ΑρχικήΝέαΔήμος Αθηναίων: Τσικνοπέμπτη με 800 κιλά κρέας – 6.000 καλαμάκια και 3.000...

Δήμος Αθηναίων: Τσικνοπέμπτη με 800 κιλά κρέας – 6.000 καλαμάκια και 3.000 σούβλες κεμπάπ «ρίχτηκαν» στα κάρβουνα

2 λεπτά ανάγνωσης

Χάρης Δούκας: «Στη Βαρβάκειο σήμερα γίναμε όλοι μια παρέα. Αφήσαμε τις έγνοιες μας για λίγο και γλεντήσαμε με την ψυχή μας»

Την παράδοση της Τσικνοπέμπτης «τίμησε» σήμερα ο Δήμος Αθηναίων, ο οποίος έστησε μια ανοιχτή γιορτή με δωρεάν «τσικνίσματα» και μουσική στην πλατεία της Βαρβάκειου Αγοράς. Οι ψησταριές, που έφτασαν σε 8 μέτρα μήκος, πήραν «φωτιά» κατά τις 12 το μεσημέρι, ψήνοντας περίπου 800 κιλά κρέας, δηλαδή 6.000 καλαμάκια και 3.000 σούβλες κεμπάπ, τα οποία απόλαυσε ο κόσμος που πλημμύρισε την πλατεία.

- Advertisement -

   «Στη Βαρβάκειο σήμερα γίναμε όλοι μια παρέα. Αφήσαμε τις έγνοιες μας για λίγο και γλεντήσαμε με την ψυχή μας, μικροί και μεγάλοι, κάτοικοι και επισκέπτες», δήλωσε ο δήμαρχος Χάρης Δούκας, ο οποίος παραβρέθηκε στο «τσίκνισμα» και πρόσθεσε: «Ο Δήμος Αθηναίων συνεχίζει με πολλές εκδηλώσεις να σκορπίζει το κέφι της Αποκριάς σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας».

   Η γιορτή ξεκίνησε στις 11 το πρωί από την πλατεία Συντάγματος, με τη μεγάλη εθιμική διαδρομή της Πολιτιστικής Εταιρείας Ορχηστικής Τέχνης «Βάκχαι». Η πομπή κατέληξε στην πλατεία Κοτζιά, με την αναπαράσταση του αυθεντικού νησιωτικού εθίμου των Κορδελάτων της Νάξου.

- Advertisement -

   Παράλληλα, στην πλατεία της Βαρβακείου Αγοράς, τον τόνο έδωσε αρχικά η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων. Στις 11:30, ομάδες παραδοσιακών χορών ενηλίκων από τα Κέντρα Δημιουργικής Μάθησης Ευελπίδων, Κυψέλης, Λ. Αλεξάνδρας, Νέου Κόσμου και Σεπολίων παρουσίασαν χορούς από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, ενισχύοντας τον λαογραφικό χαρακτήρα της ημέρας και στη συνέχεια το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής του Δήμου Αθηναίων ξεσήκωσε τον κόσμο με ένα λαϊκό πρόγραμμα και χορό.

- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

40 νέες προσλήψεις στον ΕΦΕΤ για την ενίσχυση των ελέγχων τροφίμων – Από τον Σεπτέμβριο επιθεωρήσεις και στα κυλικεία σχολείων

O ΥπΑΑΤ Μ. Σχοινάς επισκέφθηκε τον ΕΦΕΤ και ανακοίνωσε 40 προσλήψεις για την ενίσχυση των ελέγχων ασφάλειας τροφίμων.

Ευρωπαϊκός συναγερμός για ρύζι με ορυκτέλαια έως και +19.978% πάνω από το όριο – Η Ελλάδα στις 30 χώρες διανομής, 54 follow-ups (φωτο)

Ευρωπαϊκή ειδοποίηση RASFF για ρύζι με MOSH και MOAH: Νέα επικαιροποίηση με περισσότερες χώρες, ανακλήσεις και εργαστηριακά ευρήματα.

Φαγητό στις διακοπές: Ο διαιτολόγος Ν. Ζορζοβίλης αποκαλύπτει μικρά “κόλπα” για προστασία από τροφικές δηλητηριάσεις

Πρακτικές συμβουλές για ασφαλή κατανάλωση τροφίμων σε παραλίες, ξενοδοχεία, ταξίδια και εστιατόρια.