ΑρχικήΝέαΔιεθνήΣε κατεψυγμένα ψάρια ήταν κρυμμένη 1,3 τόνοι κοκαΐνη!

Σε κατεψυγμένα ψάρια ήταν κρυμμένη 1,3 τόνοι κοκαΐνη!

2 λεπτά ανάγνωσης

Οι έμποροι ναρκωτικών παγκοσμίως χρησιμοποιούν τη βιομηχανία τροφίμων ως μέσο για τη λαθραία μεταφορά ουσιών.

Μέχρι τώρα έχουν αποκαλυφθεί έμποροι ναρκωτικών που μεταφέρουν τις ουσίες μέσα σε μπανάνες, ντόνατς, κρεμμμύδια, καρπούζια, ανανάδες αλλά τώρα αποκαλύφθηκε και υπόθεση μεταφοράς ναρκωτικών μέσα σε κατεψυγμένα ψάρια.

- Advertisement -

Η πορτογαλική αστυνομία κατέσχεσε πάνω από 1,3 τόνους κοκαΐνης που ήταν κρυμμένη μέσα σε κατεψυγμένα ψάρια, προκειμένου να διακινηθεί στην Ευρώπη, ενώ συνέλαβε επτά άνδρες διαφορετικών εθνικοτήτων στο πλαίσιο της επιχείρησης.

Το φορτίο, από τον Ισημερινό, ξεφορτώθηκε στο λιμάνι της Λισαβόνας, έγινε γνωστό από την αστυνομία, που προσέθεσε πως στελέχη της διεξήγαγαν σειρά ερευνών στο πλαίσιο της «Επιχείρησης Καλαμάρι», ενώ κατέσχεσε και οκτώ πυροβόλα όπλα, πολυτελή αυτοκίνητα, όπως και διάφορα έγγραφα και αντικείμενα.

- Advertisement -

Τα ναρκωτικά, τα οποία βρέθηκαν σε μια αποθήκη στο δυτικό τμήμα της Πορτογαλίας, ήταν κρυμμένα μέσα σε κατεψυγμένα ψάρια, τα οποία ήταν περιτυλιγμένα με πλαστική μεμβράνη και τοποθετημένα σε χαρτόκουτα.

«Ο τρόπος με τον οποίο τα ναρκωτικά ήταν κρυμμένα στα κατεψυγμένα ψάρια καθιστούσε πολύ δύσκολο τον εντοπισμό τους και, προκειμένου να τα αφαιρέσουν, τα ψάρια έπρεπε να καταστραφούν τελείως», εξήγησε σε μια ανακοίνωση η πορτογαλική αστυνομία.

Οι συλληφθέντες, ηλικίας μεταξύ 26 και 59 ετών, βαρύνονται με υποψίες ότι ανήκουν σε μια οργανωμένη εγκληματική ομάδα, η οποία εισήγαγε μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης από τη Λατινική Αμερική και τις διένειμε σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες. Η αστυνομία δεν διευκρίνισε τις εθνικότητες των συλληφθέντων.

Θα οδηγηθούν ενώπιον ενός δικαστή, την ώρα που η έρευνα συνεχίζεται.

Τα Γραφείο των Ηνωμένων Εθνών για τα Ναρκωτικά και το Έγκλημα ανέφερε τον περασμένο χρόνο στην ετήσια Έκθεσή του για τα Ναρκωτικά Παγκοσμίως ότι η ζήτηση και η προμήθεια κοκαΐνης έχουν αυξηθεί σε διεθνές επίπεδο.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Νέος πονοκέφαλος για τη βιομηχανία τροφίμων: Η ΕΕ ζητά ελέγχους για τις χλωριωμένες παραφίνες – Νέες απαιτήσεις αναλύσεων

Η νέα ευρωπαϊκή σύσταση προβλέπει τετραετή παρακολούθηση χημικών επιμολυντών σε βασικές κατηγορίες τροφίμων.

Στη «μέγγενη» η εστίαση: Μετά τα σουπερμάρκετ μπαίνουν και τα κρεοπωλεία στα έτοιμα γεύματα

Ο συνοικιακός χασάπης θα «σερβίρει» φαγητό στο δισκάκι - Προβληματισμός και φόβοι για λουκέτα στην παραδοσιακή ταβέρνα

Τρώτε μελάτα αυγά; Η προειδοποίηση των ειδικών και η νέα μελέτη για τη σαλμονέλα και τον χρόνο βρασμού

Νέα επιστημονικά δεδομένα για την εξουδετέρωση της σαλμονέλας σε διαφορετικούς τρόπους μαγειρέματος αυγών.