Τετάρτη, 10 Αυγούστου, 2022
26.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

EFSA: Δωρεάν διαδικτυακό Workshop για εκτίμηση επικινδυνότητας στην έκθεση σε χημικές ουσίες

ΑρχικήΝέαEFSA: Δωρεάν διαδικτυακό Workshop για εκτίμηση επικινδυνότητας στην έκθεση σε χημικές ουσίες
spot_img

cibum team


Η Ευρωπαϊκή αρχή για την ασφάλεια τροφίμων – EFSA διοργανώνει δωρεάν διεθνές εργαστήριο, για την εκτίμηση επικινδυνότητας της συνδυασμένης έκθεσης σε πολλαπλές χημικές ουσίες.

Διεθνές εργαστήριο

Το διεθνές εργαστήριο για την εκτίμηση επικινδυνότητας χημικών μειγμάτων θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά σε τρεις απογευματινές συνεδρίες. Η εκδήλωση στοχεύει σε επιστήμονες που εργάζονται σε μεθόδους για την αξιολόγηση του κινδύνου συνδυασμένης έκθεσης σε πολλαπλές χημικές ουσίες, συμπεριλαμβανομένων τόσο ρυθμιζόμενων προϊόντων όσο και ρύπων, και χρησιμοποιώντας τον τρόπο δράσης, τις οδούς δυσμενών αποτελεσμάτων, την αξιολόγηση της έκθεσης, τοξικοκινητική και τοξικοδυναμική μοντελοποίηση και σε μεθόδους πυριτίου.

Δομή της εκδήλωσης

Το εργαστήριο θα αποτελείται από μια εναρκτήρια σύνοδο ολομέλειας που θα παρέχει διεθνείς προοπτικές σχετικά με το θέμα, τις συνεδρίες διάσπασης και ολομέλειας και μια τελική σύνοδο ολομέλειας. Το προσχέδιο προγράμματος θα περιλαμβάνει παρουσιάσεις και ομάδες συζήτησης που διερευνούν ερωτήματα σχετικά με τα επιστημονικά κριτήρια για την ομαδοποίηση χημικών ουσιών σε ομάδες αξιολόγησης και μελλοντικές προκλήσεις στην αξιολόγηση κινδύνου συνδυασμένης έκθεσης σε πολλαπλές χημικές ουσίες (χημικά μίγματα) :

  • Κριτήρια βάσει κινδύνου,
  • Μέθοδοι προτεραιότητας: έκθεση, καθοδηγούμενα κριτήρια και κριτήρια βάσει κινδύνου,
  • Μελλοντικές προκλήσεις στην εκτίμηση κινδύνου πολλαπλών χημικών.

Το εργαστήριο απευθύνεται σε αξιολογητές κινδύνων, επιστήμονες, υπεύθυνους χάραξης πολιτικής και διαχειριστές κινδύνων που εργάζονται στον τομέα της αξιολόγησης κινδύνων για την ανθρώπινη υγεία χημικών και άλλων, με πιθανό ενδιαφέρον για αυτό το θέμα, π.χ. ΜΚΟ, βιομηχανία, δημοσιογράφοι. Η φυσική συμμετοχή περιορίζεται σε 120 συμμετέχοντες κατ ‘ανώτατο όριο. Η τελική επιλογή θα στοχεύει σε μια ισορροπημένη αναπαράσταση εμπειρογνωμοσύνης και υπόβαθρου.

Το Workshop θα διεξαχθεί 18-20 Οκτωβρίου 2021 και η προθεσμία εγγραφής είναι τα μεσάνυχτα στις 30 Αυγούστου. Οι θέσεις είναι περιορισμένες, οπότε μην περιμένετε μέχρι την τελευταία στιγμή.

Ηλεκτρονική εγγραφή

Η φόρμα εγγραφής είναι διαθέσιμη εδώ 

Το workshop είναι δωρεάν. Λάβετε υπόψη ότι η εγγραφή μπορεί να κλείσει μόλις επιτευχθεί ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων ή, το αργότερο, έως τα μεσάνυχτα στις 30 Αυγούστου 2021.

Μετά το κλείσιμο της εγγραφής, οι πιθανοί συμμετέχοντες θα ενημερωθούν εάν έχουν επιλεγεί για συμμετοχή.

Δείτε επίσης:

Εμβολιασμός εργαζομένων στην εστίαση: Πότε αναμένεται η απόφαση 

Tα μυοσκελετικά προβλήματα είναι το No1 πρόβλημα υγείας των εργαζομένων 

ΕΦΕΤ: Ανάκληση «ΚΡΙΤΣΙΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ » λόγω… γλουτένης!

Φαγητό στον χώρο εργασίας. Ο ρόλος του εργοδότη 

ΕΦΕΤ: Το νέο Μοντέλο Ενεργειών Συμμόρφωσης στις επιχειρήσεις τροφίμων  

Καύσωνας: Πως να επιβιώσετε χωρίς κλιματισμό. Τα «ύπουλα» συμπτώματα της θερμοπληξίας

Εστίαση: Προτάσεις για υποχρεωτικό εμβολιασμό των εργαζομένων στην εστίαση. Μόνο εμβολιασμένοι στους κλειστούς χώρους. 

Ποια είναι η ΒΑΠ που κατήγγειλε την Coca Cola 3Ε στην Επιτροπή Ανταγωνισμού 

Ανιχνευτές μετάλλων στη βιομηχανία τροφίμων part 2: Επικύρωση, Επαλήθευση και Έλεγχος 

Δύσοσμες μασχάλες: Ποια τρόφιμα προκαλούν δυσοσμία. Πώς να τις αντιμετωπίσετε. 

Εστίαση: “Λουκέτο” για όρθιους πελάτες, ακόμη και από φωτογραφίες ή Video στα social media 

Vegan: ποιο είναι το ιδανικό υποκατάστατο του τυριού

Oξείδιο του αιθυλενίου: Συνεχίζονται οι ανακλήσεις σε ολόκληρη την Ευρώπη

Νέα υπηρεσία καταγγελιών για την ασφάλεια τροφίμων

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img

Must read

Ίδιο brand, χαμηλότερη ποιότητα – Προϊόντα δύο ταχυτήτων σε χώρες της Ευρώπης

Τα προϊόντα που πωλούνται με την ίδια εμπορική ονομασία και συσκευασία πρέπει να έχουν την ίδια σύνθεση σε κάθε χώρα της ΕΕ. Τα στοιχεία όμως, παραπέμπουν σε αθέμιτες πρακτικές μεγάλων εταιρειών τροφίμων

Υδροξυτυροσόλη ως πρόσθετο: Οι Έλληνες, πρωταθλητές στην πρόσληψη φαινολών μέσω της επιτραπέζιας ελιάς

Επιστημονική έρευνα Ισπανών για την πρόσληψη υδροξυτυροσόλης που υπάρχει σε ελιές, ελαιόλαδο και κρασί. στον Ευρωπαϊκό πληθυσμό - Οι δυνατότητες χρήσης της ως πρόσθετο τροφίμων

ChitoFOODS: Ελληνική καινοτομία για νέες εφαρμογές τροφίμων

Το ChitoFOODS είναι ένα πρωτοποριακό ερευνητικό έργο από Έλληνες επιστήμονες, που ασχολείται με νανοσωματίδια και μεμβράνες με βάση τη χιτοζάνη, με εκχυλίσματα παραπροϊόντων αγροδιατροφής για νέες εφαρμογές τροφίμων.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα