Η εταιρεία υποστηρίζει ότι τηρήθηκαν όλες οι τυπικές διαδικασίες αλλά δεν δικαιολογεί πώς βρέθηκε το ερπετό μέσα στις μπότες της παραγγελίας!
Τι προσμονή μέχρι να έρθει το πακέτο με αυτά που παρήγγειλες διαδικτυακά… Και πόσο μεγάλη η χαρά όταν επιτέλους φθάσει η στιγμή να ανοίξεις τη συσκευασία!
Κάπως έτσι σκεφτόταν και μια φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιου του Μπρίστολ μέχρι που όταν άνοιξε την εξωτερική συσκευασία με τις μπότες που παρήγγειλε από το Shein, αντίκρισε και κάτι άλλο που σίγουρα δεν περιελάμβανε η αρχική της παραγγελία: έναν ζωντανό σκορπιό!
«Νόμισα ότι ήταν παιχνίδι αλλά μετά κουνήθηκε. Ήταν τρομακτικό», δήλωσε η Σοφία Αλόνσο- Μόσινγκερ, φοιτήτρια στο πανεπιστήμιο του Μπρίστολ.
Αφού είδε τον σκορπιό, έκλεισε ξανά το πακέτο, βγήκε από το δωμάτιό της και φώναξε τους συγκάτοικούς της. «Ήταν σαν να ονειρεύομαι. Είμαι ΟΚ με τις αράχνες, αλλά ήταν τρομακτικό να βρίσκομαι στο δωμάτιό μου με έναν σκορπιό», δήλωσε η 18χρονη σύμφωνα με το BBC.
Η Φίμπι Χαντ άκουσε τις φωνές της Μόσινγκερ και έσπευσε να δει τι συμβαίνει. «Στην αρχή, για να είμαι ειλικρινής, είπα ότι πρέπει να τον σκοτώσουμε», παραδέχθηκε. Όμως, οι υπόλοιποι αντέδρασαν, οπότε βάλαμε τον σκορπιό σε δοχείο φαγητού.
Ένας άλλος φοιτητής, ο Όλιβερ Τζέιμς, ανέλαβε το δύσκολο έργο της μεταφοράς του σκορπιού, χρησιμοποιώντας μια λαβίδα της κουζίνας. «Ήταν λίγο αγχωτικό», δήλωσε, επειδή κανένας τους δεν ήξερε πόσο δηλητηριώδης ήταν ο σκορπιός.
Στη συνέχεια άρχισαν να αναζητούν κάποιον ειδικό και το Εθνικό Κέντρο (NCRW) για ερπετά ανταποκρίθηκε στο αίτημά τους.
Ο Chris Newman του Εθνικού Κέντρου Ευημερίας Ερπετών, που φρόντισε τον σκορπιό, είπε ότι το είδος είναι ευρέως γνωστό ως κινέζικος σκορπιός. Πρόσθεσε ότι το τσίμπημα του μπορεί να είναι απειλητικό για τη ζωή.
«Είναι ανησυχητικό γιατί είναι ο δεύτερος σκορπιός μέσα σε ένα μήνα που έχει έρθει έτσι εδώ», είπε.
Μετά το περιστατικό, το Shein δήλωσε ότι κάνει εσωτερική έρευνα στη διαδικασία συσκευασίας και επιθεωρεί τα προϊόντα στην αποθήκη της εταιρείας. «Επιβεβαιώσαμε ότι τηρήθηκαν όλες οι τυπικές διαδικασίες», ανέφερε σε ανακοίνωση το Shein.
Τώρα με τι μαγικό ο σκορπιός βρέθηκε συσκευασμένος με τις μπότες… Αυτό δεν απαντήθηκε ποτέ!
Τι προκαλεί το τσίμπημα του σκορπιού;
Πρώτα απ ‘όλα, θα νοιώσετε τοπικά έντονο πόνος και αίσθηση καψίματος. Τα τραύματα μπορεί να εμφανιστούν με πρήξιμο, φουσκάλες, εκχύμωση και νέκρωση του δέρματος. Ορισμένα μπορεί να παρουσιάσουν λεμφαδενίτιδα ή λεμφαγγίτιδα.
Όλοι οι σκορπιοί πρέπει να θεωρούνται επικίνδυνοι για τον άνθρωπο, ιδιαίτερα για νεαρά παιδιά και άτομα τρίτης ηλικίας με πρόβλημα υγείας. Το δηλητήριο στον άνθρωπο μπορεί να προκαλέσει υπέρταση σε ήπιες περιπτώσεις, ή υπόταση και πνευμονικό οίδημα σε σοβαρά ατυχήματα. Συμπτώματα που έχουν αναφερθεί μετά το κέντρισμα του σκορπιού είναι η ναυτία, ο εμετός, η εφίδρωση, ο σιαλισμός, ο πριαπισμός, οι σπασμοί, το σοκ και το κώμα.
Το τσίμπημα του σκορπιού στα παιδιά συχνά οδηγεί σε γρήγορες και σοβαρές συστηματικές αντιδράσεις, οι οποίες μπορεί συχνά να προκαλέσουν αναπνευστική και κυκλοφορική ανεπάρκεια.
Πώς μπορώ να καταλάβω αν με τσίμπησε σκορπιός;
Αν σας τσιμπήσει σκορπιός ή κάποιο άλλο δηλητηριώδες θα έχετε έντονο πόνο, εμφανή ερυθρότητα και πρήξιμο στο δέρμα. Άλλα προφανή συμπτώματα είναι: μυϊκή συστροφή, μη φυσιολογική κίνηση των ματιών, ασαφής γλώσσα, σιελόρροια, αφρισμός στο στόμα και έμετος.
Σε αυτές τις περιπτώσεις, μην το σκεφτείτε άλλο και μεταφερθείτε άμεσα σε νοσοκομείο για να σας χορηγήσουν ειδικά φάρμακα κατά του δηλητηρίου κατά του σκορπιού.
Τι πρέπει να κάνω μόλις αντιληφθώ το τσίμπημα από σκορπιό;
Δέστε αμέσως την πλευρά του σημείου που βρίσκεται πιο κοντά στην καρδιά. Για παράδειγμα, αν σας τσιμπήσει στην παλάμη θα πρέπει να δέσετε τον καρπό σας. Χρησιμοποιήστε μια υφασμάτινη λωρίδα. Με την μέθοδο αυτή θα μειώσετε την εξάπλωση των τοξινών.
Το σφίξιμο θα πρέπει να είναι τόσο ώστε να χωράει ένα δάχτυλο σας, ενώ θα πρέπει να το χαλαρώνεται κάθε ώρα για 10 λεπτά. Μην χρησιμοποιήσετε ούρα ή αλκοόλ για την αντιμετώπιση του οιδήματος. Διαφορετικοί άνθρωποι έχουν διαφορετικές συνθέσεις ούρων, οπότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μολύνετε το σημείο.
Στην Ελλάδα, τα είδη του Buthus occianus και Buthus europeus είναι αυτά που μπορεί να προκαλέσουν ιατρικά προβλήματα. Αλλά δεν θεωρούνται άκρως επικίνδυνα.