Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου, 2024
18.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

ΕΕ: H ΕFSA καλεί επιχειρηματίες για πληροφορίες σχετικά με ουσίες που υπάρχουν σε συσκευασίες τροφίμων.

ΑρχικήΝέαΕΕ: H ΕFSA καλεί επιχειρηματίες για πληροφορίες σχετικά με ουσίες που υπάρχουν σε συσκευασίες τροφίμων.
spot_img

cibum team

Η EFSA -european food safety authority- καλεί τους επιχειρηματίες και άλλα ενδιαφερόμενα μέρη (κυβερνήσεις, ενδιαφερόμενους οργανισμούς, πανεπιστήμια, ερευνητικά ιδρύματα, εταιρείες) να υποβάλουν διαθέσιμες πληροφορίες σχετικά με τον χαρακτηρισμό και την ασφάλεια των ουσιών «N, N-bis (2-υδροξυαιθυλ) αλκύλιο (C8-C18 ) υδροχλωρική αμίνη (FCM Νο 19) και «Ν, Ν-δις (2-υδροξυαιθυλ) αλκυλ (C8-C18) αμίνη (FCM Νο 20) για τη χρήση τους σε πλαστικά υλικά και αντικείμενα που προορίζονται να έρθουν σε επαφή με τρόφιμα, συμπεριλαμβανομένων των τροφίμων για βρέφη.

Τα παραπάνω είναι επί του παρόντος εγκεκριμένα ως πρόσθετα για την κατασκευή πλαστικών υλικών που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα (FCM). Όμως υπεύθυνος επιχείρησης κοινοποίησε επιστημονικά στοιχεία της ΕΚ στο FCM 20 που υποδεικνύει ότι αυτή η ουσία μπορεί να προκαλέσει άγνωστες αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία σε μια μελέτη τοξικότητας για την ανάπτυξη του ΟΟΣΑ 414, η οποία διεξήχθη στο πλαίσιο πρόσθετων δοκιμών που απαιτούνται βάσει του REACH.

Λαμβάνοντας υπόψη τις πιθανές ανησυχίες βάσει των νέων στοιχείων που υπέβαλε ο υπεύθυνος επιχείρησης και του t-TDI στα οποία βασίζεται η παρούσα SML, η Επιτροπή ζήτησε από την EFSA να επανεξετάσει και, εάν είναι απαραίτητο, να ενημερώσει τις αρχικές εκτιμήσεις που πραγματοποίησε η SCF και EFSA, όπως προβλέπεται στο άρθρο 12 παράγραφος 3 του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1935/2004 [3] . Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζήτησε από την EFSA να αξιολογήσει εάν οι άδειές τους εξακολουθούν να πληρούν τις απαιτήσεις του παρόντος κανονισμού.

Οι υπεύθυνοι επιχειρήσεων και άλλα ενδιαφερόμενα μέρη θα πρέπει να παρέχουν νωρίτερα ή το αργότερο έως τις 30/06/2021 τις πληροφορίες.

Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο