Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
18.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

ΕΕ: H ΕFSA καλεί επιχειρηματίες για πληροφορίες σχετικά με ουσίες που υπάρχουν σε συσκευασίες τροφίμων.

ΑρχικήΝέαΕΕ: H ΕFSA καλεί επιχειρηματίες για πληροφορίες σχετικά με ουσίες που υπάρχουν σε συσκευασίες τροφίμων.
spot_img

cibum team

Η EFSA -european food safety authority- καλεί τους επιχειρηματίες και άλλα ενδιαφερόμενα μέρη (κυβερνήσεις, ενδιαφερόμενους οργανισμούς, πανεπιστήμια, ερευνητικά ιδρύματα, εταιρείες) να υποβάλουν διαθέσιμες πληροφορίες σχετικά με τον χαρακτηρισμό και την ασφάλεια των ουσιών «N, N-bis (2-υδροξυαιθυλ) αλκύλιο (C8-C18 ) υδροχλωρική αμίνη (FCM Νο 19) και «Ν, Ν-δις (2-υδροξυαιθυλ) αλκυλ (C8-C18) αμίνη (FCM Νο 20) για τη χρήση τους σε πλαστικά υλικά και αντικείμενα που προορίζονται να έρθουν σε επαφή με τρόφιμα, συμπεριλαμβανομένων των τροφίμων για βρέφη.

Τα παραπάνω είναι επί του παρόντος εγκεκριμένα ως πρόσθετα για την κατασκευή πλαστικών υλικών που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα (FCM). Όμως υπεύθυνος επιχείρησης κοινοποίησε επιστημονικά στοιχεία της ΕΚ στο FCM 20 που υποδεικνύει ότι αυτή η ουσία μπορεί να προκαλέσει άγνωστες αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία σε μια μελέτη τοξικότητας για την ανάπτυξη του ΟΟΣΑ 414, η οποία διεξήχθη στο πλαίσιο πρόσθετων δοκιμών που απαιτούνται βάσει του REACH.

Λαμβάνοντας υπόψη τις πιθανές ανησυχίες βάσει των νέων στοιχείων που υπέβαλε ο υπεύθυνος επιχείρησης και του t-TDI στα οποία βασίζεται η παρούσα SML, η Επιτροπή ζήτησε από την EFSA να επανεξετάσει και, εάν είναι απαραίτητο, να ενημερώσει τις αρχικές εκτιμήσεις που πραγματοποίησε η SCF και EFSA, όπως προβλέπεται στο άρθρο 12 παράγραφος 3 του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1935/2004 [3] . Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζήτησε από την EFSA να αξιολογήσει εάν οι άδειές τους εξακολουθούν να πληρούν τις απαιτήσεις του παρόντος κανονισμού.

Οι υπεύθυνοι επιχειρήσεων και άλλα ενδιαφερόμενα μέρη θα πρέπει να παρέχουν νωρίτερα ή το αργότερο έως τις 30/06/2021 τις πληροφορίες.

Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Καρκινογόνες ουσίες σε λαδόκολλα ψησίματος – Ευρήματα νέας μελέτης

Επιβραδυντικά φλόγας και καρκινογόνες ουσίες πάνω από τα ρυθμιστικά όρια σε ορισμένα «οικολογικά» χαρτιά ψησίματος.

Φυτοφάρμακα σε τρόφιμα: Δημοσιεύτηκε η έκθεση της EFSA για το 2022

Συστάσεις στους διαχειριστές κινδύνου για την αύξηση της αποτελεσματικότητας των ευρωπαϊκών συστημάτων ελέγχου.

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ραβέντι σε συνταγές – Σοβαρός κίνδυνος

Το υπουργείο τροφίμων, γεωργίας και αλιείας της Δανίας προειδοποιεί: Μη τρώτε τα φύλλα από ραβέντι.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα