Κυριακή, 13 Απριλίου, 2025
14.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

EFSA: Σε δημόσια διαβούλευση ο κίνδυνος για τις μέλισσες από τα φυτοφάρμακα

ΑρχικήΝέαEFSA: Σε δημόσια διαβούλευση ο κίνδυνος για τις μέλισσες από τα φυτοφάρμακα
spot_img

Αξιολόγηση κινδύνου των φυτοπροστατευτικών προϊόντων και των μελισσών

Η EFSA ανταποκρινόμενη σε αίτημα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να επανεξετάσει το έγγραφο καθοδήγησης, το οποίο δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά το 2013, ξεκίνησε δημόσια διαβούλευση για το σχέδιο καθοδηγητικού εγγράφου της σχετικά με την αξιολόγηση κινδύνου των φυτοπροστατευτικών προϊόντων και των μελισσών.

- Advertisement -

Ζητούνται ιδιαίτερα σχόλια σχετικά με τις νέες προσεγγίσεις που περιλαμβάνονται στο σχέδιο καθοδήγησης, οι οποίες αφορούν την εκτίμηση κινδύνου και τη στατιστική ανάλυση των μελετών πεδίου.

Η διαβούλευση θα διαρκέσει 12 εβδομάδες για να καταστεί δυνατή η μέγιστη συμμετοχή των ενδιαφερομένων. Η EFSA έχει συμβουλευτεί τα ενδιαφερόμενα μέρη και τα κράτη μέλη σχετικά με βασικές πτυχές της ενημέρωσης των κατευθυντήριων γραμμών σε διάφορα στάδια της διαδικασίας αναθεώρησης.

Τα ενδιαφερόμενα μέρη καλούνται να υποβάλουν σχόλια σχετικά με το σχέδιο εγγράφου και τις συμπληρωματικές πληροφορίες του μέσω των ειδικών σελίδων διαβούλευσης. Η προθεσμία για τα σχόλια είναι η 3η Οκτωβρίου 2022.

Δημόσια διαβούλευση: Revised guidance on the risk assessment of plant protection products on bees (Apis mellifera, Bombus spp. and solitary bees)

Για περισσότερα πατήστε ΕΔΩ

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Εκτεθήκαμε διεθνώς: Ελληνικό σκεύος ευθύνεται για δηλητηρίαση Γάλλου από μόλυβδο

Η Γαλλία ενημέρωσε το Ευρωπαϊκό RASFF για σοβαρό κίνδυνο από ελληνικό σκεύος

Ποια είναι η καλύτερη μαρινάδα για το κρέας σας – Τι αποκαλύπτει η επιστήμη για το μαρινάρισμα του κρέατος με οξέα

Μια σειρά πειραμάτων καταρρίπτει μύθους και επιβεβαιώνει ότι η επιλογή του σωστού οξέος μπορεί να κάνει τη διαφορά στην υφή, τη γεύση και τη ζουμερότητα του κρέατος.

Το φθηνό ψάρι στο “στόχαστρο” Οργανώσεων – Γιατί και ποιοι εξέδωσαν οδηγία να μην το τρώμε – Αντιδρά η ευρωπαϊκή Αλιεία

Η αλιευτική βιομηχανία της ΕΕ καταγγέλλει τη συμβουλή των ΜΚΟ προς τους καταναλωτές να σταματήσουν να αγοράζουν το ψάρι που αλιεύει ο στόλος της ΕΕ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα