Παρασκευή, 9 Μαΐου, 2025
23.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

ΕΦΕΤ: Διαβούλευση για την αναθεώρηση των άρθρων για τα αλκοολούχα ποτά

ΑρχικήΝέαΕΦΕΤ: Διαβούλευση για την αναθεώρηση των άρθρων για τα αλκοολούχα ποτά
spot_img

Πρόταση για διεύρυνση των πρώτων υλών και κατάργηση απαιτήσεων που δεν συμβάλουν στην διασφάλιση της ποιότητας και της ασφάλειας.

Η Γενική Διεύθυνση Γενικού Χημείου του Κράτους της ΑΑΔΕ, μετά από πρόταση του ΕΦΕΤ και σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του ΕΦΕΤ, προτίθεται να εισηγηθεί στο Ανώτατο Χημικό Συμβούλιο την αναθεώρηση των άρθρων
145: «Ελεύθερα Αλκοόλης ποτά (Γενικές διατάξεις)»),
146: Tεxνητά Eλεύθερα Aλκoόλης Πoτά,
147: Eλεύθερα Aλκoόλης Πoτά από Φυσικoύς Xυμoύς Φρoύτων και
148: Ροφήματα του Κώδικα Τροφίμων και Ποτών, προκειμένου οι διατάξεις να προσαρμοστούν στις επιστημονικές εξελίξεις που αφορούν τον τομέα αλλά και στις τρέχουσες ανάγκες της αγοράς.

- Advertisement -

Οι σημαντικότερες από τις αλλαγές που επέρχονται με τα προτεινόμενα σχέδια των άρθρων 145, 146, 147 και 148 είναι:

  1. Εξορθολογίζονται οι κατηγορίες των ελεύθερων αλκοόλης ποτών με αντίστοιχη αναδιατύπωση των τίτλων των σχετικών άρθρων και διακρίνονται πλέον σε: αρωματισμένα ελεύθερα αλκοόλης ποτά, ελεύθερα αλκοόλης ποτά με χυμούς φρούτων ή/και λαχανικών και ροφήματα.
  2. Διευρύνεται ο κατάλογος των επιτρεπόμενων πρώτων υλών για την παρασκευή των ελεύθερων αλκοόλης ποτών σε ευθυγράμμιση με την ισχύουσα ενωσιακή νομοθεσία και τις σύγχρονες απαιτήσεις των καταναλωτών.
  3. Απλοποιείται το κανονιστικό πλαίσιο, μέσω της κατάργησης απαιτήσεων που δεν συμβάλλουν ουσιαστικά στην διασφάλιση της ποιότητας και της ασφάλειας των εν λόγω προϊόντων.

Στο πλαίσιο αυτό, καλούμε κάθε ενδιαφερόμενο να υποβάλει σχόλια ή προτάσεις, έως τις 31 Ιουλίου 2023, στην διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου info@efet.gr

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ορυκτέλαια στα τρόφιμα: Οι πιέσεις της βιομηχανίας καθυστερούν την προστασία των καταναλωτών – Αποκαλυπτικά έγγραφα της ΕΕ

Στο φως διαφωνίες, επιρροές και γραφειοκρατικές περιπλοκές γύρω από τον νέο κανονισμό για τους επικίνδυνους ρυπαντές τροφίμων

Η απάτη και ο κίνδυνος των “βιολογικών” οικιακών σκευών – Ανησυχία για την ασφάλεια της μελαμίνης

Η μελαμίνη εξακολουθεί να υπάρχει ευρέως σε είδη που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα (FCA) και δηλώνονται ως κατασκευασμένα από μπαμπού

Γιατί η Manchester United ψάχνει υπεύθυνο ασφάλειας τροφίμων; Το σωστό παράδειγμα ενός τεράστιου συλλόγου

Η σημασία της διατροφικής ασφάλειας στον επαγγελματικό αθλητισμό και ένα πρόσφατο περιστατικό που το επιβεβαιώνει
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα