Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
19.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

ΕΕ: H ΕFSA καλεί επιχειρηματίες για πληροφορίες σχετικά με ουσίες που υπάρχουν σε συσκευασίες τροφίμων.

ΑρχικήΝέαΕΕ: H ΕFSA καλεί επιχειρηματίες για πληροφορίες σχετικά με ουσίες που υπάρχουν σε συσκευασίες τροφίμων.
spot_img

cibum team

Η EFSA -european food safety authority- καλεί τους επιχειρηματίες και άλλα ενδιαφερόμενα μέρη (κυβερνήσεις, ενδιαφερόμενους οργανισμούς, πανεπιστήμια, ερευνητικά ιδρύματα, εταιρείες) να υποβάλουν διαθέσιμες πληροφορίες σχετικά με τον χαρακτηρισμό και την ασφάλεια των ουσιών «N, N-bis (2-υδροξυαιθυλ) αλκύλιο (C8-C18 ) υδροχλωρική αμίνη (FCM Νο 19) και «Ν, Ν-δις (2-υδροξυαιθυλ) αλκυλ (C8-C18) αμίνη (FCM Νο 20) για τη χρήση τους σε πλαστικά υλικά και αντικείμενα που προορίζονται να έρθουν σε επαφή με τρόφιμα, συμπεριλαμβανομένων των τροφίμων για βρέφη.

Τα παραπάνω είναι επί του παρόντος εγκεκριμένα ως πρόσθετα για την κατασκευή πλαστικών υλικών που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα (FCM). Όμως υπεύθυνος επιχείρησης κοινοποίησε επιστημονικά στοιχεία της ΕΚ στο FCM 20 που υποδεικνύει ότι αυτή η ουσία μπορεί να προκαλέσει άγνωστες αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία σε μια μελέτη τοξικότητας για την ανάπτυξη του ΟΟΣΑ 414, η οποία διεξήχθη στο πλαίσιο πρόσθετων δοκιμών που απαιτούνται βάσει του REACH.

Λαμβάνοντας υπόψη τις πιθανές ανησυχίες βάσει των νέων στοιχείων που υπέβαλε ο υπεύθυνος επιχείρησης και του t-TDI στα οποία βασίζεται η παρούσα SML, η Επιτροπή ζήτησε από την EFSA να επανεξετάσει και, εάν είναι απαραίτητο, να ενημερώσει τις αρχικές εκτιμήσεις που πραγματοποίησε η SCF και EFSA, όπως προβλέπεται στο άρθρο 12 παράγραφος 3 του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1935/2004 [3] . Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζήτησε από την EFSA να αξιολογήσει εάν οι άδειές τους εξακολουθούν να πληρούν τις απαιτήσεις του παρόντος κανονισμού.

Οι υπεύθυνοι επιχειρήσεων και άλλα ενδιαφερόμενα μέρη θα πρέπει να παρέχουν νωρίτερα ή το αργότερο έως τις 30/06/2021 τις πληροφορίες.

Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

spot_img

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Σχολικά Κυλικεία: Αλλάζουν οι προδιαγραφές των τροφίμων που διατίθενται στα Ελληνόπουλα

Πρώτη συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής Διατροφής για τα τρόφιμα στα κυλικεία.

Ελληνική Βιομηχανία τροφίμων και τουρισμού: Σημαντική οριζόντια προσθήκη σε όλα τα πρότυπα ISO

Η τροποποίηση που ήρθε από το... "πουθενά" για τους πιστοποιημένους οργανισμούς και ενισχύει τη δέσμευση για τη Δράση για το Κλίμα μέσω της τυποποίησης - Η θέση της TÜV AUSTRIA Hellas.

Η νέα εγκύκλιος του Υπ. Υγείας για τους ελέγχους ενόψει Πάσχα – Αυστηροί έλεγχοι και στους delivery

Το Υπουργείο Υγείας ζητά από τους επιθεωρητές αυστηρότητα ως προς την τήρηση των προβλεπόμενων υγειονομικών όρων και προϋποθέσεων.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα