Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου, 2022
1.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πανεπιστήμιο Λίμερικ: το ακαδημαϊκό διαμάντι της Ιρλανδίας που κατακτά την διεθνή καταξίωση

ΑρχικήΝέαΕκπαίδευσηΠανεπιστήμιο Λίμερικ: το ακαδημαϊκό διαμάντι της Ιρλανδίας που κατακτά την διεθνή καταξίωση
spot_img

Το Λίμερικ είναι μια πόλη 150.000 κατοίκων στη δυτική ακτή της Ιρλανδίας. Το Πανεπιστήμιο του Λίμερικ (University of Limerick ή UL) ιδρύθηκε το 1972 και σήμερα έχει πάνω από 15.000 φοιτητές και περίπου 1700 άτομα διδακτικό και διοικητικό προσωπικό.

Το Τμήμα των Βιολογικών Επιστημών (Department of Biological Sciences) ανήκει στη Σχολή των Φυσικών Επιστημών (School of Natural Sciences) μαζί με τα Τμήματα Φυσικής και Χημικών Επιστημών.

Το Τμήμα μας παρέχει 3 προπτυχιακά προγράμματα (Bachelor of Science):

  • BSc in Equine Science
  • BSc in Bioscience και
  • BSc in Food Science and Health.

Παράλληλα, το Τμήμα των Βιολογικών Επιστημών παρέχει και τα εξής μεταπτυχιακά προγράμματα σε επίπεδο Master of Science (MSc), είτε full time είτε part time:

  • MSc in Bioprocessing
  • MSc in Biomolecular Science
  • MSc in Nutrition and Dietetics και
  • MSc in Functional Foods and Product Development.

Το 4ο μάστερ είναι καινούργιο και θα αρχίσει να διδάσκεται από το επόμενο Ακαδημαϊκό έτος (2022-23).

Το Τμήμα των Βιολογικών Επιστημών έχει 23 μέλη ΔΕΠ τα οποία δραστηριοποιούνται σε εφαρμοσμένη έρευνα σχετικά με τα τρόφιμα, την βιολογία και την βιοχημεία και το περιβάλλον.

Ο στόχος μας είναι να κατανοήσουμε και να εμβαθύνουμε τις γνώσεις μας στα εξής πεδία:

  • Βιώσιμη ανάπτυξη και Περιβάλλον
  • Χρόνιες ασθένειες και φλεγμονή με έμφαση στον καρκίνο, τις καρδιαγγειακές παθήσεις και τις νευροεκφυλιστικές ασθένειες
  • Ανάπτυξη νέων φαρμάκων
  • Λειτουργικά τρόφιμα και χρόνιες ασθένειες

Η πλειοψηφία των μελών ΔΕΠ του Τμήματός μας ανήκουν και σε δύο ερευνητικά ινστιτούτα:

  1. Bernal Institute
  2. Health Research Institute

Στο πρώτο, η έμφαση είναι στην εφαρμοσμένη έρευνα γύρω από νέα υλικά με εφαρμογές στις Επιστήμες της Υγείας και στο δεύτερο, υπάρχουν συνέργειες μεταξύ μελών ΔΕΠ από όλο το UL σε εφαρμοσμένη έρευνα γύρω από τις χρόνιες ασθένειες, την διατροφή και την άσκηση.

Οι φοιτητές που ακολουθούν προπτυχιακές σπουδές στην Ιρλανδία πληρώνουν ετήσια δίδακτρα €3000 και αν συνυπολογίσουμε το χαμηλό κόστος διαβίωσης στο Λίμερικ, το UL είναι δημοφιλές σε φοιτητές από όλη την Ευρώπη αλλά και την Αμερική. Η φοίτηση είναι τετραετής και για να γίνουν δεκτοί φοιτητές από την Ελλάδα, αρκεί βαθμός απολυτηρίου Λυκείου πάνω από 18,5. Τα μεταπτυχιακά προγράμματά μας είναι μονοετή (full time) και διετή (part time).

Το UL βρίσκεται σε ένα πανέμορφο campus στις παρυφές της πόλης του Limerick. Σε αυτό το βίντεο μπορείτε να δείτε το campus μας.

Κλείνοντας αυτή την σύντομη περιγραφή του Τμήματός μας, είναι σημαντικό να σημειώσουμε ότι το UL είναι ένα από τα 4 ΑΕΙ της Ιρλανδίας που καταλαμβάνουν μια θέση στις πρώτες 200 του κόσμου σχετικά με την προσληψιμότητα των αποφοίτων του. Συγκριτικά, το ΕΚΠΑ είναι στις θέσεις 301-500 της σχετικής λίστας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία για τους αποφοίτους του UL του 2020, το 75% αυτών εργάζεται με καθαρό μισθό λίγο πάνω από €2.000/μήνα, το 20% ακολουθεί μεταπτυχιακές σπουδές ενώ το 5% βρίσκεται σε αναζήτηση εργασίας.

Πρόεδρος του Τμήματος Βιολογικών Επιστημών του UL και Αναπληρωτής Καθηγητής είναι ο δικός μας Dr Γιάννης Ζαμπετάκης.

Περισσότερες πληροφορίες για το Τμήμα, μπορείτε να βρείτε http://biologicalsciencesul.blogspot.com/

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
spot_img

Must read

Τι είναι τα βιοτεχνικά τρόφιμα

Ο νέος τρόπος επισήμανσης τροφίμων έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις στις ΗΠΑ

Η ανατρεπτική και μπερδεμένη ιστορία του κρουασάν

Η ιστορία του κρουασάν είναι συναρπαστική και αποκαλύπτει γιατί το κρουασάν έχει σχήμα μισοφέγγαρου που έγινε εν ολίγοις εθνικό έμβλημα της Γαλλίας

Εξέλιξη: Βρώσιμη συσκευασία για φρούτα και λαχανικά!

Επιστήμονες ανακάλυψαν βρώσιμη επίστρωση κυτταρίνης για φρέσκα προϊόντα που παράγονται από φυσικό υπόλειμμα που προέρχεται από φρούτα, λαχανικά ή φυτά
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα