Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
15.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Μειωμένα κέρδη για την General Mills, λόγω χαμηλής ζήτησης για ορισμένα σνακ

ΑρχικήΝέαΕπιχειρήσεις / ΟικονομίαΜειωμένα κέρδη για την General Mills, λόγω χαμηλής ζήτησης για ορισμένα σνακ
spot_img

Οι μετοχές της εταιρείας υποχώρησαν 4% στις προκαταρκτικές συναλλαγές μετά την ανακοίνωση της General Mills για πτώση 6% στους όγκους πωλήσεων το τέταρτο τρίμηνο.

 Xαμηλότερα κέρδη από ότι έλεγαν οι προβλέψεις για το 2023 προβλέπει ο κολοσσός τροφίμων General Mills, εξαιτίας της μειωμένης ζήτησης για συγκεκριμένες κατηγορίες τροφίμων της.

Παράλληλα, οι  μετοχές της εταιρείας υποχώρησαν 4% στις προκαταρκτικές συναλλαγές μετά την ανακοίνωση της General Mills για πτώση 6% στους όγκους πωλήσεων το τέταρτο τρίμηνο.

Η εταιρεία αποδίδει την μείωση των κερδών στην χαμηλή ζήτηση για δημητριακά πρωινού, σνακ και κιτ γευμάτων λόγω των υψηλότερων τιμών.

Οι αυξήσεις τιμών για την αντιστάθμιση του πληθωρισμού του κόστους των εισροών ήταν μεν μια βασική στρατηγική των εταιρειών τροφίμων, τα τελευταία τρίμηνα οι όγκοι μειώθηκαν, σηματοδοτώντας ότι οι πελάτες πλήττονταν από τις πληθωριστικές επιβαρύνσεις.

Σύμφωνα, όμως με τις προβλέψεις για το 2024, η General Mills αναμένει ότι οι καθαρές οργανικές πωλήσεις του 2024 θα αυξηθούν κατά 3% έως 4%, ενώ ανέφερε αύξηση 5% το οικονομικό 2023.

Παρά τη μείωση των κερδών της, η General Mills σημείωσε αύξηση καθαρών πωλήσεων κατά 3% κατά το τέταρτο τρίμηνο του οικονομικού έτους, στα περίπου 5 δις ευρώ, ενώ οι καθαρές πωλήσεις βιολογικών προϊόντων αυξήθηκαν κατά 5%.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο