ΑρχικήΝέαΕπιχειρήσεις / ΟικονομίαArla Foods: Αύξηση εσόδων παρά την υπερπροσφορά γάλακτος παγκοσμίως

Arla Foods: Αύξηση εσόδων παρά την υπερπροσφορά γάλακτος παγκοσμίως

2 λεπτά ανάγνωσης

Η δανέζικη γαλακτοβιομηχανία επωφελείται από την αυξημένη ζήτηση και τις στρατηγικές διαχείρισης της υπερπροσφοράς

Η Arla Foods, ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς γαλακτοκομικών προϊόντων στην Ευρώπη, ανακοίνωσε αύξηση των εσόδων για ολόκληρο το οικονομικό έτος, παρά την υπερπροσφορά γάλακτος σε παγκόσμιο επίπεδο. Η εταιρεία κατάφερε να εκμεταλλευτεί την αυξημένη ζήτηση για γαλακτοκομικά προϊόντα, τόσο σε παραδοσιακές αγορές όσο και σε αναπτυσσόμενες χώρες, και να διαχειριστεί με επιτυχία τις πιέσεις που προκύπτουν από την πλεονάζουσα παραγωγή πρώτης ύλης.

- Advertisement -

Η παγκόσμια αγορά γάλακτος έχει αντιμετωπίσει το τελευταίο διάστημα αυξημένη παραγωγή, γεγονός που συχνά οδηγεί σε πτώση τιμών και πιέσεις στα περιθώρια κέρδους των παραγωγών. Ωστόσο, η Arla Foods κατάφερε να εξισορροπήσει αυτές τις προκλήσεις μέσω στρατηγικών πωλήσεων, διαφοροποίησης προϊόντων και ενίσχυσης της παρουσίας σε αγορές υψηλής ζήτησης. Η εταιρεία επικεντρώθηκε σε προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας, όπως τυριά, βούτυρα και ειδικά γαλακτοκομικά με βιολογική πιστοποίηση, αυξάνοντας την κερδοφορία και τη σταθερότητα των εσόδων.

Η Arla Foods επένδυσε σε βελτίωση της εφοδιαστικής αλυσίδας και ενίσχυση της παραγωγικής ευελιξίας, ώστε να μπορεί να ανταποκρίνεται γρήγορα σε μεταβολές της αγοράς και στις διακυμάνσεις των τιμών. Μέσα από στρατηγικές συμφωνίες με αγρότες και ελεγχόμενη διαχείριση των ποσοτήτων παραγωγής, η εταιρεία κατάφερε να διατηρήσει την ποιότητα και τη σταθερότητα των προϊόντων της.

- Advertisement -

Η εταιρεία επίσης αξιοποίησε την αυξημένη ζήτηση για τυριά και γαλακτοκομικά προϊόντα που εξάγονται, ενισχύοντας την παρουσία της σε διεθνείς αγορές. Η εξαγωγική δραστηριότητα συνέβαλε σημαντικά στην αύξηση των εσόδων και αντιστάθμισε την πίεση από τις χαμηλότερες τιμές στο γάλα. Η στρατηγική αυτή δείχνει τη σημασία της διαφοροποίησης της παραγωγής και της ανάπτυξης νέων αγορών για την αντιμετώπιση διακυμάνσεων στην παγκόσμια παραγωγή γάλακτος.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

«Μην το τρώτε»: Οι αρχές τεσσάρων χωρών καλούν τους καταναλωτές να αποφεύγουν αυτό το τρόφιμο λόγω καρκινογόνου αρσενικού

Διεθνείς αρχές προειδοποιούν για την παρουσία υψηλών επιπέδων ανόργανου αρσενικού, σε τρόφιμο που διατίθεται και στην ευρωπαϊκή αγορά.

Μπιμπερό: Νέα πρότυπα ασφαλείας για τα πλαστικά που χρησιμοποιούν τα βρέφη

Η αναθεώρηση των κανόνων για τα βρεφικά προϊόντα φέρνει στο επίκεντρο τις χημικές ουσίες που μπορεί να μεταναστεύσουν από τα πλαστικά υλικά και τις απαιτήσεις για αυστηρότερους ελέγχους

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο το Nutri-Score – Υπό εξέταση η συμβατότητά του με το ενωσιακό δίκαιο

Δύο προδικαστικά ερωτήματα θα καθορίσουν το μέλλον του Nutri-Score στην Ευρωπαϊκή Ένωση.