Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου, 2024
26.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Επιστημονική ορολογία- Free Ηλεκτρονικό Αγγλοελληνικό Λεξικό Όρων Υγιεινής & Επιδημιολογίας

ΑρχικήΝέαΕπιστημονική ορολογία- Free Ηλεκτρονικό Αγγλοελληνικό Λεξικό Όρων Υγιεινής & Επιδημιολογίας
spot_img

cibum team

Η κοινότητα των επιστημόνων υγείας αντιμετώπιζε και αντιμετωπίζει πρόβλημα ορολογίας, που κυρίως προέρχεται από την ξένη, κυρίως την αγγλική. Με την αλματώδη εξέλιξη της επιστήμης έχει αποκτήσει μια αβέβαιη εικόνα. Ποια είναι η ορθή απόδοση των ξένων όρων;  

Στο τέταρτο συνέδριο του Φόρουμ Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Ιατρικής συγκροτήθηκε διμελής ομάδα εργασίας για τυποποίηση της ορολογίας της Επιδημιολογίας και Δημόσιας Υγείας. Η ομάδα εργασίας ανασυγκροτήθηκε σε πολυμελή συγγραφική ομάδα που υπέβαλε πρόταση έκδοσης του Λεξικού από τον φορέα έκδοσης πανεπιστημιακών συγγραμμάτων «ΚΑΛΛΙΠΟΣ», από τον οποίο η πρόταση κρίθηκε άμεσα χρηματοδοτούμενη, συνεργάστηκε με την ΕΛΕΤΟ για τις προδιαγραφές ενός πρότυπου λεξικού. Το Λεξικό έρχεται να καλύψει ένα μεγάλο κενό στη χώρα μας και θα χρησιμοποιηθεί τόσο από την ακαδημαϊκή κοινότητα και τους φοιτητές όσο και από το ευρύτερο κοινό.

Για αναζήτηση μεταφρασμένων επιστημονικών όρων Πατήστε ΕΔΩ 

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ανατροπή: Μην πιέζετε τα παιδιά να τρώνε υγιεινά – Αποτελέσματα έκθεσης

Νέα έκθεση για τις διατροφικές συνήθειες των παιδιών δείχνει ότι η απαγόρευση και ο έλεγχος δεν φέρνουν αποτέλεσμα.

Σημαντικό! Τα όσπρια σώζουν ζωές και με τη “σφραγίδα” της EFSA

Δημοσιεύτηκε νέα έρευνα της Ευρωπαϊκής Αρχής Ασφάλειας Τροφίμων για τους κινδύνους και τα οφέλη της αντικατάστασης ζωικών πρωτεϊνών με φυτικές από όσπρια.

Σαλμονέλα σε λαχανικά: Μπορεί να συμβεί μόλυνση πριν από τη συγκομιδή; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Ο Δρ. Φραγκίσκος Γαΐτης*, Βιολόγος και Μικροβιολόγος τροφίμων, αναλύει την προ-συλλεκτική μόλυνση των λαχανικών με το βακτήριο της σαλμονέλας.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο