Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
15.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Το “τεστ μπύρας” του Steve Jobs

ΑρχικήΝέαΔιεθνήΤο "τεστ μπύρας" του Steve Jobs
spot_img

Ένας ανορθόδοξος τρόπος συνεντεύξεων για προσλήψεις.

    Μπορεί σε μια επίσημη και παραδοσιακή συνεντευξη για δουλειά, το πλάνο να μην περιλαμβάνει ένα μπουκάλι μπύρας, ωστόσο ο αείμνηστος συνιδρυτής της Apple, Steve Jobs, είχε μια μοναδική αντίληψη για την πρόσληψη προσωπικού: το «τεστ της μπύρας».

    Σύμφωνα με το as.com, ο Jobs θα ρωτούσε τον εαυτό του: «Θα έπινα μια μπύρα με αυτό το άτομο;» και ως αποτέλεσμα θα διεξήγαγε συνεντεύξεις με μια άτυπη βόλτα, η οποία στη συνέχεια θα οδηγούσε σε φαγητό και μπύρα με τον υποψήφιο υπάλληλο.

   Το σκεπτικό του ήταν να δει αν ο συνάδελφος ήταν κάποιος με τον οποίο ο Jobs θα μπορούσε να «συνεργαστεί» και να δημιουργήσει μια σχέση, κάτι που είναι γνωστό ότι είναι δύσκολο στο εξαιρετικά επίσημο περιβάλλον μιας παραδοσιακής διαδικασίας πρόσληψης. Η κατανάλωση μιας μπύρας ήταν επίσης μια προσπάθεια για τον Jobs να «μπερδέψει τα πράγματα», σύμφωνα με τις αναφορές, και να μειώσει το ενδεχόμενο ο συνεντευξιαζόμενος να δώσεις έτοιμες απαντήσεις αντ΄αυτού να είναι πιο αυθόρμητος.

   Αναφέρεται επίσης ότι ο Jobs θα έκανε στη συνέχεια ερωτήσεις όπως “Τι έκανες το περασμένο καλοκαίρι;” και εξίσου περιστασιακές ερωτήσεις, αντί για τις πιο τυπικές, «Πότε ήταν η τελευταία φορά που καταφέρατε κάτι;» προκειμένου να καταλάβει σε βάθος τα θέλω του συνεντευξιαζόμενου.

    Το «τεστ μπύρας» δεν είχε ως στόχο να πάρει σωστές ή λάθος απαντήσεις, αλλά αντίθετα είχε ως στόχο τον Jobs να γνωρίσει καλύτερα τον επίδοξο συνεργάτη και να αποφασίσει αν του άρεσε ο χαρακτήρας του και αν θα ήταν καλό να συνεργαστεί μαζί του.

    Παρά τη φαινομενική άτυπη κατανάλωση της μπύρας, ο Jobs πάντα έλεγε ότι αναζητούσε το «καλύτερο ταλέντο» ή «παίκτες Α κατηγορίας» όπως τους αποκαλούσε, που θα ήταν η υψηλότερη κατηγορία αιτούντων.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο