεύει επίσης να ενθαρρύνει την υιοθέτηση μιας πιο φυτικής και βιώσιμης διατροφής».

    Ενώ η Γαλλία δεν ήταν ακριβώς γνωστή στο παρελθόν για τη βίγκαν παροχή της, τα πράγματα φαίνονται τώρα να βαδίζουν προς μια πιο φυτική κατεύθυνση. Σύμφωνα με την πλατφόρμα βίγκαν και χορτοφαγικών ανακαλύψεων HappyCow, για παράδειγμα, ο συνολικός αριθμός των καταχωρίσεων για το Παρίσι έχει αυξηθεί σε 1.000 τώρα, σε σύγκριση με 894 το 2022. Επιπλέον, ο αριθμός των πλήρως vegan εστιατορίων στην πόλη έχει αυξηθεί σε 92 – έναντι 88 το 2022. Ομοίως, ο αριθμός των vegan επιχειρήσεων (συμπεριλαμβανομένων καταστημάτων, αρτοποιείων, καφέ, B&B κ.λπ.) είναι τώρα 160, έναντι 150 το 2022. «Ο βιγκανισμός είναι ευρέως αποδεκτός στο Παρίσι και οι άνθρωποι μπορούν να εκφράσουν ελεύθερα τη διατροφική τους επιλογή»,είπε ο Ken Spector του HappyCow στο PBN. «Μια σειρά από τακτικά εστιατόρια προσφέρουν επιλογές για vegan και εκτός από τα αποκλειστικά βίγκαν παντοπωλεία, ρούχα/αξεσουάρ και καταστήματα καλλυντικών, τα κυρίαρχα σούπερ μάρκετ διαθέτουν μια ποικιλία από vegan προϊόντα. Τα εστιατόρια υψηλής ποιότητας στην πόλη προσαρμόζονται όλο και περισσότερο για να φιλοξενήσουν και τους vegans».

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η χορτοφαγική διατροφή μπορεί να σταματήσει την επιδείνωση του καρκίνου του προστάτη

Σύμφωνα με μελέτη, οι άνδρες που καταναλώνουν μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, έχουν βραδύτερη εξέλιξη του καρκίνου του προστάτη σε σχέση με όσους τρώνε περισσότερο κρέας.

Η Οδύσσεια μίας μικρής ελληνικής επιχείρησης από την αγκύλωση των Εθνικών αρχών – Του Δημήτρη Γεωργαντέλη

Το ''παιχνίδι'' με την τεράστια διαφορά στο ανώτατο επιτρεπτό όριο της κουμαρίνης σε παραδοσιακά και μη κουλουράκια κανέλας!

Ηλεκτρονικό τσιγάρο: Κίνδυνος έκθεσης των εφήβων σε τοξικό μόλυβδο και ουράνιο σύμφωνα με μελέτη

Τα ευρήματα υπογραμμίζουν την ανάγκη εφαρμογής κανονισμών και προσπαθειών πρόληψης με πρωταρχικό στόχο τους εφήβους.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα