Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
17.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

EFSA: Τροποποίηση των υφιστάμενων AOK για fosetyl/phosphonic acid σε σέσκουλα/φύλλα τεύτλων και μέλι

ΑρχικήΝέαEFSA: Τροποποίηση των υφιστάμενων AOK για fosetyl/phosphonic acid σε σέσκουλα/φύλλα τεύτλων και μέλι
spot_img

Δημοσιεύθηκε εχθές η αιτιολογημένη άποψη της EFSA, στην οποία αναφέρεται πως σύμφωνα με το άρθρο 6 του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 396/2005, η αιτούσα εταιρεία BASF SE υπέβαλε αίτηση στην αρμόδια εθνική αρχή της Ολλανδίας για την τροποποίηση των υφιστάμενων ανώτατων ορίων καταλοίπων (ΑΟΚ) για  fosetyl/phosphonic acid [fosetyl-Al (άθροισμα fosetyl, φωσφονικού οξέος και των αλάτων τους, εκφραζόμενη σε fosetyl)] σε σέσκουλα/φύλλα τεύτλων και σε μέλι.Τα στοιχεία που υποβλήθηκαν προς υποστήριξη του αιτήματος διαπιστώθηκε ότι ήταν επαρκή για την κατάρτιση προτάσεων ΑΟΚ για τα υπό αξιολόγηση βασικά προϊόντα.

Διατίθενται επαρκείς αναλυτικές μέθοδοι για τον έλεγχο των καταλοίπων fosetyl και φωσφονικού οξέος σε σέσκουλα/φύλλα τεύτλων και μέλι.

Με βάση τα αποτελέσματα της εκτίμησης επικινδυνότητας, η EFSA κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η βραχυπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη πρόσληψη καταλοίπων φωσφονικού οξέος ως αποτέλεσμα από τη χρήση φωσφονικών καλίου στα σέσκουλα/φύλλα τεύτλου και στο μέλι – σύμφωνα με την αναφερόμενη γεωργική πρακτική – είναι απίθανο να ενέχουν κίνδυνο για την υγεία των καταναλωτών.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε τον παρακάτω σύνδεσμο:

https://efsa.onlinelibrary.wiley.com/doi/10.2903/j.efsa.2022.6992

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η χορτοφαγική διατροφή μπορεί να σταματήσει την επιδείνωση του καρκίνου του προστάτη

Σύμφωνα με μελέτη, οι άνδρες που καταναλώνουν μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, έχουν βραδύτερη εξέλιξη του καρκίνου του προστάτη σε σχέση με όσους τρώνε περισσότερο κρέας.

Η Οδύσσεια μίας μικρής ελληνικής επιχείρησης από την αγκύλωση των Εθνικών αρχών – Του Δημήτρη Γεωργαντέλη

Το ''παιχνίδι'' με την τεράστια διαφορά στο ανώτατο επιτρεπτό όριο της κουμαρίνης σε παραδοσιακά και μη κουλουράκια κανέλας!

Ηλεκτρονικό τσιγάρο: Κίνδυνος έκθεσης των εφήβων σε τοξικό μόλυβδο και ουράνιο σύμφωνα με μελέτη

Τα ευρήματα υπογραμμίζουν την ανάγκη εφαρμογής κανονισμών και προσπαθειών πρόληψης με πρωταρχικό στόχο τους εφήβους.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα