Η Πολυβραβευμένη “Galaxy” με την ποικιλία μπαλσάμικων ξιδιών συνομιλεί με το Cibum στη Detrop.
Της Δέσποινας Χάρου
Κατά τη βόλτα μου στη Detrop, που έγινε 18-20 Φεβρουαρίου στη ΔΕΘ – HELEXPO, στη Θεσσαλονίκη, ως λάτρης του ξυδιού και του μπαλσάμικου, έπεσε το μάτι μου στην εταιρεία Galaxy, που παράγει διάφορα είδη ξυδιού, μουστάρδας, μπάρμπεκιου sauce καθώς και χυμό λεμόνι. Η Galaxy διαθέτει μια αρκετά μεγάλη ποικιλία κρέμας μπαλσάμικου όπως, με ρόδι, πορτοκάλι, μέλι και σύκο.
Συνεπής στο ραντεβού της με τη Detrop τα τελευταία 20 χρόνια κρατάει συνεχή επαφή με τον
καταναλωτή, όπως μας είπε ο συνιδρυτής της εταιρίας κ. Πολυχρόνης Μαβίδης, τα λόγια του οποίου με έκαναν να καταλάβω πόση σημασία έχει για την Galaxy η ποιότητα αλλά και η γεύση. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός πως η εταιρία κατάφερε να αποσπάσει 7 βραβεία ανώτερης γεύσης από το International Taste Institute και το International Taste & Quality Institute, σε κρέμες μπαλσάμικο, μπάρμπεκιου sauce καθώς και για τη μουστάρδα.
Το αξιοσημείωτο είναι πως κάθε φορά που συμμετείχε στο διαγωνισμό η εταιρία, αποσπούσε και ένα βραβείο. Ωστόσο η Galaxy συμμερίζεται και τη βιωσιμότητα. Όπως μας ανέφερε ο κ. Μαβίδης,
η παραγωγή των συσκευασιών στο 90% είναι δική τους και αποτελείται από 100% ανακυκλώσιμο πλαστικό. Επιπλέον τον Οκτώβριο του 2021 η εταιρία προέβη σε συρρίκνωση του πάχους του πλαστικού κατά 10%, εξοικονομώντας 21 τόνους πλαστικού ετησίως.
Η ταχέως αναπτυσσόμενη μονάδα παραγωγής που το 2020 παρουσίασε ανάπτυξη κατά 30%, εξάγει προϊόντα σε 20 χώρες, αγορές που αποτελούν το 35% του τζίρου της. Μια εντατική προσπάθεια, θα λέγαμε, να αναδειχθούν τα ελληνικά προϊόντα και μαζί με αυτά και η ελληνική βιομηχανία τροφίμων.