Κυριακή, 13 Απριλίου, 2025
18.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

EE: Η βιολογική παραγωγή στο 9,9% της συνολικής γεωργικής έκτασης

ΑρχικήΝέαEE: Η βιολογική παραγωγή στο 9,9% της συνολικής γεωργικής έκτασης
spot_img

Η έκταση που χρησιμοποιείται για βιολογική παραγωγή στην Ένωση αντιστοιχεί στο 9,9% της συνολικής χρησιμοποιούμενης γεωργικής έκτασής της, σύμφωνα με τη Eurostat.

Η έκταση που χρησιμοποιείται για βιολογική παραγωγή στην ΕΕ αυξήθηκε από 147 εκατομμύρια στρέμματα το 2020 σε 159 εκατομμύρια στρέμματα το 2021, έκταση που αντιστοιχεί στο 9,9% της συνολικής χρησιμοποιούμενης γεωργικής έκτασης στην ΕΕ, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

- Advertisement -

Μεταξύ 2012 και 2021, η έκταση που χρησιμοποιείται για τη βιολογική γεωργία αυξήθηκε σχεδόν σε όλες τις χώρες της ΕΕ. Η περιοχή σχεδόν τετραπλασιάστηκε στην Πορτογαλία (+283%) και στην Κροατία (+282%), όπου σημειώθηκαν και τα υψηλότερα ποσοστά αύξησης εντός της ΕΕ. Επίσης, αυξήθηκε ραγδαία στη Γαλλία (+169%) και υπερδιπλασιάστηκε στην Ουγγαρία (+125%) και στη Ρουμανία (+101%).

Τα υψηλότερα μερίδια περιοχών βιολογικής γεωργίας στο σύνολο της χρησιμοποιούμενης γεωργικής έκτασης στην ΕΕ, ήταν στην Αυστρία (26% το 2020), στην Εσθονία (23% το 2021) και στη Σουηδία (20% το 2021). Αντίθετα, το μερίδιο της βιολογικής γεωργίας ήταν κάτω του 5% σε έξι χώρες της ΕΕ το 2021, με τα χαμηλότερα μερίδια στη Βουλγαρία (1,7%) και στη Μάλτα (0,6%).

Στην Ελλάδα το μερίδιο περιοχών βιολογικής γεωργίας ήταν στο 10,5% το 2020.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ποια είναι η καλύτερη μαρινάδα για το κρέας σας – Τι αποκαλύπτει η επιστήμη για το μαρινάρισμα του κρέατος με οξέα

Μια σειρά πειραμάτων καταρρίπτει μύθους και επιβεβαιώνει ότι η επιλογή του σωστού οξέος μπορεί να κάνει τη διαφορά στην υφή, τη γεύση και τη ζουμερότητα του κρέατος.

Το φθηνό ψάρι στο “στόχαστρο” Οργανώσεων – Γιατί και ποιοι εξέδωσαν οδηγία να μην το τρώμε – Αντιδρά η ευρωπαϊκή Αλιεία

Η αλιευτική βιομηχανία της ΕΕ καταγγέλλει τη συμβουλή των ΜΚΟ προς τους καταναλωτές να σταματήσουν να αγοράζουν το ψάρι που αλιεύει ο στόλος της ΕΕ

Προσοχή – ΕΦΕΤ: «ΜΗΝ το φάτε» – Το ελληνικό κοτόπουλο που ανακαλείται από τα σουπερμάρκετ – Κίνδυνος δηλητηρίασης (Φωτο)

Ανάκληση κοτόπουλου ελληνικής εταιρείας μολυσμένου με το παθογόνο βακτήριο της σαλμονέλας
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα