ΑρχικήΝέαΔιεθνή"Αν αντέχεις πιες το!" : Όχι σε επιθετικές εικόνες ποτών που παραπέμπουν...

“Αν αντέχεις πιες το!” : Όχι σε επιθετικές εικόνες ποτών που παραπέμπουν σε μαγκιές και ψευτοπαλληκαρισμούς στη Βρετανία

2 λεπτά ανάγνωσης

Φίδια και δράκοι σε ποτά μπορεί να προκαλέσουν βίαιη συμπεριφορά, σύμφωνα με απόφαση αρμόδιου φορέα.

Της Χριστίνας Κοψίνη

- Advertisement -

Mπορεί ένα φιδάκι στη συσκευασία ενός ανθρακούχου αλκοολούχου ποτού με καφεΐνη ή ένας δράκος-φιδάκι σαν αυτούς που «κυκλοφορούν» στα κόμικς της Μarvel, να ενοχοποιηθεί για πρόκληση βίαιης συμπεριφοράς ή επίδειξη ψευτομαγκιάς?

Η επιτροπή που εξέτασε την σχετική καταγγελία για την απεικόνιση ενός φιδιού σε ορισμένα από τα ανθρακούχα, χαμηλής αλκοόλης ποτά, όπως αυτά της  σειρά της Dragon Soop, του ομίλου Portman, στο Ηνωμένο Βασίλειο, απάντησε καταφατικά.

- Advertisement -

 «Ενώ η δημιουργικότητα και οι επωνυμίες που εκφράζουν την ταυτότητά τους μέσω  της συσκευασίας τους αξίζει να ενθαρρυνθούν, πρέπει να ληφθεί μέριμνα ώστε να αποφευχθεί η συσχέτιση του αλκοόλ με την ψευτοπαλληκαριά (μαγκιά) ή την προτροπή  στον καταναλωτή  του τύπου :«αν αντέχειs πιες το»  σχολίασε ο πρόεδρος της Ανεξάρτητης  Επιτροπής Παραπόνων του Ηνωμένου Βασιλείου ( Independent Complaints Panel) Nicola Williams μετά την ανακοίνωση της απόφασης που έκανε δεκτή τη συγκεκριμένη καταγγελία.

Τι είχαν, όμως, αυτά τα δοχεία με το  φιδάκι που θα μπορούσαν να στρέψουν τους καταναλωτές στην ψευτοπαλληκαριά;

«Το φίδι στη συσκευασία απεικονίστηκε σε μια εντυπωσιακά επιθετική στάση. Επιπλέον το όνομα που χρησιμοποιείται, το Venom, παραπέμπει σε δηλητήριο», σημείωσε η Επιτροπή. Αυτός ο συνδυασμός ίσως να υπονοεί ότι το ποτό ήταν επικίνδυνο να καταναλωθεί και ως εκ τούτου χρειαζόταν «γενναιότητα» από κάποιον για να το πιεί. 

«Σε αυτή την περίπτωση, το όνομα και οι εικόνες δημιούργησαν μια συνολική εντύπωση που ξεπερνούσε τα όρια της αποδοχής. Για αυτούς τους λόγους, ήταν παραβίαση του Κώδικα» σημείωσε ο πρόεδρος του ICP

Το Dragon Soop Original διατίθεται σε μεγάλη γκάμα ελκυστικών γεύσεων (Μήλο,  Φραγκοστάφυλο, Ανανά και Ακτινίδιο, Βατόμουρο, Μάνγκο , Φρούτα του Πάθους με Πορτοκάλι, Ροδάκινο με Βατόμουρο,   Φράουλα με Λάιμ) .

Πάντως η Επιτροπή έκανε δεκτή μόνο τη μία από τις 11 καταγγελίες που υπέβαλε η NIADA  για τα συγκεκριμένα προϊόντα τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους

ΠΗΓΗ: https://www.thespiritsbusiness.com /

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Πατάτες στο air fryer: Το CVUA Stuttgart προειδοποιεί για πολύ υψηλά επίπεδα πιθανώς καρκινογόνου ουσίας

Μια δημοφιλής επιλογή στην προετοιμασία μπορεί να αυξήσει θεαματικά τα επίπεδα ακρυλαμιδίου, σύμφωνα με εργαστηριακές μετρήσεις.

Σπατάλη Τροφίμων στην Ελλάδα: Πάνω από 2 εκατ. τόνοι τον χρόνο – 201 κιλά ανά κάτοικο

Μαζί Μειώνουμε τη Σπατάλη Τροφίμων στην Ελλάδα Food Saving Action week 2026.

Επείγουσα ανάκληση γιαουρτιών από μεγάλα σουπερμάρκετ – Το δύσκολο στοίχημα της βιομηχανίας τροφίμων – Του Ν. Γδοντέλη

Τι δείχνουν έρευνες, ανακλήσεις και έλεγχοι για την αποτελεσματικότητα των συστημάτων ανίχνευσης.