Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
22.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

EFSA: Γνωμοδότηση για τη ζύμη Yarrowia lipolytica ως νέο τρόφιμο

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνEFSA: Γνωμοδότηση για τη ζύμη Yarrowia lipolytica ως νέο τρόφιμο
spot_img

Δημοσιεύθηκε νέα επιστημονική γνώμη της EFSA σχετικά με την ασφάλεια της επέκτασης της χρήσης της βιομάζας ζύμης Yarrowia lipolytica ως νέου τροφίμου σύμφωνα με τον κανονισμό (ΕΕ) 2015/2283.

Κατόπιν αιτήματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ζητήθηκε από την ομάδα της EFSA για τη διατροφή, τα νέα τρόφιμα και τα αλλεργιογόνα τροφίμων (NDA) να γνωμοδοτήσει σχετικά με την ασφάλεια της παράτασης της χρήσης της βιομάζας ζύμης Yarrowia lipolytica ως νέου τροφίμου (NF) σύμφωνα με τον κανονισμό (ΕΕ) 2015/2283.

Η επέκταση της χρήσης αφορά τη χρήση του NF ως συστατικού τροφίμων σε προϊόντα αντικατάστασης ενός γεύματος για τη μείωση του σωματικού βάρους για ενήλικες σε μέγιστη ποσότητα 6g NF ανά ημέρα, η οποία είναι η ίδια ποσότητα NF όπως έχει ήδη εγκριθεί στα συμπληρώματα διατροφής για αυτήν την πληθυσμιακή ομάδα.

Σύμφωνα με τον αιτούντα, τα συμπληρώματα διατροφής με βιομάζα Yarrowia lipolytica (όπως έχει ήδη εγκριθεί) δεν θα πρέπει να καταναλώνονται ταυτόχρονα με τα υποκατάστατα γεύματος, ώστε να μην υπερβαίνουν τα 6g NF ημερησίως.

Η ομάδα θεωρεί ότι η κατανάλωση του NF δεν είναι διατροφικά μειονεκτική υπό τις προτεινόμενες συνθήκες χρήσης και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το NF, η βιομάζα ζύμης Yarrowia lipolytica, είναι ασφαλής υπό τις προτεινόμενες συνθήκες χρήσης.

Για να δείτε ολόκληρη την επιστημονική γνώμη της EFSA για το θέμα, πατήστε εδώ

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Καρκινογόνες ουσίες σε λαδόκολλα ψησίματος – Ευρήματα νέας μελέτης

Επιβραδυντικά φλόγας και καρκινογόνες ουσίες πάνω από τα ρυθμιστικά όρια σε ορισμένα «οικολογικά» χαρτιά ψησίματος.

Φυτοφάρμακα σε τρόφιμα: Δημοσιεύτηκε η έκθεση της EFSA για το 2022

Συστάσεις στους διαχειριστές κινδύνου για την αύξηση της αποτελεσματικότητας των ευρωπαϊκών συστημάτων ελέγχου.

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ραβέντι σε συνταγές – Σοβαρός κίνδυνος

Το υπουργείο τροφίμων, γεωργίας και αλιείας της Δανίας προειδοποιεί: Μη τρώτε τα φύλλα από ραβέντι.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα