Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου, 2024
20 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Κρασί – Νέες ετικέτες: Αναβάλλεται η έναρξη της πλατφόρμας U-Label

ΑρχικήΝέαΕπιχειρήσεις / ΟικονομίαΚρασί - Νέες ετικέτες: Αναβάλλεται η έναρξη της πλατφόρμας U-Label
spot_img

Η Comité Européen des Entreprises Vins (CEEV) ανέβαλε την έναρξη λειτουργίας της νέας πλατφόρμας ηλεκτρονικής επισήμανσης σε επίπεδο ΕΕ, η οποία επρόκειτο να τεθεί σε λειτουργία αυτή την εβδομάδα, λόγω τεχνικών προβλημάτων.

Η νέα πλατφόρμα U-Label αναπτύχθηκε από την CEEV, την SpiritsEUROPE και τους βασικούς ενδιαφερόμενους φορείς του κλάδου, για να προσφέρει μεγαλύτερη διαφάνεια, παρέχοντας στους καταναλωτές περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα τους, αναφορικά με τα συστατικά, τη διατροφή, τις πληροφορίες σχετικά με τη βιωσιμότητα και τις οδηγίες υπεύθυνες κατανάλωσης.

Επρόκειτο να ξεκινήσει την 1η Νοεμβρίου, αλλά τελικώς αναβλήθηκε για την 1η Δεκεμβρίου, ώστε να επιλυθούν κάποια τεχνικά θέματα.

Σε δήλωση στην ιστοσελίδα της, η CEEV ανέφερε ότι “Λίγες μόνο ημέρες πριν από την ημερομηνία έναρξης, ορισμένα τεχνικά χαρακτηριστικά πρέπει ακόμα να βελτιωθούν για να εξασφαλιστεί η καλύτερη δυνατή εμπειρία για τις επιχειρήσεις και τους καταναλωτές. Ως εκ τούτου, αποφασίστηκε να αναβληθεί το άνοιγμα της πλατφόρμας για την 1η Δεκεμβρίου 2021.»

Όπως έχει ήδη δημοσιεύσει το cibum, η εφαρμογή θα δίνει τη δυνατότητα στους καταναλωτές να έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες σχετικά με το προϊόν, μέσω ενός κωδικού QR στη φιάλη, και μάλιστα στη γλώσσα τους. Αυτό αποτελεί την πρώτη πρακτική τομεακή εφαρμογή της ηλεκτρονικής επισήμανσης στην Ευρώπη. Σηματοδοτεί επίσης την πρώτη φορά που η νομοθεσία της ΕΕ επιτρέπει στους οίνους να κοινοποιούν υποχρεωτικές πληροφορίες μέσω ηλεκτρονικών ετικετών.

Σε ομιλία του στα αποκαλυπτήρια της πρωτοβουλίας το Σεπτέμβρη, ο Γενικός Γραμματέας της CEEV Ignacio Sánchez Recarte δήλωσε :”Αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε το U-LABEL για να προσφέρουμε σε όλες τις εταιρείες κρασιού και οινοπνευματωδών ποτών μια προσιτή λύση – με το κλειδί στο χέρι – για να ξεκινήσουν αυτό το ψηφιακό ταξίδι. Είμαστε υπερήφανοι που είμαστε σε θέση να παραδώσουμε αυτό το καινοτόμο πολύγλωσσο εργαλείο σε διάστημα δύο ετών, προτού οι νέοι κανόνες επισήμανσης καταστούν νομική υποχρέωση για τους οινοπαραγωγούς στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής.»

Δεκαέξι σημαντικοί παραγωγοί κρασιού και οινοπνευματωδών ποτών συμμετείχαν στο έργο για την ανάπτυξη της πλατφόρμας, συμπεριλαμβανομένων των Campo Viejo, Champagne Tattinger, Zonin, Zamora, GH Mumm Champagne, Edrington, Remy Cointreau και Absolut Vodka.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο