cibum team
Το 2ο Συμπόσιο το οποίο θα πραγματοποιηθεί σε υβριδική μορφή και μετάδοση μέσω Livestream στις 13 Μαΐου 2021, στο Φάρο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος έχει ως θέμα «Μετουσιώνοντας την Παράδοση σε Ανταγωνιστικότητα και Καινοτομία».
Πρόσφατες διεθνείς μελέτες υπογραμμίζουν τον ευεργετικό ρόλο που ασκεί η δημιουργική παράδοση στην ενδυνάμωση της ανταγωνιστικότητας και της καινοτομίας. Επιχειρήσεις όπως οι Alessi, Beretta, Chanel, Guerlain, Harley-Davidson, Lavazza, Levi Strauss, Louis Vuitton, και Piaggio προβάλλονται στη διεθνή βιβλιογραφία ως βέλτιστα παραδείγματα αποτελεσματικής εκμετάλλευσης της δημιουργικής παράδοσης ενός οργανισμού. Ποια είναι τα αντίστοιχα παραδείγματα που έχει να επιδείξει η ελληνική επιχειρηματικότητα; Σκοπός της παρούσας έρευνας του Κέντρου Αριστείας ΣΕΒ στη Δημιουργική Ηγεσία είναι η καταγραφή και η ανάδειξη των δημιουργικών πρακτικών που επιτρέπουν στην ελληνική επιχείρηση να αξιοποιήσει την παράδοσή ως μοχλό ανταγωνιστικότητας και καινοτομίας. Διακεκριμένοι ομιλητές από κορυφαίους ελληνικούς οργανισμούς θα συζητήσουν θέματα όπως:
- Ο ρόλος της δημιουργικότητας στην εξέλιξη και αξιοποίηση διαχρονικών προϊόντων υψηλής αναγνωρισιμότητας O ρόλος της έρευνας στην εξέλιξη παραδοσιακών τεχνικών παραγωγής και στη μετατροπή παραδοσιακών πρώτων υλών σε καινοτόμες μορφές νέων προϊόντων
- Η οργανωσιακή παράδοση ως δίκτυο ισχυρών και μακροχρόνιων σχέσεων
- Ο ρόλος της δημιουργικότητας στην προβολή και αξιοποίηση πολιτιστικών έργων, φυσικών πόρων και άλλων διαχρονικών στοιχείων της ελληνικής παράδοσης
- Ο διττός ρόλος της δημιουργικής ηγεσίας στη διατήρηση και αναθεώρηση της παράδοσης ενός οργανισμού
- Παράγοντες που προάγουν την μακροχρόνια προσήλωση της επιχείρησης στην ανάπτυξη, την έρευνα, την εξωστρέφεια και την καινοτομία
δηλώστε συμμετοχή εδώ
Δείτε: Οδηγίες για τις αγορές των τροφίμων του Πάσχα
Δείτε: Και όμως…. Τα χάπια δεν είναι ούτε vegan ούτε νηστίσιμα!
Δείτε: Γιατί πρέπει να τρώμε εποχικά φρούτα και λαχανικά
Δείτε: Βαμμένα κόκκινα αυγά: πόσο ασφαλή είναι;
Δείτε: Εστίαση: Διαδημοτική μετακίνηση και χωρίς sms μέχρι τις 23:00 από 3 Μαΐου
Δείτε: Γαλακτοκομικός κλάδος: ντόμινο εξελίξεων
Δείτε: Πάνω από 10€ το κιλό ο οβελίας Λόγω εποχικών ελλείψεων