Τρίτη, 5 Νοεμβρίου, 2024
14.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Δωρεάν Ημερίδα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας: Αντιδράσεις στην Παγκόσμια Διατροφική Κρίση

ΑρχικήΝέαΔωρεάν Ημερίδα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας: Αντιδράσεις στην Παγκόσμια Διατροφική Κρίση
spot_img

Η ημερίδα απευθύνεται σε όλους τους παραγωγικούς φορείς του αγροδιατροφικού τομέα (αγρότες, γεωπόνους, σύμβουλους επιστήμονες τροφίμων και διατροφής, φορείς αγροτικών συνεταιρισμών, φορείς του δημοσίου) αλλά και την ακαδημαϊκή κοινότητα και είναι ελεύθερη και δωρεάν

Οι πρόσφατες προκλήσεις όπως η πανδημία, τα περιβαλλοντικά ζητήματα και πολύ περισσότερο η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, έχουν προκαλέσει ανθρωπιστική κρίση προκαλώντας ταυτόχρονα σοβαρά προβλήματα στη διεθνή αγορά των αγροτικών προϊόντων. Καθώς η Ρωσία και η Ουκρανία συνιστούν κύριες παραγωγικές χώρες σιτηρών, καλαμποκιού, ελαιούχων σπόρων, όπως επίσης λιπασμάτων και ενεργειακών πόρων, τα προβλήματα τόσο στην παραγωγή όσο και στο διεθνές εμπόριο αναμένεται να σημειώσουν περαιτέρω επιδείνωση. Η διεθνής αυτή κρίση, έχει άμεσες και δυσμενείς επιπτώσεις στην εφοδιαστική αλυσίδα τροφίμων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αφενός λόγω της αύξησης των τιμών σε επίπεδο καταναλωτή και αφετέρου στην αύξηση του κόστους παραγωγής των βασικών αγροτικών προϊόντων και κατ’ επέκταση των τροφίμων. Η άμβλυνση των δυσμενών αυτών επιπτώσεων διαφαίνεται ότι, θα μπορούσε να καταστεί εφικτή τόσο με τη χάραξη κατάλληλων εθνικών πολιτικών όσο και με την επίτευξη μιας εποικοδομητικής και αποτελεσματικής διεθνούς συνεργασίας.

Στο πλαίσιο αυτό το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, διοργανώνει εκδήλωση με θέμα τις τοπικές και διεθνείς αντιδράσεις στην παγκόσμια επισιτιστική κρίση.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ανάλυση των επιμέρους ζητημάτων της κρίσης αυτής, η διεξαγωγή ενός γόνιμου και εποικοδομητικού διαλόγου, καθώς και η εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων, που ενδεχομένως θα μπορούσαν να συμβάλλουν στη διαμόρφωση στρατηγικών αντίδρασης της εφοδιαστικής αλυσίδας των τροφίμων, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν υψηλόβαθμα στελέχη από τους σημαντικότερους Διεθνείς Οργανισμούς, όπως είναι η Παγκόσμια Τράπεζα (World Bank Group), ο Οργανισμός για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη (OECD), η Ευρωπαϊκή Ένωση (EU). Επίσης, θα λάβει χώρα ενδελεχής συζήτηση όπου διεθνώς διακεκριμένοι επιστήμονες και στελέχη της ελληνικής βιομηχανίας τροφίμων θα τοποθετηθούν στο πλαίσιο της διαμόρφωσης των ενδεχόμενων στρατηγικών αντίδρασης.

Διοργανωτής: Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής (ΤΕΤΔ), Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Ημέρα διεξαγωγής: 10 Ιουνίου 2022, 11.00-17.00, Καρδίτσα

Χώρος διεξαγωγής: Β. Γρίβα 11-13, 43100 ΚΑΡΔΙΤΣΑ, ΜΕΓΑΛΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ (ΚΤΗΡΙΟ ΔΑΣΟΠΟΝΙΑΣ)

Πρόεδρος ημερίδας: Καθηγητής Κωνσταντίνος Πολύμερος, Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (polikos@uth.gr)

Workshop Chair: Καθηγητής Δημήτρης Ψαλτόπουλος, Τμήμα Οικονομικών Επιστημών, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

7 νεκροί από την μαγιά στο ψωμί – Συνεχιζόμενη μόλυνση της γραμμής παραγωγής

Έκρηξη λιστερίωσης που σχετίζεται με προϊόντα μαγιάς Baker's, στην Ελβετία.

Ενθουσιασμός και χαρά στην τελετή απονομής των βραβείων FEA 2024

Με μεγάλη επιτυχία και πλήθους κόσμου, ολοκληρώθηκε η τελετή βράβευσης των βραβείων Food Experts’ Awards 2024 στο πλαίσιο της έκθεσης τροφίμων Food&Drink της ΔΕΘ HELEXPO.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο