Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
16.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ψωμί: Σε δημόσια διαβούλευση η υποχρεωτική προσθήκη φολικού οξέος, στη Βρετανία

ΑρχικήΝέαΔιεθνήΨωμί: Σε δημόσια διαβούλευση η υποχρεωτική προσθήκη φολικού οξέος, στη Βρετανία
spot_img

Σε δημόσια διαβούλευση τίθενται στη Βρετανία οι αλλαγές στους κανόνες για το ψωμί και το αλεύρι οι οποίοι δεν έχουν αλλάξει τα τελευταία 20 χρόνια.

Οι ρυθμιστικές αρχές της χώρας ζητούν απόψεις και προτάσεις από καταναλωτές, αρτοποιούς, τη βιομηχανία αλεύρου, μυλωνάδες, επαγγελματίες και λιανοπωλητές για προσαρμογές στα θρεπτικά συστατικά που θα προστίθενται στο αλεύρι σίτου και κυρίως για την προσθήκη φολικού οξέος στο ψωμί με στόχο, την ενίσχυση της υγείας των Βρετανών. Αυτή η διαβούλευση δίνει στο κοινό και στα ενδιαφερόμενα μέρη την ευκαιρία να σχολιάσουν όλες τις πτυχές των προτεινόμενων τροποποιήσεων για να βοηθήσει στη διαμόρφωση της πολιτικής στο θέμα της παρασκευής ψωμιού. Στόχος είναι να διασφαλιστεί ότι οι νέοι κανονισμοί οδηγούν σε βελτίωση της δημόσιας υγείας, υποστηρίζουν τη βιομηχανία του Ηνωμένου Βασιλείου, βοηθούν τις αρχές επιβολής του νόμου και προστατεύουν τους καταναλωτές.

Η απόφαση της κυβέρνησης για προσθήκη φολικού οξέος στο ψωμί είχε ανακοινωθεί στα τέλη του 2021 με στόχο την πρόληψη των γενετικών ανωμαλιών της σπονδυλικής στήλης στα μωρά, όπως είχε ανακοινώσει η κυβέρνηση σύμφωνα με την οποία η προσθήκη φολικού οξέος στο αλεύρι θα μπορούσε να αποτρέψει έως και 200 γενετικές ανωμαλίες το χρόνο. Οι νέοι κανόνες θα ισχύουν μόνο για το αλεύρι σίτου, με τα τρόφιμα χωρίς γλουτένη και το αλεύρι ολικής αλέσεως να εξαιρούνται.

Το φολικό οξύ προστίθεται στο αλεύρι σε περισσότερες από 80 χώρες. Όταν εφαρμόστηκε η προσθήκη του στο ψωμί στην Αυστραλία, η εμφάνιση ανωμαλιών του νευρικού σωλήνα μειώθηκαν κατά 14%.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα με επιστολή που υπέγραψαν 150 επαγγελματίες αρτοποιίας, προς την Βρετανική κυβέρνηση, ζητούν καλύτερη ρύθμιση για τα συστατικά του ψωμιού. Η επιστολή ζητά να ληφθεί υπόψιν σε όποια απόφαση, η κατάσταση των αρτοποιών της χώρας. Ζητούν επίσης να καθοριστεί επακριβώς η πλήρης λίστα συστατικών που πρέπει να περιλαμβάνει το ψωμί – συσκευασμένο και φρέσκο- ώστε να υπάρξει μεγαλύτερη διαφάνεια για τους καταναλωτές και ταυτόχρονα να δοθεί τέλος στο ξαναζέσταμα των προϊόντων αρτοποιίας από τα σουπερμάρκετ όπου πωλούνται ως φρεσκοψημένα.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Άρχισαν οι εγγραφές στα FEA 2024, τον θεσμό επιβράβευσης της αριστείας στον κλάδο των τροφίμων

Διάκριση, προβολή και σημαντικά έπαθλα που προσφέρουν οι χορηγοί των FΕΑ 2024 στους νικητές.

Απογοητευτικά τα αποτελέσματα της παγκόσμιας έρευνας του Campden BRI για την εκπαίδευση ασφάλειας τροφίμων στη Βιομηχανία

Αυτή είναι η 8η παγκόσμια έρευνα κατάρτισης για την ασφάλεια τροφίμων που διοργανώθηκε με την Intertek Alchemy σε συνεργασία με τις BRCGS, BSI, Intertek, SGS, SQF, TSI.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα